• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Genelkurmay Başkanı, Balyoz Kararını Atasözüyle Yorumladı - VİDEO

Genelkurmay Başkanı, Balyoz Kararını Atasözüyle Yorumladı - VİDEO
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Balyoz davasında baştan beri sürdürdüğü kararlı sessizliğini ilk defa bozdu.

Anayasa Mahkemesi hak ihlali ve yerel mahkemenin tahliye kararını Yeniçağ gazetesine değerlendiren Özel, "Arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim görevim olduğunu düşünüyorum. Gün ola harman ola güzel bir atasözümüz. Sabırla hukukun üstünlüğüne inanarak bekledim ve bekledik" dedi.

"SEVİNÇLE KARŞILIYORUM"

Özel, "Tabii ki Yüksek Mahkemenin kararını sevinçle karşılıyorum. Çünkü suçlanan kişiler benim meslektaşım, komutanım, arkadaşım. Onların özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim en büyük görevim olduğunu düşünüyorum. Ümit ederim sonuçta çok güzel olur" diye konuştu.

"HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ACIMASIZCA ELEŞTİRİLDİM"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in açıklamaları şöyle; "Bazı yöneticiler acılarını ve sevinçlerini gizlemeye çalışırlar.Yaptıklarının sağduyulu ve iyi niyetli kişiler tarafından anlaşılmasını beklerler. Kendileri ön plana çıkmayı hiç sevmezler, görüntü ve ses vermeden sonuç almaya çalışırlar. Göreve başladığım zaman (Balyoz) adı verilen davayı elimde, önümde buldum. Okudum, öğrendim, ihtisas sahiplerine danıştım. Ancak yargı süreci başlamıştı. Anayasal düzene, demokratik kurallara uymayı kendime rehber edindiğim için konuyu ilgili ve yetkili kişilerle paylaşmayı tercih ettim. Bazı kişi ve çevreler tarafından haksız bir şekilde ve acımasızca eleştirildim. Bu durum, TSK ile ilgili hemen hemen her konuda halen devam etmektedir. (Gün ola harman ola) güzel bir atasözümüz. Sabırla ve inançla hukukun üstünlüğüne inanarak bekledim/bekledik. Tabii ki Yüksek Mahkemenin kararını sevinçle karşılıyorum. Çünkü suçlanan kişiler benim meslektaşım, komutanım, arkadaşım. Onların özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim en büyük görevim olduğunu düşünüyorum. Yargılama sürecinin devam etmekte olduğunu biliyorum. Ümit ederim sonuçta çok güzel olur."

GENELKURMAY YAZILI AÇIKLAMA DA YAPTI

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Kamuoyunda 'Balyoz'olarak adlandırılan dava ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararına dayanarak yerel mahkeme tarafından verilen tahliye kararı sonucunda özgürlüklerine kavuşan emekli ve muvazzaf personelimizin ve ailelerinin sevinçlerini yürekten paylaşır, yeniden yargılama sürecinin adil bir kararla sonuçlanmasını ümit ve temenni ederiz" denildi. (Kaynak: Yeniçağ)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39