• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Gazeteye abone olmayan sınava giremiyor

Gazeteye abone olmayan sınava giremiyor
Tiraj raporlarına göre Türkiye'nin en çok satan gazetesi konumunda olan Zaman'a dershanelerde okuyan öğrencilerin "deneme şantajı" ile abone yapıldığı öne sürüldü. Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre Zaman'ın abone kaybı kaygı
Cemaat ve AK Parti arasındaki gerginlik dershanelerin kapatılmasının ötelenmesi ile son buldu. Taraflar tamamen tatmin olmasa da artık sert açıklamalar gelmiyor. Dershanelerin kapatılacağı konuşulan süreç boyunca hükümetin bu hamlesini çok sert bir şekilde eleştiren Zaman gazetesi abone sayısında azalma olma ihtimaline karşı bazı önlemler aldı.

İşte Yeni Akit'teki o haber:

Gündemdeki dershanelerin dönüştürülmesi tartışmalarında Hükümete karşı en agresif muhalefeti sergileyen Zaman gazetesinin bu tavrının altında yatan sebeplerden birinin de “abone kaybı kaygısı” olduğu gözleniyor.



Türkiye’nin dört bir köşesinden alınan bilgilere göre, Cemaate yakınlığıyla bilinen dershanelerden ‘hizmet alan’ veya almayan öğrencilere, deneme sınavlarına girebilmeleri için Zaman gazetesine abone olma ‘zorunluluğu’ getiriliyor. İnternet sitelerinde yer alan haberlere göre, çocuğunu FEM dershanelerine gönderen bir veli, Zaman gazetesi abonesi olmayan öğrencilerin ülke genelinde merkezi sistemle yapılan deneme sınavlarına alınmadıklarını söylüyor. Zaman gazetesine yıllık abonesi olmadıkları için Türkiye genelinde gerçekleştirilen deneme sınavlarına alınmayan öğrencilerin, dershanelerdeki bu zorba şartlandırma yüzünden mağdur edildikleri belirtiliyor.



ASTRONOMİK TİRAJIN KAYNAĞI DERSHANELER



Edinilen bilgilere göre gazete aboneliğinin yıllık olması ve ödemenin peşin yapılması da talep ediliyor. Cemaate yakınlığıyla bilinen bazı dershanelerin girişlerine asılan ve elden dağıtılan bazı afiş ve broşürler de bu bilgiyi doğrular nitelikte.



“SADECE DENEME GÜNÜ ALSAM” DA KURTARMIYOR!



Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de aynı dayatma yapılıyor. Bu öğrencilerin, “Zaman’ı sadece deneme verdiği gün alsam ve bu denemeyi dershanemizde yapsak olmaz mı” şeklindeki teklifi reddedilerek, “o zaman sınavı kendi kendinize yaparsınız, dershanemizdeki toplu sınava katılamazsınız” deniliyor.



KREDİ KARTI ZORUNLULUĞU



Öğrencilere Zaman aboneliği için kredi kartı dayatmasında da bulunuluyor. Peşin ödeme yapamayan öğrencilerden 252 TL’lik 1 yıllık Zaman aboneliği ücreti kredi kartından toplu çekiliyor. Kredi kartı olmayan öğrencilere “kart çıkarmaları” veya velilerinin kartlarını kullanmaları gerektiği söyleniyor.



DERSHANE KAYDINDA BUNLAR SÖYLENMİYOR



Ancak bu dayatmalar dershane kaydı sırasında veliler ve öğrencilerden gizleniyor. Velilere kayıt esnasında “dershanemizde çocuklarınıza 30-40 deneme yapacağız” denilirken, bunun için Zaman’a abone olunması gerektiği söylenmiyor. Denemeler başladığı zaman öğrencilere “girebilmeniz için önce Zaman’a abone olmanız gerekir” deniliyor. Böylelikle normalde ücretsiz olması gereken deneme sınavları paralı hale gelmiş oluyor.





ÖĞRETMENLER DE DEVREYE GİRİYOR



Cemaat dershanelerinde idarecilerin yanı sıra öğretmenlerin de Zaman aboneliği konusunda öğrencilere telkinlerde bulundukları belirtiliyor.



AYLIK ABONELİK DE KESMİYOR



Dershane ödemelerinde herhangi bir aksama olmamasına ve aylık Zaman gazetesi aboneliğinin de bulunmasına rağmen çocuklarının deneme sınavlarına alınmadığını söyleyen kimi veliler, çocuklarının dışlanmasını istemedikleri için ve sırf çocukları arkadaş gruplarından ayrılmasın diye gazeteye mecburen abone olduklarını belirtiyor. İsmi açıklanmayan bir veli şunları söylüyor: “Çocuklarımız birkaç yıldır dershaneye gidiyorlar. Aynı zamanda da Zaman gazetesi abonesiyim. Yalnız aboneliğim aylık bir abonelik. Hatır gönül meselesinden kaynaklanan bir abonelik fakat aboneliğimiz yıllık olmadığı için çocuklar dershanede deneme sınavlarına alınmıyorlar. Yıllık Zaman gazetesi abonesi olmayanlar bu sınava alınmıyorlar. Mutlaka gazeteye yıllık abone olmamız gerekiyormuş ki çocuklar o deneme sınavlarına girebilsinler.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39