• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

GÜL'ÜN SON HEDEFİ

GÜL'ÜN SON HEDEFİ
Abdullah Gül'den bir ilk daha

Bazı illere uzun yıllar sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk gezileri yapan Gül, Türkiye'nin tüm illere giden ilk cumhurbaşkanı olacak.

Cumhurbaşkanlığı görevine başladığı 28 Ağustos 2007'den bu yana 79 şehri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, yarın Tekirdağ'a gidecek. Valilik, belediye başkanlığı, garnizon ve üniversite ziyaretlerinin ardından kent temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek Gül, gece Tekirdağ'da kalacak.

81 İLİ ZİYARET HEDEFİ GERÇEKLEŞİYOR

 

7 yıllık görev süresinde 81 ili ziyaret etmek istediğini sık sık dile getiren Gül, ilk yurt içi gezisini 11-14 Eylül 2007 tarihleri arasında Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'a yaptı.

İzmir, Antalya, Kayseri'nin de aralarında bulunduğu bazı illere çeşitli organizasyonlarnedeniyle birkaç kez giden Gül, Tekirdağ ve Kırklareli ziyaretleriyle 81 ili tamamlayacak.

Gül, Burdur'a 43, Ordu'ya 31, Adıyaman, Artvin ve Kastamonu'ya 27, Bitlis, Giresun ve Rize'ye 25, Yozgat'a 20, Gümüşhane'ye 19 ve Tunceli'ye 14 yıl aranın ardından cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaretleri yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, 81 şehir ziyaretiyle, görev süresinde tüm illere giden ilk cumhurbaşkanı olacak.

Kırklareli'de 31 yıl aradan sonra bir ilk
Cumhurbaşkanı Gül'ün, 18 Haziran Çarşamba günü gerçekleştireceği ziyaret öncesi, İlÖzel İdaresi ve Karayolları başta olmak üzere tüm kurumlarda hummalı bir çalışmayürütülüyor. Şehir merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda kaldırım taşları boyanarak refüjleryeniden düzenlendi.

Gül'e ziyaretinde, İslam Bankası'ında ekonomi uzmanı olarak çalışırken, Dereköy Sınır Kapısı'nı ziyaretinde çekilen 1989 yılına ait bir fotoğrafı ile Atatürk'e 20 Aralık 1930'da Kırklareli ziyaretinde ikram edilen ve "Bunu milli içecek haline getirin" dediği hardaliye hediye edilecek.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kırklareli ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kente 1983 yılından sonra ilk kez bir cumhurbaşkanı geleceğini anımsatan Aykaç, vatandaşların Gül'ü heyecanla beklediklerini vurguladı. Cumhurbaşkanını Kırklareli'de en iyi şekilde misafir edeceklerini ifade eden Aykaç, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın Kırklareli'ne geleceğini haber aldığımızda çok sevindik. Bu Kırklareli için çok sevindirici bir gelişme. Kendisini büyük bir mutluluk, sevinç ve kıvançlakarşılayacağız.

Biz de üniversite olarak Cumhurbaşkanımızı büyük sevinçle bekliyoruz. Bundan 31 yıl önce7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ilimizi ziyaret etmiş. 31 yıl sonra tekrar bir cumhurbaşkanı görecek olması Kırklareli için ayrı bir anlam ifade ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize göstereceği hedefler doğrultusunda büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz."

"Özlemle bekliyorduk"

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel de Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Kente uzun yıllardır cumhurbaşkanı gelmediğini vurgulayan Altıntel, Gül'ün ziyaretinin onur vereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül'e Kırklareli'nin yöresel içeceği olan hardaliye ikram edeceklerini dile getiren Altıntel, şöyle devam etti:

"Heyecanlıyız. Yaklaşık 31 yıldır bir cumhurbaşkanı Kırklareli'ni ziyaret etmedi. Bu bizim için çok onur verici bir durum. Özlemle bekliyorduk. Biz tarım kesimine yönelik bir kurumolduğumuz için bölgenin tarımla ilgili ürünlerini, özellikle hardaliye, peynir ve helvadan oluşan hediye sepeti hazırlayacağız. Bölgemizin sorunlarını anlatacağız. Ziyaretin bölgemizefaydalı olacağını düşünüyorum."

Kırklarelili araştırmacı yazar Nazif Karaçam da devlet erkanının halkla temasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Gül'ün kente gelmesinin halkı memnun edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39