• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

GS'ye şikeden yargılanan hakem!

GS'ye şikeden yargılanan hakem!
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kader maçı olan Cluj karşılaşmasını İtalya'da 2006 yılında patlak veren şike skandalında yargılanan Paolo Tagliavento yönetecek.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı kader maçı olan Cluj karşılaşmasını yönetecek hakem Paolo Tagliavento, İtalyan basınında en çok tartışılan isimlerin başında geliyor.

2004 yılından itibaren Serie A'da düdük çalan Tagliavento, 2006 yılında İtalya'da patlak veren şike skandalında yer alan isimlerden biriydi. İtalyan polisi tarafından sorgulanan ve Temiz Ayaklar Operasyonu'nun şüphelilerinden biri olan Tagliavento, davadan aklanarak çıkmayı başardı.

2007 yılında uluslararası kariyerine başlayan 40 yaşındaki hakem, UEFA'nın amatör futbolcular için düzenlediği bir turnuvada final yöneterek uluslararası futbola hızlı bir giriş yaptı. Haziran 2011'de Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Finali'ni yöneten İtalyan hakem, 2012 yılında UEFA tarafından elit kategoriye alındı.

Kariyerinde 128 Serie A, 11 UEFA Avrupa Ligi ve 7 Şampiyonlar Ligi karşılaşması yöneten Tagliavento, geçtiğimiz sezon Devler Ligi'nde 5 maç da görev aldı. İkinci turda Lyon'un APOEL'i devirdiği karşılaşmayı yöneten İtalyan hakem, çeyrek finalde Chelsea'nin deplasmanda Benfica'yı tek golle geçtiği mücadelenin de hakemliğini yaptı.

Paolo Tagliavento, 2009-2010 UEFA Avrupa Ligi sezonunda Galatasaray'ın Panathinaikos'u 3-1 ile geçtiği mücadelenin hakemliğini yapmıştı. 40 yaşındaki hakem, daha sonra Beşiktaş'ın Porto ve Atletico Madrid ile Fenerbahçe'nin PAOK karşılaşmalarında düdük çalmıştı. Tagliavento bu sezon UEFA Avrupa Ligi play-offlarında Slask Wroclaw ile Hannover arasında oynanan karşılaşmayla birlikte, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Borussia Dortmund - Ajax mücadelesini yönetti.

Şike davasından bu yana İtalyan basınının üzerinde çok tartıştığı isimlerin başında gelen Tagliavento, son olarak Napoli ile Juventus arasında oynanan ve 3-3'lük eşitlikle sonuçlanan mücadele sonrasında, Napoli basını tarafından karşılaşmanın sonucuna etki etmekle suçlanmıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39