• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Galatasaray'ın Yeni transferi Salih Dursun

Galatasaray'ın Yeni transferi Salih Dursun
Galatasaray'ın yeni transferi Salih Dursun'un ilginç bir lakabı ve hikayesi var. Arkadaşları tarafından "İlk insan" diye çağrılan Salih, Sakaryaspor'un yaşadığı mali felaket olmasa belki de bugün bu noktada olamayacaktı...

Galatasaray'ın Kayserispor'dan transfer ettiği Salih Dursun'un lakabının "ilk insan" olduğunu biliyor muydunuz? 

Peki Sakaryaspor'un yaşadığı mali felaketin, Salih'in şansı olduğunu? 

SAKARYASPOR'A YASAK GELİNCE... 

Salih Dursun, TFF’nin Tam Saha Dergisi’nin Ekim 2013 sayısında bilinmeyen yönlerini anlatmıştı. Futbola 10 yaşındayken yaşadığı mahalledeki Garajlar Taçspor'a kendi başına gidip hocaya "Takımınızda oynamak istiyorum" demesiyle başlayan Salih'in asıl patlaması Sakaryaspor'da oldu. Ama nasıl? İşte Salih'in ağzından o dönem: "Taçspor'da 1 yıl oynadım. Sonra bir turnuvada beni izleyip beğenen Sakaryaspor'a geçtim. 

Orada yükselmeye başladım. Süper Genç Takım'a alındım. Türkiye Şampiyonası'nda son iki maçta oynadım ve gerçekten de iyi bir performans gösterdim. Bu sayede A takıma alındım. O süreçteSakaryaspor'un transfer yasağı olması çok işime yaradı. Bu sayede genç oyuncular forma şansı bulunca ben de A takımda oynamaya başladım." 

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ! 

Yıllar sonra Milli Takım kadrosuna seçildiğini ise televizyondan öğrenmiş Salih, o anı gülerek anlatıyor: "Benim için harika bir sürpriz oldu. Böyle bir davet alacağımdan habersizdim. Takım arkadaşlarım Sefa, Bilal ve Ertuğrul'la televizyon izliyorduk. O sırada Millî Takım kadrosu altyazı olarak ekrandan geçiyordu. Kendi ismimi görünce gözlerime inanmadım. Televizyon iyice yaklaştım ve içimden "Çok büyüksün Fatih Terim" dedim. Hiç unutamayacağım böyle bir hatıram var." 

JOKER

Salih kariyerinde pek çok mevkide oynamış. Başlangıçta defansif orta saha, Sakaryaspor'un zor günlerinde stoper... Kendini "Aslında nerede eksik varsa orada oynuyordum. Joker oyuncuydum. Sağ bek de oynadım, Yılmaz Vural döneminde hocanın "Gol atamıyoruz, seni santrfor oynatacağım" demesi üzerine dört maçta santrfor oynadım ve dört gol attım. O sezonu 9 golle tamamlamıştım" 

İDOLÜ POPESCU 

Salih, Kayserispor'da oynadığı bir dönemde verdiği bu röportajda idolünü açık yüreklilikle söylüyor: "Başlangıçta Popescu vardı. Sonrasında Denizlispor'da oynadığı dönemden itibaren Servet Çetin abi çok beğendiğim oyuncular arasına girdi. Beni de ona benzetirlerdi. Ön libero oynamaya başlayınca Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ı daha yakından izlemeye başladım." 

İLK İNSAN SALİH! 

Salih'in lakabı da enteresan: "İlk insan"! Bu benzetmenin nedeni ise kçüklüğünden beri agresif oynamayı seven bir yapıya sahip olması. Salih, kendini şöyle tanımlıyor: "arkadaşlarım bana saha içinde 'Sen ilk insansın' der. Gerçekten de mücadele ederken kendimi kaybedebiliyorum. Beni yakından tanıyanlar saha dışındaki Salih'le saha içindeki Salih'in çok farklı olduğunu söyler. Hiçbir hoca bana 'Yavaş oyna' demez çünkü agresif bir futbolcuyum. Benim silahım agresiflik ve topa sert oynamak. Bu oyunu sürdürürken kart sayımı aşağı çekmem gerektiğini de biliyorum ama karşımda çabuk oyuncular olunca bunu başarmak da kolay değil." 

ÇOK KART GÖRMESİNİN SEBEBİ... 

Kendisini için belli bir mevkiyi dile getirmek istemediğini ama sağ bek oynamanın değişik ve güzel geldiğini vurgulayan Salih, "Nerede görev verilirse orada oynamak hoşuma gidiyor" diyor. 

"1.88 boy bir bek için fazla değil mi?" sorusuna yanıtı ise şu Salih'in: "Benim için sağ bek oynamanın en zor tarafı da bu zaten. Çünkü karşınızda oynayan açıklar genellikle kısa boylu ve çok çabuk oyuncular" 

Salih bu açığını iyi pozisyon alarak kapatmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığı pozisyonlarda sarı kart gördüğünü dile getiriyor. 

SELÇUK İNAN'A HAYRAN 

En çok beğendiği oyuncuyu ise daha o günlerde, gelecekteki takım arkadaşlarından biri olarak göstermiş salih Dursun: "Selçuk İnan'ı çok beğeniyorum. Playstation gibi, görmeden pas atabiliyor. Millî Takım'daki ilk idmanımda sağdan koşu yaptım ama beni görmediğini zannettim. Bir baktım top önümde. Hiç beklemediğim için top aktı gitti. İkinci pozisyonda yine aynısı oldu, bu sefer hamle yapıp topu yakaladım. Gerçekten de beyniyle, saha görüşüyle, tekniğiyle, oyun zekâsıyla Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusu Selçuk İnan." 

21'İNDE EVLENMİŞ... 

Salih'in özel yaşantısına dair anlattıkları ise şunlar: "Hobim çalışmak. Kendimi geliştirmek için çaba harcıyorum. Kitaplarla aram fena değil. Hozan Beşir'i dinlemeyi seviyorum. Rahatlatıcı bir tarzı var. Saz çalıyor ve çok tatlı bir ses tonuna sahip. Semih Kaya da onu dinliyormuş. Odasına gittiğimde baktım Hozan Beşir dinliyor. 'Sen de mi?' deyince 'Benim adamım' cevabını verdi. 22 yaşındayım. 21’inde evlendim. Çok gezen bir tip değilim. Evinden işine, işinden evine giden bir insanım. Eşimle de çok iyi anlaşıyoruz. Bana çok yardımcı oluyor. Evlendiğim için çok mutluyum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39