• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

GALATASARAY YILDIZLARINI SATIYOR MU ?

GALATASARAY YILDIZLARINI SATIYOR MU ?
Galatasaray 2. Başkanı Hamdi Yasaman transfer konusunda net konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Prof.Dr. Hamdi Yasaman, "Herkesle dost olma, kavga etmeme prensibimiz var. Bu nedenle TFF ve diğer kulüplerle ilgili olarak hep olumlu mesajlar veriyoruz. TFF yönetimiyle ilişkilerimizi düzelttik. Hiçbir sorunumuz yok" dedi.

Kredi almak ya da kredileri kapamamak konusunda skınıtı yaşamıyoruz

Yasaman, "Yeni yönetimin yarattığı güven var. Bu sebeble kredi almak konusunda ya da kapanan kredilerin yeniden açılmasında bir problem yaşamıyoruz. Günlük akışımızı sağlayacak şekilde kredilerimizi alıyor, borçlarımızı ödüyoruz. İyi bir yola girildi. Mali ve hukuk disiplini getirmek amacıyla göreve gelmiştik. Bu konuda iyi yoldayız" ifadelerini kullandı.

Avrupa'ya gidememe korkumuz yok

Prof.Dr. Yasaman, "Esas borcu ödemek çok önemli; bunun için önemli adımlar atıyoruz. Gayri menkullerin değerlendirilmesi yoluyla borçları hal yoluna koyacağız. Riva’da alınmış 800 villalık ruhsatımız var. Bunu değerlendirmek gerekir. Gayrimenkul yatırım ortaklığını da düşünüp, Galatasaray için yararlı olup olmadığını tespit edeceğiz. Mayıs’a kadar belli bir yere getireceğiz. Takımımızın mali fair-play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa Kupaları’na katılamaması gibi bir sorun yaşamayız. Böyle bir şey yok. Biz bunu aşacak imkânlara sahibiz. Bundan hiç korkumuz yok. Biz bu mali disiplinlere uyacağız. Hadi Galatasaray desek zaten biz bu parayı buluruz" diye konuştu.

CAS'a gidebiliriz

Yasaman, "UEFA Disiplin Kurulu bize seyircisiz oynama cezası verme yoluna gitmedi. Bunları önlemesi gereken Alman güvenlik kuvvetlerine ait. Kocaman meşaleleri içeriye ayakkabınıza koyarak içeri alamazsınız. Demek ki yeterli denetim yapılmadı. Bize verilen 70 euroluk para cezasına itiraz edeceğiz. CAS’a gitme imkânımız var. Bunun fazla olduğunu düşünüyoruz. Kararı temyiz edeceğiz. Olaylarda ölüm ve yaralanma yok. Kısa sürdü. Tahrik var. Tabii ki tüm bunları belirtmek gerek. Cezalar ölçülü olmalı. Burada orantılı bir ceza yok. UEFA ceza verici değil; ölçülü bir kurum olmalı. Arsenal maçındaki meşale olayı için 50 bin euro ceza verdiler. Bunu da temyiz ettik. Sonucu bekliyoruz" dedi.

Şampiyonluk havasına girdik

Hamdi Yasaman, "Abdürrahim Albayrak, Florya’da bir ağabey görevi görüyor. Futbolcuları güven veriyor. Futbolcular da kendisini çok seviyor. Biz de futbolcularımıza güveniyoruz. Şu anda liderliği paylaşıyoruz. Avrupa’da iddiamız devam ediyor. Yeni yönetim takım üzerinde olumlu hava yarattı. Trabzonspor maçı çok iyi olacak. İki taraf da yeni bir başlangıç yaptı. Biz dost iki kulübüz. Bizim en ufak bir ihtilafımız yok Trabzon’la. Zevkli maç olacak" şeklinde konuştu.

Tempomuz gittikçe yükseliyor

Yasaman, "Prandelli gayet ciddi bir antrenör. İtalya Milli Takımı antrenörlüğü yaparak geldi. Biz de yabancı antrenörlere karşı yerliyi tutma refleksi var. Bu nedenle kendisine eleştiri yok. Bizi hedefe götüreceğine inanıyoruz. Futbolcularımız şu anda yüzde 50-60 kapasiteyle oynuyorlar. Ama artık havaya girdik, bu oranlar artacak. Tempomuz hızlanacak. Şampiyonluk havasına girdik. Şampiyonlar Ligi’nde mücadeleyi bırakmayacağız" dedi.

Aklımızın ucundan bile geçmedi

Hamdi Yasaman, "Yönetim kurulu toplantılarında futbolcu alacaklarında indirim yapmanın bahsi bile geçmedi. Biz bırakın indirim istemeyi, sporcularımız alacaklarını zamanında ödemek için her türlü önlemi alıyoruz. İndirim talep etme konusu bir sohbetin parçası bile olarak konuşulmadı" ifadelerini kullandı.

Yıldızlarımızı satmıyoruz

Bazı yıldız oyuncuların satılabileceği yönündeki iddialar için Hamdi Yasaman, "Futbolcularımıza gelen bir teklif yok. Biz yıldız oyuncularımızla yürümek istiyoruz. Seyirci yıldız futbolcu ister. Yıldızlarımızı satmak demek, seyirci kaybı ve para kaybı demek. Ne Muslera ne Sneijder ile ilgili bir satış kararımız yok. Bruma için de aynı şeş geçerli. Bruma için de satma kararımız yok. Bazı yedek kalan, oynamayan oyuncular satılabilir ya da kiralanabilir. 41 oyuncumuz var. Bu şişkin kadroyu azaltmak gerekir" dedi.

radyospor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39