• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

GENÇ MÜSLÜMANLAR DERNEĞİ'NDEN KARİKATÜR TEPKİSİ

GENÇ MÜSLÜMANLAR DERNEĞİ'NDEN KARİKATÜR TEPKİSİ
Genç Müslümanlar Derneği, geçtiğimiz günlerde Fransız Charlie Hebdo dergisinin Hz. Peygamberle ilgili yayınladığı karikatüre tepki gösterdi.

Kent meydanında toplanan Kayseri Genç Müslümanlar Derneği üyeleri 'Siz Charlie olun biz Müslümanız' pankartları ile sloganlar atarak Charlie Hebdo dergisinin Hz. Peygamberle ilgili yayınladığı karikatüre tepki gösterdi. Grup adına bir konuşma yapan Genç Müslümanlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Ebabekir Karakaş, “Dünyanın gündeminde Paris eylemi, Charlie Hebdo adlı mizah dergisine yapılan saldırı var.

Beklendiği üzere eylem yoğun bir şekilde lanetlenmektedir. Küresel sistemin egemenleri açısından gayet anlaşılabilir bir durum. İnşa ettiği düzeni savunacaklar elbette. Ne ilginçtir ki bu saldırı Demokrasimize, Cumhuriyetimize saldırıdır diyorlar.

Demek ki sizin Cumhuriyetiniz, Demokrasiniz bizim inancımıza hakaret temeline oturuyor. Sistemin gönüllü tabilerinin de tepkileri anlaşılabilir, başka türlüsünü düşünemezler. Asla Müslümanların tepkilerini, acılarını, duygularını anlamıyor, anlama çabası da göstermiyorlar. Çünkü kainatın merkezinde onlar var. Doğru ya da yanlış ölçüsünü onlar belirliyorlar. Buna uygun düşmediğinizde de anında, aşırı, fanatik, terörist damgası yiyorsunuz.

Yazık ki Müslümanların bir kısmı onlarla lanetleme yarışına giriyorlar. Hatta frenini tutamayan bazıları ise tüm insanları hedef alan terör saldırılı söylemlere kadar gidiyorlar” diye konuştu.


Karakaş ayrıca, "Kim masum? Hz. Peygamberi alaya alan, milyonlarca Müslümana eziyet eden hiçi eden aşağılayan bu kendini beğenmiş züppeler mi masum? Ortada fikir mi var? Doğrudan saldırı söz konusu. Karşı konulmadığında doğrudan saldırı söz konusudur. Bu noktada caydırıcılık vasfı akla gelmelidir. Rabbimiz, Tevbe Suresi 123'inci ayette 'Ey iman edenler, kafirlerden yakınınız da olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar' buyuruyor" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39