• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

GEZİ PARKI EYLEMİNDE KÖPRÜDEN ATILAN ÇOCUK DEHŞET ANLARINI ANLATTI

GEZİ PARKI EYLEMİNDE KÖPRÜDEN ATILAN ÇOCUK DEHŞET ANLARINI ANLATTI
Adana'da, atık kağıt ve plastik toplarken Gezi Parkı protestolarına katılan bir kişi tarafından köprüden aşağı atıldığı iddia edilen çocuk, "Atık kağıt ve plastik toplarken kıvırcık saçlı biri geldi, kollarımdan tutup beni köprüden aşağı attı&quo
İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Ferdi Şenol (12), 5 Haziran günü saat 12.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evinden atık kağıt ve plastik toplamak için çıktı. Babası inşaatlarda çalışan ve 5 kardeş olan Şenol, okul harçlığını çıkarmak hem de ev ekonomisine yardım için gece yarılarına kadar atık kağıt ve plastik toplamaya devam etti. İddiaya göre, Şenol, gecenin ilerleyen saatlerinde Kasım Gülek Köprüsü'nde Gezi Parkı protestoları sırasında atılan plastikleri almak istedi. Bunun için köprüye çıktığı anda üzerine gelen kıvırcık saçlı siyah gözlü biri Şenol'u kollarından tutup köprüden aşağı attı. Tren raylarının üzerine düşen Şenol, kalkıp sekerek rayların üzerinden çekildi.

Bu arada küçük Ferdi'yi yaralı gören bir kişi, polisi ve ambulansı aradı. Yaralı çocuk olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şenol'un köprüden atılma sonucu sol ayağında bir kaç yerde kırık olduğu bunun için ameliyat edildiği belirtildi. Şenol, ameliyatın ardından dün taburcu oldu. Hayatında ilk kez oyuncağı olan Şenol, evde yattığı yerde oyuncaklarıyla oynarken yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Köprüde plastik gördüğü için onu almaya gittiğini belirten Şenol, şöyle konuştu: "Kasım Gülek Köprüsü'nde plastikleri alıyordum, bir baktım, biri benim üzerime geldi. Benim kolumdan tuttu o köprüden aşağıya attı. Daha sonra gelen trenden bir kişi inip yanıma geldi bana 'niye topallıyorsun' dedi. Ben de 'biri beni köprüden aşağı attı' dedim. Beni ileriye götürdü polisi ve ambulansı aradı. Sonra beni hastaneye götürdüler. Beni eylemcilerden biri attı. Kıvırcık saçlı, siyah gözlü biriydi. Gezi Parkı'nı protesto edenlerden biriydi. Beni atarken hiçbir şey söylemedi kollarımdan tutup beni köprüden aşağı attı. Beni polis atmadı eylemciler attı. Beni niçin attıklarını bilmiyorum. Ben plastikleri alıyordum üzerime geldi beni köprüden attı"

Şenol'un yengesi Gurbet Şenol ise 12 yaşındaki çocuğu köprüden aşağı atmanın insanlık olmadığını, söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'daki ağaçla bizim çocuğun ne alakası var. Bir bahaneleri var ki bu protestoları yapıyorlar. Ancak, bu hayvanlıktır, bu çocuğu atan insan değildir. İnsan olsaydı, insan sevgisi olsaydı içinde birazcık bu çocuğu atmazdı. Hiç olmazsa tutup kenara koyardı. Bu resmen tutup köprüden fırlatmış bizim tek isteğimiz Ferdi'yi köprüden aşağı atan kişi yakalansın hak ettiği cezayı alsın"
İHA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39