• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Gül TRT'yi ziyaret etti

Gül TRT'yi ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Radyo dönemlerinden siyah beyaz televizyon dönemlerine ve bugün geldiğimiz 15 kanalıyla, en son teknolojileriyle, üç boyutlu televizyon yayıncılığıyla TRT'nin geldiği durum, Türkiye'nin modernleşme tarihidir"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül'e TRT'yi ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin eşlik etti. TRT Haber Merkezi'ni dolaşan Gül, TRT çalışanlarını başarılarından dolayı tebrik etti.

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'nin açılışını da gerçekleştiren Gül, yetkililerden müze hakkında bilgi aldı. Radyo ve televizyon yayıncılığında günümüze kadar kullanılan cihazları inceleyen Gül, Ankara Radyosu örnek alınarak oluşturulan radyo stüdyosuna girerek, Başbakan Yardımcısı Arınç'la birlikte bir radyo programı kaydı gerçekleştirdi. Gül, 31 Ocak 1968 tarihinde yayına başlayan TRT Ankara Televizyonu spikeri Zafer Cilasun tarafından sunulan "ilk televizyon haberi"nin hologramını inceledi. Cumhurbaşkanı Gül, ardından radyo ve televizyon yayıncılığında kullanılan efekt odasını dolaştı.

Müzenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gül, "Çok güzel düşünülmüş bir fikir, herhalde burada gördüğümüz bütün aletler bir zamanlar depodaydı. Oradan alınmış ve güzel bir şekilde sergilenmiş. Bu habercilik teknolojisinin, enformasyon teknolojisinin nasıl süratli bir şekilde geliştiğini gösteriyor ve Türkiye tarihini gösteriyor. Nostaljik dönemler var. Radyo dönemlerinden siyah beyaz televizyon dönemleri ve bugün geldiğimiz 15 kanalıyla, en son teknolojileriyle, üç boyutlu televizyon yayıncılığıyla TRT'nin geldiği durum. Bu bir noktada Türkiye'nin modernleşme tarihidir, Türkiye'nin teknolojideki ilerleme tarihidir" ifadelerini kullandı.

Müze özel defterini imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

"TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'nin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. TRT geçmişten günümüze radyo televizyon yayıncılığı alanındaki materyal ve cihazları bir müze çatısı altında bir araya getirerek, ülkemize yönelik kıymetli hizmetlerini bir yenisini daha eklemiştir. Tarihe ışık tutan, Türkiye'nin gelişme sürecini yansıtan ve bu anlamda toplumun ses ve görüntülerle kayıt altına alınan hafızasını bugünlere taşıyan müzenin radyo TV yayıncılığındaki birikimin geleceğe aktarılması bakımından da önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Arınç ve TRT Genel Müdürü Şahin, TRT turunun sonunda çekilen ziyaretinin üç boyutlu filmini izledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39