• BIST 8995.6
  • Altın 2279.308
  • Dolar 32.327
  • Euro 35.02
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Gül Park’ta zabıta ekipleri ile seyyar satıcı arasında yaşan olay tatlıya bağlandı

Gül Park’ta zabıta ekipleri ile seyyar satıcı arasında yaşan olay tatlıya bağlandı
KOCASİNAN BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Gül Park’ta zabıta ekipleri ile seyyar satıcı arasında yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan olay hakkında Kocasinan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada; zabıta ekipleri ile seyyar satıcı arasında yaşanan olayda, öncelikle zabıta memurunun darp edildiği, ardından sosyal medyaya yansıyan görüntülerin oluştuğu belirtildi.

Yapılan açıklamada; yaşanan tatsızlığın ardından taraflarınkarşılıklı anlaşarak birbirlerinden şikayetçi olmadıkları ve olayın tatlıya bağlandığı vurgulandı.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımıza daha güvenli, daha sağlıklı ve daha düzenli bir
yaşam alanı oluşturmak için 7 gün 24 saat çalışan  zabıta ekiplerimiz, vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda yetkisini kullanarak, seyyar satıcıyı defalarca uyarmıştır.

Ekiplerimiz çalışmalarını; 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve
belediye zabıta teşkilatının görev, yetki ve sorumlulukları ile zabıta memurlarının çalışma usul ve esaslarını belirleyen Belediye Zabıta Yönetmeliği’ne göre yürütmektedir.

Yönetmeliğin ilgili maddelerinde zabıta ekiplerinin görevleri arasında; Cadde, sokak, park ve meydanlarda mevzuata ve sağlık şartlarına aykırı olarak satış yapan seyyar satıcıları men etmek, bu hususta yetkili mercilerin kararlarıyla zabıta tarafından yerine getirilmesi istenen hizmetleri yapmak yer almaktadır.

İlçenin huzuru ve sağlığı için görevini yapan zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı defalarca uyarmasına rağmen; seyyar satıcı ekiplerimize sözlü ve fiziki müdahale de bulunup, hakaret ve dahi küfür etmiştir.
Seyyar satıcının zabıta memurunu darp etmesinin ardından sosyal medyaya yansıyan ve olmasını hiç istemediğimiz görüntüler vuku bulmuştur.

Olay sonucunda zabıta ekiplerimizin darp raporu bulunmaktadır. Ancak yapılan görüşmeler sonrası olay, tarafların birbirinden şikayetçi olmayışıyla tatlıya bağlanmıştır.

Vatandaşlarımızın sosyal medya hesapları üzerinden Kocasinan Belediyemizi ve Zabıta ekiplerimizi hedef gösteren paylaşımlara kesinlikle itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Halkın sağlığı ve güvenliği için yasaların kendilerine vermiş olduğu yetkiler dahilinde hareket eden zabıta ekiplerimiz, görevi gereği halkla iç içedir ve belediyemiz ile vatandaşlarımız arasında bir nevi köprü vazifesi görmektedir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39