• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Gençler neden patronundan memnun değil

Gençler neden patronundan memnun değil
Türkiye’de, çalışanlar üzerine yapılan bir araştırmada, gençlerin patronlarından memnun olmadığı ve iş değiştirmede en önemli etken olarak yöneticilerin gösterildiği ortaya çıktı.

Türkiye’de yapılan bir araştırma, çalışanların iş değiştirmesinin en önemli sebebi patronlarıyla yaşadıkları problemlerin olduğunu gözler önüne serdi. Maaş iş değiştirmede ikinci etkili neden olurken, kariyer planları, işyerinin eve uzaklığı diğer nedenler arasında yer aldı.

Çalışma hayatı ve iş değişiklikleri nedenlerinin ortaya konulması amacıyla 9 bin 643 çalışan ile yapılan anket, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. “Bir önceki işinizden ayrılma nedeniniz neydi?” sorusunun sorulduğu ankete, katılımcıların yüzde 30'u 'Patronum veya yöneticim' cevabını verdi. Yüzde 27 ile maaş ikinci sırada yer alırken, onu yüzde 21 ile değişen kariyer planları, yüzde 13 ile işyerinin uzaklığı ve yüzde 9 ile iş arkadaşları ile uzlaşmazlığı izledi.

KUŞAK ÇATIŞMASI ETKİLİ
İnternet sayfalarını ziyaret edenlerin yüzde 62'sinin 20-29 yaş arası internet kullanıcıları olduğunu belirten Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, ankete katılanların da ağırlıklı olarak bu yaş grubuna dahil olduklarını söyledi. Y kuşağı olarak tanımlanan bu yaş grubunun beklentilerinin yüksekliğine işaret eden Duyarlar, “İş hayatında aktif rol alan Y kuşağı, bir önceki nesil olan ve genel olarak üst düzey yönetici ve işveren pozisyonlarında bulunan X kuşağıyla zaman zaman çatışmalar yaşayabiliyor. Yaptığımız ankette, iş değişikliğinin nedeni olarak 'patron' cevabının ilk sırada yer alması da büyük oranda bu çatışmadan kaynaklanıyor” dedi.

Çalışanların artık işyerinin sunduğu imkanların yanı sıra, sosyal ortama da büyük önem verdiklerini anlatan Duyarlar, şunları söyledi: “Maddi ve sosyal imkanlar hala iş tercihlerinde önemli. Ancakçalışanların patronlarıyla ve yöneticileriyle ilişkileri, çalışma süresini büyük oranda etkiliyor. İş ve çalışma ortamı pek çok açıdan tatmin ediyor olsa da yönetici veya işverenlerle olan kötü ilişkilerçalışanları yeni iş aramaya itiyor”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39