• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Gül'ün Tunus Gezisi Sosyal Medyada/Video

Gül'ün Tunus Gezisi Sosyal Medyada/Video
Cumhurbaşkanı Gül, geçen hafta tarihi bir Tunus ziyareti yaptığını ifade ederek "Aslında mağrip ülkeleriyle Türkiye arasında dostluk o kadar güçlü ki kırmızı-beyaz, ay ve yıldız bayraklarımızın ortak sembolleri
Bütün mağrip ülkelerini Endülüs'ün akıbetinden koruyan Osmanlılar oldu. Türkler de mağripli leventlerin desteğiyle Akdeniz'i göl haline getirdi. 400 yıl süren bu beraberliğin hatıralarına ve izlerine Tunusluların sahip çıkıyor olması ve gururlanması bizleri de çok mutlu etti" dedi.

Gül'ün Twitter'da Paylaştıgı Tunus Gezisi



Cumhurbaşkanı Gül, Arap Baharını ilk başlatan ve 14 Ocak Demokrasi Devrimi'ni gerçekleştiren Tunuslu liderlerin hepsinin, çok zulüm ve eziyet görmüş insanlar olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Vakur duruşları hepimizi etkiledi. Fotoğraftaki pelerinli Cumhurbaşkanı Merzuki, sol gelenekten gelen, Arap dünyasında insan hakları mücadelesiyle bilinen bir doktor ve ömrü uzun yıllar tutukluluk ve sürgünde geçmiş. Tokalaştığım İçişleri Bakanı Ennahda Partisi'nden Seyit Ali de hapiste 17 yılını işkencelerle geçirmiş birisi. Kendisinin vaktiyle çektiği işkencelerle ilgili çok hikayeler dinledim. Fotoğraftaki Ennahda Partisi'nden Başbakan Hammadi Cibali ise 14'ü hücrede olmak üzere 17 yıl hapiste kalmış biri. Olgunluk ve hoşgörülü tavırlarına baktığımda sanki hiç hapiste yatmamış izlenimi veriyordu. Bunların hepsi de sadece siyasi düşüncelerinden dolayı. Devrimin esas liderlerinden Raşit Gannuşi ise bir düşünür ve filozof. Kendisinin sadeliği ve bunun yanında etkin önderliği Tunus'un geleceği ile ilgili büyük güvence veriyor. Kendisini eskiden beri tanırım ve düşüncelerine de çok değer veririm. O da yıllarca hapis hayatından sonra 20 yıl sürgünde yaşadı. Tunus Ulusal Meclisi'nde bir konuşma yaptım.Benibüyük bir heyecan ve coşku ile dinlediler. Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer de en zor zamanlarda yanlışlara direnmiş saygın bir insan."

Ziyaret ettiği Sadıki Koleji'nin aynı Galatasaray Lisesi gibi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: "1875'te Hayrettin Paşa tarafından kurulmuş ve uzun süre Tunus'un aydın ve devlet adamlarını yetiştirmiş bir okul. Heyetimdeki milletvekillerimiz ile beraber olduğum bu fotoğrafta duvarda asılı resimde gözüken Hayrettin Paşa. Kendisi reformist nitelikleriyle bilinen bir Osmanlı paşasıydı ve Sultan Abdülhamid'in sadrazamlığını yapmıştı. Bu okulda öğrencilerle sohbet ettim. Kız çocuklarından birisi Tunus'ta Türkçenin okullarda seçmeli dil olmasını istemesi çok dikkat çekiciydi. Yanımda bulunan Tunuslu Milli Eğitim Bakanı da buna müsbet baktı."

Cumhurbaşkanı Gül'ün "Tunus Ulusal Kurucu Meclis Genel Kurul" Konuşması



Tunus'ta Kayseri Muhabbeti
Cumhurbaşkanı Gül, Raşit Gannuşi ile birlikte Cuma namazına giderken kapalı çarşıda bir hanımın kendilerine sürpriz yaparak ailesinin vaktiyle Kayseri'den geldiğini söylediğini kaydetti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39