• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Genç kız Uğradığı tecavüzü Instagram'da paylaştı

Genç kız Uğradığı tecavüzü Instagram'da paylaştı
Gün geçmiyor ki sosyal medyada bizi şok eden bir olayla karşılaşmayalım. ABD'li bir aktivist Güney Afrika'da tecavüzcüleri önlemeye yönelik bir kampanyaya katıldığı sırada tecavüze uğradı ve o tüm ayrıntıları Instagram'da paylaştı. İşte şok eden olayın de

Amber Amour, 27 yaşında New York'lu bir aktivist. #StopRapeEducate hashtagi ile sosyal medyada başlayıp büyük bir derneğe dönüşen kampanyanın neferleri arasında. Tecavüze ve tecevüzcülere karşı kadınları ve eğitimi destekleyen bu dayanışma platformunun Güney Afrika ayağını düzenlemek üzere Cape Town'a giden Amour, burada hayatının en kötü olayını yaşadı. Yaklaşık bir ay önce yaşanan olayda genç kadın, yıllardır mücadele ettiği tecavüzcülerin kurbanı oldu. Amour, polise ya da hastaneye gitmeden önce olayı Instagram'dan tüm detaylarıyla paylaşarak bütün dünyayı şok etti...

Amour olayı şöyle aktardı: "Sadece bir kaç dakika önceydi, bazen böyle şeyler çok hızlı oluyor ve tüm detayları hatırlamak zor. 2 gündür hastaydım ve bugün ilk defa dışarı çıktım. Daha önceden kaldığım Hostel'e gidip oradaki arkadaşım Nick'e bir not bırakmak istedim. Bu sırada Shakir adında benimle olmak isteyen bir çocuk vardı. Onu bir kerecik öpmüştüm. Sarhoştu ve ona bunun kötü bir zamanlama olduğunu söyledim. Zaten görüştüğüm başka biri vardı. Dışarı çıkmadan önce üst katta olan Clyde adında bir arkadaşıma merhaba demek istedim. Shakir beni takip etti ve duş alacağını söyleyerek beni yanına davet etti. Kabul ettim çünkü benim o sırada kalmakta olduğum Hostel'de sıcak su yoktu. 2 gündür hastaydım ve sıcak bir duş almak istedim. Daha banyoya girer girmez beni dizlerimin üstüne çöktürdü. Ona "Dur" dedim. Fakat o şiddete başvurdu. Beni ayağa kaldırdı ve ilişkiye girdi. Ona durmasını söyledim ve ağlamaya başladım ama o durmadı ve o sırada bayıldım. Bir süre sonra uyandığımda kapıdan çıktığını gördüm. Ayıldığımda yarıda bıraktığı işi bitirmek üzere geri döndü. Bütün bu iğrenme, utanma ve acı duygularını bir arada yaşıyorum. Bütün DNA kanıtları duşun içinde kaybolmuş olabilir..."

Amour'un yaşadıklarından hemen sonra böyle bir paylaşım yapmasının ardından kendisine büyük bir destek geldi. Bunun ardından Amour olayla ilgili paylaşımlara devam etti. Hastaneye giderken önceki akşam hazırladığı bazı destek kartlarını paylaştı ve polislerle olan diyaloğunu anlattı.

Hastaneye giden ve kontrolden geçen Amour Rape Kit adı verilen ve tecavüz sonrasında bulgu ve delilleri toplamaya yarayan zührevi kontrol kabininin içinden bir fotoğraf paylaşarak şunları yazdı;

"Şu an manzaram bu. Desteğiniz ve sevginiz için hepinize teşekkürler. Sizin mesajlarınız beni ayağa kalkmaya ve harekete geçmeye itti. Beni ya da diğer madurları suçlayabilirsiniz, ben dürüst oldum. Detayları saklayabilirdim ama hayır, gerçeği bilmeniz gerekiyor.

Bir insan ne yaparsa yapsın bu tecavüze bahane olamaz. Onu öpmem, sarhoş olması ya da onunla duşa girmem buna gerekçe olamaz. Ben ona bana şiddet uygulayabilirsin, beni kanatabilirsin, bana tecavüz edebilirsin demedim. Neden onunla duşa girdiğim için beni suçlayabilirsiniz ama ben bunun sebebini yazdım. Tecavüzle baş etmek zor ki sonrası daha büyük bir travma.

Güney Afrika Polisi ve ABD elçiliği çok destek oldular ve onu bu hafta içerisinde yakalayacaklar. Herkese sevgi ve desteği için teşekkür ederim."

Amber Amour'un takipçileri onu yalnız bırakmadı ve destek mesajları attı.

İşin ilginci olay yaşandıktan sonra Tecavüzcülere karşı bir aktivist olduğu için pek çok kişi tarafından dikkat çekmek üzere kurgulandığı sanılan olay, tamamen gerçekti.

6 hafta sonra yakalanan Shakir tutuklandı ancak 75 dolar karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere 29 Mart'taki davayı beklemek üzere serbest bırakıldı. Amour 3 gün önce aşağıdaki iletiyi paylaşarak yaşadığı tecaüvzü hatırlattı ve "Çıplak bile olsam, bunu istemiyorumdur, benim vücudum benimdir" mesajını paylaştı olay tekrar sosyal medyanın gündemine oturdu. Kaynak: RADİKAL

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39