• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Geleneksel 19. İncesu Üzüm Festivali Tamamlanmıştır

Geleneksel 19. İncesu Üzüm Festivali Tamamlanmıştır
Kayseri'nin İncesu ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Festivalinin bu yıl 19'uncusu yapıldı.
Üzüm Festivali nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında Mahir Köseoğlu Çok Programlı Lisesi'nin ek binası da hizmete açıldı. Okul binasının açılış törenine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, İncesu Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından başlayan Üzüm Festivali'nde konuşan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İncesu'nun üzüm yetiştiriciliği konusunda haklı bir yere sahip olduğunu belirterek, İncesulu üzüm yetiştiricilerinin, her yıl üzüm çeşitlerine yenilerini eklediklerini görüyoruz. Bu sayede bizler de değişik üzümleri tatma fırsatı buluyoruz. Bütün üreticilerimize bol ürünler ve kazançlar diliyorum dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ülkedeki bütün üreticileri ve çiftçilere, bol kazançlar dilediği konuşmasında, Allah bereketini, rahmetini üzerimizden eksik etmesin dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Özsüzkaya da festival kapsamında düzenlenen üzüm yarışmasına, her geçen yıl daha fazla üreticinin ve ürünün katıldığını, bunun da güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.

İncesu Kaymakamı Erdinç Yılmaz, veda niteliğinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Ergani ilçesine tayin olduğunu ancak İncesu'yu asla unutmayacağını belirterek, Bütün çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren, emrinde çalıştığım için büyük bir onur ve gurur duyduğum sayın Valimiz Mevlüt Bilici'ye yürekten teşekkür ediyorum. Bizim için vatan topraklarının hepsi birdir ve hizmet etmeye layıktır. Bu nedenle, yeni görev yerim Ergani'de de İncesu'da edindiğimiz tecrübeler ışığında hizmete devam edeceğiz dedi.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ise her yıl, bir önceki yıla göre daha düzenli ve kapsamlı festivaller düzenlemek arzusunda olduklarını, halkı bir araya getiren, kaynaştıran festivallerin de Türk toplumunda ayrı bir yeri bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, üzüm yarışmasında dereceye giren üreticilere, birer Cumhuriyet altını ile soba hediye edildi.

Festivalde daha sonra sahne alan sanatçıların, seslendirdikleri türkü ve şarkılara vatandaşlar da eşlik etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39