• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

HACILAR İLÇESİNE KÜLTÜR SİTESİ AÇILDI

HACILAR İLÇESİNE KÜLTÜR SİTESİ AÇILDI
HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ:

"İLÇEMİZDEKİ İHTİYAÇLARIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ" 
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK: 
"HACILAR'IMIZA GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

20150416aw385647_07.jpg

Hacılar Belediyesi tarafından yaptırılan Hacılar Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. 
Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden, Baro Başkanı Fevzi Konaç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Hepimizin bildiği gibi Hacılar’da etkinliklerimizi yapacağımız nezih bir yer yoktu, bugün hep beraber açılışını gerçekleştireceğimiz Hacılar Kültür Merkezinin,bu eksikliğimizi gidereceğine inanıyorum.

 

Merkezimiz 2 milyon liraya mal oldu bunun 450 bin lirasını Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe olarak aldık katkılarından dolayı Sayın Bakanımıza da buradan teşekkürlerimi arz etmek isterim. Hacılar Kültür Merkezinin fiziki durumundan bahsedecek olursak, merkezimiz toplam 2 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Hacılar Kültür Merkezi 450 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik bahçesi, 200 kişilik kütüphanesi, 20 terminalli bilgisayar laboratuvarı, 25'er kişilik 2 adet dersliği, sergi salonu, kafeteryası, fitness salonu ve terasıyla halkımızın kültür, sanat, eğitim ve spor ihtiyaçlarını karşılayacak komple bir tesistir. Bu tesisin Hacılar halkına hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimizde ekibimle birlikte ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve bu ihtiyaçların giderilmesi içinde çalışmalarımızı gayretle sürdürmekteyiz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Ahmet Herdem başkanıma böyle bir tesisin temelini atarak başlattığı için teşekkür ediyorum. Doğan başkanıma da bu tesisi bitirerek Hacılarlı hemşerilerimizin hizmetine böyle bir tesisi açtığı için teşekkür ediyorum. Hacılar’ımıza verdiği katkılardan dolayı da Haseki başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Yasası çıkınca Hacılar ilk katılan ilçemizdir. Bu yatırımları ve çok daha fazlasını hak ediyor. İnşallah bizde bundan sonra Hacılar’ımıza gereken desteği ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ise, "Buralarda yapılacak olan projeler var. 2 ay önce belediyeyi bırakmadan burada ki projeleri Doğan beyle beraber takip ettik. Yapılacak işlerin içerisinde gençlik merkezi, kadınlar merkezlerini programladık. İnşallah onların temellerini atacağız ama bir taraftan da dönüşüm projelerinin nerede olması gerektiğini ve sanayi alanının yerine nelerin yapılması gerektiğini bire bir planladık. Önümüzde ki günlerde bunların temellerini atacağız ve açılışlarını hep beraber yapacağız. Allah bizleri bu güzel hizmetleri yapmaktan alıkoymasın" dedi.


Özhaseki ayrıca, "Ben 21 yıl kadar şehrimize emek verdim ve 2 ay önce değerli bir kardeşimize görevi teslim ettim. Göreve geldim, iş yaptım ve çalıştım. Sonunda da alnımın akıyla yeni bir kardeşime görevi teslim ettim. Gözüm arkada değil. Göreve gelen arkadaşımız benim yaptığım güzel işleri devam ettirdiğim gibi kendine has güzel projelere de başlayacak ve en az benim kadar başarılı olacak. Ben bu şehrin alt yapısına çok emek verdim. Üst yapısına çok emek verdim. Prestij projeleri ortaya çıkardım. Hiç kimsenin yapamadığı statları, raylı sistemleri, Yamula Barajı’nı ve Erciyes dağındaki o muhteşem projeleri yaptık" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

20150416aw385647_03.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39