• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

GESİAD'tan Tanzanya'ya Yatırım

GESİAD'tan Tanzanya'ya Yatırım
ESİAD -, Üyelerin yurt dışına açılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği yurt iş gezilerine bir yenisini daha ekledi.
43 Trilyon dolarlık doğalgaz rezervinin keşfedildiği ve gelecek 10 yıl içerisinde çok büyük yatırımların gerçekleşeceği düşünülen Tanzanya’ya iş gezisi düzenleyen GESİAD, ülkede ki yatırım olanaklarını yerinde görüp ticari iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.
Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olan GESİAD, ilk olarak Türkiye-Tanzanya İşadamları Derneği (ABITAT) ın konuğu oldu. ABITAT yetkilileri tarafından karşılanan GESİAD heyeti öncelikle İnşaat malzemelerinin satıldığı yerleri gezerek ülkenin ticareti hakkında bilgi edindi. Sonrasında Tanzanyalı iş adamlarıyla ikili iş görüşmesi yapıldı. İkili iş görüşmelerinde ürünleri ve firmaların hizmetlerini tanıtma imkânı bulan iş adamları, aynı zamanda yatırımla ilgili görüşmeler gerçekleştirdiler.
Türk Büyükelçiliğine ziyaret gerçekleştiren heyet Tanzanya’da ki yatırım olanakları hakkında önemli bilgiler edindiler. Kayserili İşadamları Darusselam ’da faaliyet gösteren, Türk işadamlarının yatırımlarından birisi olan ve Hintli bir firmayla inşaat malzemeleri sektöründe yatırım yapmış Türk işadamı Mehmet Trabzonlu’ nun misafir oldu. Tanzanya’nın yeni inşa edilecek bir ülke olduğunu belirten Trabzonlu, tüm sektörler için inanılmaz yatırım imkânları bulunduğunu, Tanzanya’nın doğal gaz rezervlerinin bulunmasından sonra hızla gelişeceğini ve bundan 5-10 yıl sonra yatırım yapma imkânlarının zorlaşacağını belirtti. Afrika’nın diğer ülkelerine nazaran Tanzanya’nın daha güvenli bir ülke olduğunu belirten Trabzonlu, ‘’ Tanzanya’da kar payı güzel, burası ticaret yapmaya da, yatırım yapmaya da, sıkıntı çekmeye de değer bir pazar. Ödeme konularında güvenilir bir halk var karşınızda. Çek çok sağlam, proje tabanlı işler peşin yürüyor. Paranızı alıyorsunuz sonra işi yapıyorsunuz. Ama bu kadar güzel şeylerin yanında şunu da bilmek gerekir ki Tanzanya’nın en önemli sermayesi sabırdır.’’ dedi.
Tanzanya ticaret ve yatırım heyetine başkanlık eden ve iş gezisinin çok verimli geçtiğini belirten GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş yaptığı açıklamada ‘’ Tanzanya, Darusselam ‘da ki limandan dolayı 7 ülkenin ekonomik merkezi durumunda ve Afrika’daki 3 ekonomik birliğin tek üyesi olmasından dolayı da özel bir statüye sahip bir ülke. Yaklaşık 30 ülkeye gümrüksüz mal satılabilir. Ayrıca ülke, 43 trilyon dolarlık doğalgaz rezervi keşfedilmesi ile ileride tam yatırım merkezi olma potansiyeline sahip. Şu anda tüm ülkenin altyapı ve üstyapısının tekrardan yapılmasını gerekiyor. Katılımcıların, Türk Büyükelçinin ve orada yatırım yapan Türklerin ortak kanaati ‘’buraya yatırım yapmanın tam zamanı.’’ şeklinde. Neredeyse tüm sektörlerde iş yapma imkânı var. 90’larda ki Orta Asya olarak değerlendirilebilir Fakir bir ülke olmasına rağmen bulunan doğalgaz rezervinden dolayı amudi bir ekonomik büyüme göstereceği belli. Ülkenin sadece % 14’ü elektrik kullanıyor, kaldırım ve altyapı neredeyse yok, yollar çok bozuk. Tüm bu olumsuzluklara “burası tam yatırım yapılacak yer” penceresinden bakmak gerektiği düşünüyorum. ’’ ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39