• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Genel Cerrahi Uzmanı Deneme,Makat çatlağından 5 dakikada kurtulun

Genel Cerrahi Uzmanı Deneme,Makat çatlağından 5 dakikada kurtulun
Özel Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Deneme,Makat çatlağından 5 dakikada kurtulun.

Özel Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, makat çatlağı tedavisinden korkulmaması gerektiğini, operasyonun en fazla 5 dakika sürdüğünü söyledi. 
Makat çatlağı rahatsızlığının sürekli oturan, baharatlı ve katı gıdayla beslenen, tuvalet alışkanlığında ciddi problemler yaşayan insanlarda sık görülen bir durum olduğunu kaydeden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, “En büyük şikayet olarak makat bölgesinde büyük abdest yaparken ağrı ve kanama ile kendini gösterebilir. Kanamalar kırmızı ve taze kanama şeklindedir. Pıhtılı ya da siyah renkli kanamalar makat çatlağından kanamaz. Özellikle hastalar tuvalet esnasında çok şiddetli ağrı hissederler ve bu ağrı çok derin çatlaklarda büyük abdestten sonra bir müddet daha devam edebilir. Otururken, kalkarken bel ve bacaklarına doğru vuran ağrılar şeklinde kendini gösterebilir. Makat çatlağındaki en büyük sıkıntı hastalar tuvalete gitmeye korkarlar, çekinirler ve çekindikçe kabız kalırlar ve çatlakları daha da artar. Böylece kısır döngü meydana gelir” dedi. 
Hastalığın tedavisi hakkında da bilgiler veren Deneme, “Yapılabilecek bazı özel tedbirler var. Öncelikle biz bu şikayeti olan hastaların diğer problemlerini engellemeye çalışıyoruz. Hastaların kabız kalmasını engelleyecek şekilde sağlıklı beslenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Baharatlı ve acı gıdalardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bu şekilde engelleyemeyeceğimiz kronikleşmiş, derinleşmiş çatlaklarda cerrahi tedavi uyguluyoruz. Cerrahi tedavisi aslında çok basit bir tedavi. Anal bölgenin ağrı sinirleri açısından zengin olması ve çok hassas olması nedeniyle hafif bir anestezi altında cerrahi müdahalemizi yapıyoruz. Anal bölgede oluşmuş bir kas spazmı makat çatlaklarında olayı çözümsüz hale getiren durumdur. İstemsiz olarak kasılan bir kas cerrahi olarak rahatlatılıyor. Cerrahi müdahale istemeyen hastalarımızda son dönemlerde botoks tedavisiyle de makat çatlaklarını çözebiliyoruz. Botoks dediğimiz şey bir mikroorganizmanın oluşturduğu bir zehir. Makat bölgesinde yaklaşık olarak 6-7 grup kas var. Kas spazmını botoks zehrini o bölgeye enjekte ederek çözüyoruz. Spazm azaldığı için de hastaların çatlakları kendiliğinden düzeliyor. Botoksun etkisi 6 ay kadar sürdüğü için hastaların beslenme desteği, çatlakların iyileşmesi sonucunda da yüzde 90-95 oranında kalıcı olarak çatlak tedavisini sağlayabiliyoruz. Özellikle gebe hastalarda sadece çatlağı olan ve cerrahiden korkan veya tansiyon, şeker, kalp hastalığı gibi problemleri olan hastalarda botoks tedavisi işimizi son derece kolaylaştırmakta” diye konuştu.

5 dakikada kesin çözüm
Klinik şartlarında 5 dakikalık uygulama ile hastanın yüzde 90-95 civarında şikayetlerinden kurtulduğunu kaydeden Özel Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, “Enjeksiyon sırasında hafif bir ağrı hissetmeleri dışında ağrı duymaları mümkün değil. Hastalar yürüyerek evlerine gidebiliyorlar. Hiçbir şekilde sosyal hayatları sekteye uğramadan işlerine dönebiliyorlar. İyileşmek için 48-72 saat içerisinde yaptığımız botoksun o bölgeye oturmasını bekliyoruz. Ve bu süre içerisinde hasta şikayetlerinden yüzde 90-95 civarında kurtuluyor. Botoksun etkisi 6 ay boyunca sürdüğü ve hastaların yanlış alışkanlıklarını da engellediğimiz için sonuç alma ihtimalimiz yükseliyor” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39