• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

GAZETETECİLER KAYSERİ'DE BİRARAYA GELDİ

GAZETETECİLER KAYSERİ'DE BİRARAYA GELDİ
GAZETETECİLER 10 OCAK'TA BİRARAYA GELDİ

Kayseri'de görev yapan basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin verdiği yemekte biraraya geldi. 


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kayseri’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen Ommer otelde verilen akşam yemeği ile gazeteciler bir araya geldi. Yemeğe Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve Kayseri'de çalışan basın mensupları katıldı. MYK Toplantısı için Kayseri’ye gelen ve aynı otelde olan Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyeleri de gazetecilere tebrik ziyaretinde bulundu.


Yemekte Kayseri Valisi Orhan Düzgün “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ve İdareciler günüdür. Pek çok programda beraber olduğumuz sizlerle kaderli günümüz aynı belirlenmiş. Sizlerin 10 Ocak 1961’de bizlerin de 10 Ocak 1971’de yapılan bazı düzenlemeler esas alınarak İdareciler günü olarak belirlenmiştir. Hepimizin günü kutlu olsun diyorum” dedi.


Düzgün “ Gazeteciler ve idarecilerin yaşamla günlük koşuşturma arasında birçok kez yollarının çakıştığını gece gündüz, sabah akşam, hafta sonu, bayram tatili demeden haberlere koşuştururken bizlerinde bir çok kez onlarla beraber olduğunu görüyoruz. Tabi özellikle bu soğuk kış günlerini yaşadığımız dönemde sizlerin de ne kadar çok zor şartlar altında çalıştığınızı da görüyoruz ve hissediyoruz. Çünkü özellikle son birkaç gündür tıkanan yollardaki haberi yapmak için koşturup orada ki insanlarımızın dertlerine çare olmak, onların dertlerini ilgili birimlere ulaştırmak için koşuşturmanızda bunların en güzel delilidir” diye konuştu.


Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, “Günümüzde basın çalışanlarının çalışma, mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanaklarını yapma açısından 10 Ocak 1961’den iyi durumda olduklarını hiç kimse söyleyemez. Bu nedenle meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Her zaman tekrarladığımız gibi 10 Ocaklar bizim için bayramlar değil dayanışma günüdür” şeklinde konuştu.


Kösedağ “ Unutulmamalıdır ki basın özgürlüğünü de kapsayan ifade özgürlüğü çağımızda demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkın basın ve ifade özgürlüğü ile mümkündür. Bu hak günü sosyal medyayı da kapsamaktadır. Bu olumsuz havaya son vermek için gazetecilik mesleği, mesleki itibarını yükseltecek çağdaş ülkelerin basın çalışanlarına tanıdığı haklarını meslektaşlarımıza tanınacak ve önündeki engelleri kaldıracak çalışmalarının yapılmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39