• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

GÜL ÖĞRENCİ EVİ VE DERSHANELERLE İLGİLİ KONUŞTU

GÜL ÖĞRENCİ EVİ VE DERSHANELERLE İLGİLİ KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili
Önce böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili "Önce böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir. Kesinleşmiş bir şey yok. Çalışma aşamasında." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı vatandaşlar Erzincan havaalanında büyük bir coşku ile karşılandı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Erzincan il girişinde mehteran ve cirit ekibinin gösterisi ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'e vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Erzincan Valiliği önünde halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, burada halka hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Gül, "Türkiye'nin geleceği daha parlak olacaktır. Bunu sağlamak birbirimize saygı içerisinde çalışmaktan geçer. Erzincan bunun en güzel sembollerinden biridir. Muharrem ayının içerisindeyiz. Bugünler hepimizin için çok anlamlı günlerdir. Bütün vatandaşlarımın muharrem ayını tebrik ediyorum. Hepimizin büyük bir şuur bilinç içerisinde birbirine saygı içerisinde kucaklaşma içerisinde olmasını temenni ediyorum" dedi.

"2 ERZİNCAN ARASINDA BÜYÜK FARK VAR"


Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Erzincan Valiliğini ziyaret etti. Gül valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Erzincan'ın özelliği şu hoşgörünün hakim olduğu illerimizden birisi. Ülkemiz büyük bir istikrar içerisinde. Halkımızın problemleri çözülmekte. Önemli adımlar atılmakta. Türkiye geleceğe çok güçlü bir şekilde taşınmaktadır. Herkes bu yolda elinden geleni yapmaktadır. Daha önce gördüğüm Erzincan'la bugün gördüğüm Erzincan arasında çok büyük farklar var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

BARZANİ'NİN ZİYARETİ

Gül, Barzani'nin ziyaretiyle ilgili "Türkiye büyük bir ülke. Türkiye'nin kendisine olan özgüvenidir. Komşularımızla ne kadar pozitif dostluk ve dayanışma içerisinde olursak birbirimize çok daha faydalı oluruz. Türkiye açık bir toplum. Herkes yorum yapabilir. Kim nereden bakarsa haklılık payı da olabilir. İşin özü olarak baktığımız gibi Türkiye'nin çıkarına olur. Komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmek. Özellikle Irak. Bu bir gerçektir realitedir. Büyük ülkeler kendi problemlerini kendileri çözerler" dedi.

DERSHANELERİN KAPATILMASI

Gül, basın mensuplarının soruları üzerine dershane tartışmalarını da değerlendirdi. Bu konuda bir programın olduğunu gördüğünü dile getiren Gül, şöyle dedi:

"Tabi ki bir ülkede okullar varken o okullara paralel başka bir eğitimin olması aslında çok hoş değil ama bunun sebeplerini öncelikle yok etmek gerekir, böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir. Bunlar arz talep meselesidir. Bunları eminim ki dikkatli bir şekilde bütün eğitimciler, herkes konuşacaktır, itirazlar yapılacaktır. Bunlar dinlenerek muhakkak ki bir yol alınacaktır. Bildiğim kadarıyla şu anda kesinleşmiş değil, henüz çalışma aşamasında.

Dolayısıyla bakanlık bir çalışma yapacaktır, Meclis'te komisyonda görüşler alınacaktır, neticede Meclis Genel Kurul'a ne zaman gidecek, program nasıl onu da tam bilmiyorum ama eminim ki bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacaktır."

ÖĞRENCİ EVLERİ

Gül, öğrenci evleriyle ilgili soruya ise şu karşılığı verdi: "Çok tartışıldı herkes bir tarafa çekti. Bu kadar yurt yok. Arz talep olarak ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan rahatsızlar problemler olursa ilgili gereği yapılır. Türkiye bir hukuk ülkesidir. Her şey hukukun üstünlüğü içerisinde olacaktır. Herkes konuyu bir tarafa çekerek yorum yapıyor."

SURİYE

Gül, Suriye konusunda ise "Suriye büyük bir kargaşa içerisinde. İstikrarın bir an önce sağlanmasını istiyoruz. 200 binin üzerinde kamplarda Suriyeli var. Ülke huzur bulunca ülkelerine dönecekler. Suriye'nin parçalanmasına müsaade edilmez. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39