• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Gülen Cemaatine İstifa Şoku

Gülen Cemaatine İstifa Şoku
17 Aralık operasyonundan sonra işadamları duydukları rahatsızlıklar nedeniyle bir bir istifa ederken, gelişmelerin cemaate kan kaybettirdiği belirtiliyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Bursa, Kocaeli, Rize ve Erzurum gibi iller başta olmak üzere, cemaatin iş dünyasındaki çatı kuruluşu TUSKON'a bağlı derneklere üye yüzlerce işadamının istifa ettiği belirlendi. 

SERİ İSTİFALAR

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'a üye 450 kişinin istifa dilekçesi vermesinin ardından Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (KASİAD) üye 100'e yakın kişinin de istifasını verdiği öğrenildi. Erzurum Girişimci İşadamları Derneği(ERGİAD) mensubu 50'ye yakın işadamının yine yaşananlar nedeniyle TUSKON'a bağlı dernekten istifa ederek cemaatle yolunu ayırdı.
 
BAĞLAR KOPTU
 
Dernekler Kanunu'na göre dernek üyelerinin üç ay aidatı ödememesi halinde üyelikten çıkarılması gerekirken, TUSKON'a bağlı dernekler, üyelerine aidat bile sormuyor. Yaşanan süreçte derneğe istifasını vermeyen fakat bağını koparma kararı alan üyelerin, aidatları nedeniyle ilişkiyi kesemediği belirtildi. Derneklerin, aidatını ödemeyen üyelerini kaybetmemek adına yaklaşık 4 aydır, aidatlarınızı ödeyin hatırlatması dahi yapmadığı belirtilirken, pek çok üyenin, üyelik aidatı ödediği için dernek bünyesinde kalmaya devam ettiği ifade edildi. Yaşanan süreçte derneklerle gönül bağlantısını koparan bazı üyelerin de dernek ücretlerini ödemeyerek üyelik bağlarını da koparmayı hedefliyor.
 
SESSİZ KALAMADILAR
 
Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, Enerji Komisyonu Başkanı Şinasi Güneş, Eski Başkan Yardımcısı Sertaç Karaalp, Kadın Girişimciler Komisyonu Üyesi Nurcan Özdemir gibi dernek yönetiminde görev alan kişilerin operasyonun ardından yaşanan gelişmelere sessiz kalamayıp istifa ettiği belirlendi. Aralarında Faik Çelik Holding yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, Tezyaparlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tezyaparlar, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, Akel Eşarp Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akça, Nuri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Körüstan, Yılmaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yılmaz, MESKAR Yapı Dekorasyon ortaklarından Veysel Mescioğlu, TEM Promosyon ortaklarından Salih Işık, Üçkollar Yapı Dekorasyon Genel Müdürü Sıddık Üçkollar, ses getirecek istifalardan bazıları olarak dikkat çekti.
 
HERKES KENDİNE YENİ BİR YOL ÇİZDİ
 
Akel Eşarp Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akça: 'Kurulduğu günden bu yana içerisinde yer aldığım BUGİAD yönetiminden istifa ettim. İşlerimin yoğunluğu bu durumda en önemli etken' dedi. Derneklerden istifa eden kişilerle ilgili yorum yapmak istemediğini belirten Akça, '17 Aralık'ta yaşananlar toplumda geniş yankı buldu. Bu durumla ilgili rahatsızlık duyanlar kendine bir yol çizdi. Rahatsız olmayanlar hala devam ediyor' diye konuştu.
 
LANETLİYORUZ
 
Rizeli İşadamı İbrahim Aslıyürek, 'Müslümanlar hırsız değildir, Müslümanlara hırsız yaftası yapıştırmak için yürütülen Yahudi operasyonudur' dedi. Aslıyürek: 'Hükümetler gelir geçer ama 'Müslümanlar hırsızdır' yaftası yapıştırmak için operasyon düzenlediler. Yapılanları lanetliyoruz' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39