• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Gülen ve Kılıçdaroğlu ilişkisinin arka planı

Gülen ve Kılıçdaroğlu ilişkisinin arka planı
Takvim Gazetesi yazarı Bülent Erandaç bugünkü yazısında paralel yapının başı Fetullah Gülen ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarooğlu arasındaki ilişkinin sürdüğününü açıkladı.

İŞTE O YAZI:

CHP-Gülen cemaati işbirliği tam gaz sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fethullah Gülen'le kurduğu sıcak ilişki kesintisiz sürüyor. Nitekim Samanyolu TV programlarına katılan Grup Başkanvekili Engin Altay, 22 Temmuz operasyonun kilit isimlerinden ve cemaatin gözde polis şefi olarak nitelenen Ali Fuat Yılmazer'e sahip çıktı.

Yılmazer'i deşifre eden Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u suçladı.
Kılıçda-roğlu ile Fethullah Gülen arasındaki sıcak işbirliğinin arka planına göz gezdirirsek,günümüzde ne olduğunu,yarınlardaki hedeflerini daha net görebiliriz.

2010 YILINDA HAKAN FİDAN'A UZANAN ELLER: Mayıs'ta MİT Müsteşarı oldu. Dönemin İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Hakan Fidan'ı İran yanlısı olmakla suçladı. Fidan ile ilgili iddiaların arkasında, ABD'de ve Avrupa'daki İsrail lobisi olduğu anlaşılıyordu. Mavi Marmara saldırısında İsrail'in yanında yer alan Gülen Cemaati'nin de Fidan aleyhinde topa girmesi şaşırtıcı olmadı.
Ne tesadüf. Bir kaset darbesiyle devrilen Deniz Baykal'ın yerine Mayıs'ta Kemal Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Başkan seçildi.

2011 GENEL SEÇİMLERİ: Genel seçimlerden Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başarı ile çıkması, İsrail'e taviz vermemesi, Batı karşısında omurgalı duruş sergilemesi, Türkiye'nin tam bağımsızlık yolunda yürümeye başlaması, Amerikan Neo-Con-Yahudi sermayesi ve Petrol-Silah baronlarını rahatsız etti.
Londra-Newyork-Telaviv hattındaki küresel odakların Stratejik beyni, 2013-2015 yıllarına yönelik planı kurguladılar.

2013 YILINA DİKKAT: Bu plana göre, Kemal Kılıçdaroğlu ile Fethullah Gülen'i yan yana getirdiler. MHP-CHP işbirliğinin taşlarını döşediler. Hızla birbirlerine yakınlaştırdılar. Gülen Cuntası'nın Başbakan Erdoğan'a yönelik operasyonlara başlaması kararını verdiler. l2013 Mayıs ayında Erdoğan milletin kanını emen IMF-Yahudi fonlarını Türkiye'den kovunca, Cemaat ile CHP'nin ortak hareketiyle Taksim/Gezi tezgâhlandı.

Gülen medyası CHP'lilerle işbirliğine hız verdi. l17/25 Aralık darbesinde Fethullah Gülen'in polis-yargı cuntası harekete geçince, CHP-Kemal Kılıçdaroğlu destek koydu. Gülen'in elini tutarak Ak Parti'yi ve Başbakan Erdoğan'ı zayıflatacaklarını sandılar. l4 Aralık 2013'te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen cemaatinin Washington'daki Amerikan Türkî Topluluğu'nu (TAA) ziyaret etti.
İstanbul operasyonu bir kez daha gösterdi. Kılıçdaroğlu-Gülen sıcak ilişkisi aynen sürüyor. 

Ders almadılar 

Küresel planın arkasındaki derin odaklar 17/25 Aralık darbe girişiminde ve 30 Mart seçimlerinde istediklerini elde edemediler.
Buna rağmen Fethullah Gülen-Kemal Kılıçdaroğlu işbirliğini tam gaz sürdürüyorlar.
Başbakan konuşmalarında her şeyin farkında olduğunu gösteriyor: "Gezi olaylarının arkasındakileri, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin arkasında kimler var siz çok iyi biliyorsunuz. 17 Aralık darbesinin içinde yer alanlar piyondular.Pensilvanya ile hesaplaştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de hesaplaşıyoruz. Eski Türkiye koalisyonu vardı. Tuzakların üzerinden tuzak vardır.
Milletim bu kirli tuzakları dağıttı. Ama şimdi başka bir tuzak kurdular o eski Türkiye koalisyonu. Kimin kiminle iş tuttuğunu sizler de görüyorsunuz'' 

SONUÇ: 10 Ağustos'ta Çankaya yolunda da hezimete uğrayınca, olanlardan ders alacaklar mı? Hayır.
Derin işbirliğini sürdürmek zorundalar.
Erdoğan karşıtı koalisyonun 2013-2015 planında, son bir madde daha var.
Bu madde unutulmasın: '2015 seçimlerine giderken, Ak Parti'yi bölmek. Tayyip Erdoğan'ı kuşatmak, Çankaya'da zayıf pozisyonda bırakmak!' AZİZ HALKIMIZ ÇANKAYA ÖNÜNDEKİ BARİKATLARI KIRMAK İÇİN SABIRLA 10 AĞUSTOS'U BEKLİYOR...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39