• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Gültan Kışanak'a tepki ve kapak yapan komutana ödül!

Gültan Kışanak'a tepki ve kapak yapan komutana ödül!
Gültan Kışanak'a 'burası benim devletimse benim toprağımsa buradan çıkın' diye karşılık veren komutana Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ödül verdi.

Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan bugünkü yazısında bu .. ÖDÜLÜN ayrıntılarını anlattı..

 

Suriyelilerin sınırdan geçiş yaptığı Suruç'a giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile askerler arasında gerginlik yaşanmıştı.

Türkiye - Suriye sınırındaki Suruç'ta Kobani için çadır kuranlarla askeri taş yağmuruna tutanlara yapılan müdahaleye tepki gösteren Kışanak, askerle konuşurken, "Senin devletin bana söz verdi" demiş; asker de buna karşılık, ''Burası benim devletimse, benim toprağımsa çıkın dışarı" ifadelerini kullandı.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugün o üsteğmen hakkında çarpıcı bir bilgi paylaştı. Takan, Kışanak'a verdiği cevapla gündeme bomba gibi düşen o üsteğmenin Ankara’ya çağrılarak Genelkurmay Başkanlığı karargahında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından ödüllendirildiğini yazdı.

İşte Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan'ın bugünkü yazısında yer alan o bölüm:

Kahraman üsteğmene büyük jest...

Hatırlarsanız; Suriye sınırında provokasyon yapmaya çalışan çakma Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a kahraman üsteğmenimiz "burası benim devletimse çıkın dışarı" diye esaslı bir şamar indirmişti. Bölgeye giden sıralı komutanlarında üsteğmeni alnından öpüp tebrik ettiklerini bu sütunlarda yazmıştık. Bölge kaynaklarından dün çok önemli bir haber aldım. Kahraman üsteğmenimiz dün sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı karargahında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından kabul edilerek ödüllendirildi. Sınır bölgesinden telefonla arayan kaynaklarım Özel'in kahraman üsteğmeni kabul ederek  ödüllendirmesini büyük bir sevinçle öğrendiklerini belirtip bizim vasıtamızla Genelkurmay Başkanı'na çok teşekkür ettiklerinin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istediler.

'CİDDİ, SAYGILI VE VAKUR' DAVRANIŞI İLE...

Telefonla bana ulaşan  kaynaklar, "Genelkurmay Başkanımız Sayın Necdet Özel'in  üsteğmenimizin arkasında durması bize ayrıca büyük bir sevinç yaşattı. Kendisine teşekkürü borç biliriz" dediler. Kendi iç haberleşme sistemlerinden olayı öğrenen bölge kaynaklarıma göre, kahraman üsteğmenimiz Necdet Özel tarafından "ciddi, saygılı ve vakur" davranışı nedeniyle ödüllendirildi. 



 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39