• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

“GÜL MAKAMINDA ERDOĞAN’IN BASKISIYLA GÖREVİNİ GEREĞİ GİBİ YAPAMADI

“GÜL MAKAMINDA ERDOĞAN’IN BASKISIYLA GÖREVİNİ GEREĞİ GİBİ YAPAMADI
Ayan, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu koşulsuz, şartsız desteklediklerini söyledi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu koşulsuz, şartsız desteklediklerini söyledi. Ayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de seslenerek, “Hemşerimiz 7 yıl cumhurbaşkanlığı makamında Tayyip Erdoğan’ın baskısıyla görevini gereği gibi yapamadı. Baskı altında görevini yapmaya çalıştı, onuruyla şerefiyle. Yanlışları da oldu doğruları da oldu mutlaka. Kendisine bir Kayserili olarak teşekkür ediyorum. Tayyip’ten kurulacağı Ağustos ayını onun adına zevkle bekliyoruz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte il binasında düzenlediği basın toplantısında Ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak açıklanan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na sonuna kadar il örgütü olarak destek olacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini partiler üstü yani siyasetten uzak gördüklerini belirten Ayan, “Tüm halkı kucaklayabilen, ülkemizin milli ve manevi değerleri ile barışık, Kürdüyle,  Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle barışık, demokrasiyi özümsemiş, Türkiye Cumhuriyeti’yle,  Atatürk’le sorunu olmayan bir vatandaşımızın, yurttaşımızın aday olması bizim isteğimiz ve dileğimiz. Bu yolda AKP’nin ve hükümetin başında bulunan ve hala adaylığını açıklamakta sıkıntı çeken Tayyip Erdoğan’ın biraz önce tarif ettiğimiz kişiliğe, kimliğe uygun olmadığı görüşü Türkiye’nin yüzde 60’ı üzerinde hâkim bir görüştür. Dolayısıyla AKP’li bir adayın, AKP Başbakanının, Türkiye’nin değil, AKP’nin başbakanının aday olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli mevkisine, cephesine yerleşmesi Türkiyemiz’i gelecek açısından karanlığa sürükleyecektir. O nedenle çok ciddiye aldığımız,  yeniden Kuvayi Milliye hareketi dediğimiz, milliyetçilerin, sosyal demokratların, aydın din adamlarının, devrimci kardeşlerimizin bir araya gelip oluşturduğu Kuvayi Milliye hareketi gibi görüyoruz” dedi.

“İHSANOĞLU’NU KOŞULSUZ ŞARTSIZ DESTEKLİYORUZ”

CHP’nin, MHP gibi Türkiye’de gücü olan bir parti ile işbirliği, fikirbirliği yaparak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday olarak sunmasının önemli olduğunu ifade eden Ayan, belirlenen adayın parti il örgütünce kayırsız, şartsız destek gördüğünü açıkladı.

Ayan, şöyle konuştu: “Ekmel Bey, donanımlı, kişilikli, kimlikli, İslami bir terbiye ile büyümüş, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını hiçbir zaman reddetmemiş, Atatürk’le sorunu olmamış, Laikliği benimsemiş, islamın aydınlık yüzüdür. İslamın gerici, yobaz, İran Şam İslam Devleti anlayışındaki gibi gözü dönmüş, insan yüreğini yiyecek kadar sapıtmış, bir anlayışın insanı, adamı değildir. İslamın aydınlık yüzün olan insanlara yakınlığı, insandan yana oluşu, o anlayışla yetişmiş biridir.

İnşallah tüm yurttaşlarımızın ve AKP’li kardeşlerimizin de oyuyla seçileceği, en azından AKP’li bir adayın ya da Tayyip Erdoğan’ın o mevkie gelerek, Türkiye’yi suratla karanlığa götürmesi, Ekmeleddin İhsanoğlu’na vereceğimiz destekle engellenecektir”

“TİCARETTE ZENGİN OLANLAR AKP YANDAŞLARI, HALK YOKSULLUĞA MAHKUM”

Konuşmasında Erdoğan’ın halen adaylığını açıklayamadığını bu durumunda düşündürücü olduğunu dile getiren CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, “Tayyip Erdoğan’ın çekindiği nokta var. Cesareti kırıldı, tepe taklak gidiyor. Yaptığı yanlışlar, hatalar Türkiyemiz’i hangi noktaya getirdiği besbelli. İcraatları, yaptığı işler ve eylemlerine bakar mısınız? Türkiye ne halde? Ekonomi hiçte iyi değil, insanımız bir paket makarnaya, bir çuval kömüre mahkum edilmiştir. Sokakta konuşamaz noktadayız. Telefonlarımız dinleniyor. İnsanlar fişleniyor. Ticarette zengin olanlar AKP yandaşları. AKP’ye oy veren tertemiz vatandaşım bir kilo makarna ve bir paket kömüre mahkum edilmiş vaziyette. Devletin yapmasını gereken yardımlar, onursuzca  aşağılarcasına veriliyor. Komşu ülkelerle dostluğumuz kalmadı. En büyük düşmanımız Müslüman ülkeler oldu” şeklinde konuştu.

 

“IŞİD’İN ELİNDEKİ KARDEŞLERİMİZİ SEÇİM KOZU OLARAK KULLANIRSA YAZIKLAR OLSUN”

Ayan, IŞİD terör örgütünün Musul konsolosluğuna yönelik baskını ve sonrasında yaşanabilecek bazı gelişmeleri Başbakan’ın seçim meydanlarında koz olarak kullanabileceğini de iddia ederek, “Bir canavar grubu, Müslüman olduğunu iddia ediyor. Irak’taki konsolosluğu silahla tehdit etti ve oradaki kardeşlerimizi, hükümetin talimatıyla tek kurşun atmadan, oradaki vatan toprağını teslim ettiler.Yaklaşık 1 aydır o kardeşlerimizden haber yok. Tayyip bey kırışıyor, onların başına bir şey gelmeyecek. Yazıklar olsun sana ey Başbakan. Seçimlere 3 gün kala bak, bunları kurtardım, bizim gücümüz budur der ve seçim meydanlara çıkarsan yazıklar olsun. Bizi önce aşağılatıyorsun, küçültüyorsun, başımıza çuval geçirtiyorsun, sonra ben kurtardım. Artık korku bacayı sardı. Tayyip Erdoğan, etrafındaki çıkarcı grupla gidiyorsun. Bu memleket senden kurtulacak. Kurutuluşun ilk adımı da cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Sana bu milleti, sana bu ülkedeki Türkü, Kürdü, Aleviyi, Sünniyi yedirmeyiz sayın Başbakan. İşte senin anlayışın bak Irak’ta neler yapıyor. AKP2’ye oy veren, tertemiz hesabı kitabı olmayan kardeşlerimiz de rahat olsun. İnanın oy verip, bela ettikleri Tayyip’ten kurtulduğumuz gün en çok onlar rahat edecek. Biliyorum ki vicdanlarında bir rahatsızlık var” diye konuştu.

“İSTİFA ETMİYOR ÇÜNKÜ DEVLET İMKANLARINI KULLANMAK İSTİYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde siyasi partilere hazine yardımı yapılmayacağını sadece adaylara minik bir yardımın yapılacağını kaydeden Ayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevinden istifa etmemesinin asıl nedeninin bu olduğunu iddia etti. Ayan, “Dolayısıyla buradan Demokrasiye inandığını, yetim hakkı yemediğini iddia eden Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Eğer aday olacaksa devletin imkânlarını, bizim verdiğimiz vergilerle adaylık propagandası yapmamasını diliyorum. Şu anda adalığını açıklamamakla gecikmesi, çünkü yasaya göre Başbakanlık’tan istifa etmesi gerekiyor. Devletin bu imkânlarını hala zaten 12 yıldan beri kullanıyor, adaylığını en son anda açıklayacak olması bu nedenledir” dedi.

“GÜL 7 YIL I MAKAMINDA ERDOĞAN’IN BASKISIYLA GÖREVİNİ GEREĞİ GİBİ YAPAMADI AMA O DA KURTULACAK”

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de seslenen Ayan, şunları söyledi: “Buradan sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e de bir mesaj vermek istiyorum. Kendileri çok sıkıntılı 7 yıl geçirdiler. Hemşerimiz, kardeşimiz, memleketimizden çıkan bir cumhurbaşkanı olması nedeniyle keyif aldığımız bir arkadaşımız. 7 yıl cumhurbaşkanlığı makamında Tayyip Erdoğan’ın baskısıyla görevini gereği gibi yapamadı. Baskı altında görevini yapmaya çalıştı, onuruyla şerefiyle. Yanlışları da oldu doğruları da oldu mutlaka. Kendisine buradan bir Kayserili olarak teşekkür ediyorum Tayyip’ten kurtulacağı Ağustos ayını onun adına zevkle bekliyoruz. En azından kendisi de Tayyip Bey’den kurtulacak. Kendisi de, Türkiye’de Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanlı seçiminden sonra kurtulmuş olacak.  Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında sonuna kadar duracağız. Ülkemize ve dünyaya seçim hayırlı olsun”  Haber/Foto: Cafer ZENGİN

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39