• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI ASKERLERİ ÜZECEK

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI ASKERLERİ ÜZECEK
70 bin askerin merakla beklediği soruyla ilgili TSK'dan açıklama geldi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, askerliğin 12 aya düşürülmesi teklifi bakanlığa 1 Mart olarak verildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 'askerlik süresi' açıklaması: Uzun dönem askerlik hizmeti (Vatan hizmeti)’nin 15 ay’dan 12 ay’a indirilmesinin Türk Silahlı Kuvvetlerine yansıması ile ilgili detaylı bir çalışma yapılmış, alınması gereken tedbirler belirlenmiş ve Hükümet ile paylaşılmıştır. Uygulamanın başlangıç tarihinin 01 Mart 2014 olması yönündeki teklifimiz Milli Savunma Bakanlığına bildirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamalarda, yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

Açıklamalardan birinde "Kimden ve nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde vaki olan/olabilecek her türlü fiili ve/veya ateşli uygulamaya angajman kuralları çerçevesinde tereddütsüz karşılık verilmektedir/verilecektir" ifadelerine yer verilirken diğerinde Kurban Bayramı süresince sivil-asker işbirliği faaliyetleri kapsamında yapılanlar yer aldı.

Buna göre, Kabil Bölge Komutanlığınca 162'si şehit ailesi, 800'ü öksüz ve yetim çocuk olmak üzere bin 940 Afganlı aileye kurban eti, 247 aileye gıda paketi dağıtıldı.

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca ihtiyaç sahibi aileler ziyaret edildi, hazırlanan 710 et paketi verildi.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığından ise 326 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtıldı. Ayrıca Prizren Kışlasında Avusturya ve İsviçre askerlerinin bir kısmına kurban eti ikram edildi.

Askeri yasak bölgeler:

Bir başka açıklamada ise Tapu Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Milli Savunma Bakanlığına tahsisli askeri alan bilgilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmesinin esasa bağlandığı hatırlatıldı.

Bu kapsamında Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında mevcut askeri güvenlik bölgelerinin, askeri yasak bölgelerin ve yabancı uyruklu şahısların taşınmaz mal edinemeyeceği ve izin almadıkça kiralamayacağı stratejik bölgelerin tespitine yönelik işbirliği mutabakatının imzalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu mutabakat kapsamında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce çalışması tamamlanan 75 ilden 45 ilin dosyası haritalara işaretlenmek üzere MSB Harita Genel Komutanlığına gönderilmiş olup 30 ilin dosylarının kontrollerine devam edilmekte, kalan Hatay, Diyarbakır, Ağrı, Hakkari, İstanbul ve Van'da arazi ölçüm çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca askeri birliklerin bulundukları yerlere ait imar planlama çalışmaları yapılmaktadır."

(AJANSLAR)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39