• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

HACILAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

HACILAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Hacılar Belediyesi tarafından 130 Bin metrekare alanda gerçekleştirilecek ve yaklaşık 151 Milyon TL'ye mal olacak Kentsel Dönüşüm.

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

Hacılar Belediyesi tarafından 130 Bin metrekare alanda gerçekleştirilecek veyaklaşık 151 Milyon TL'ye mal olacak Kentsel Dönüşüm Projesi Bakanlar Kurulunda onaylandı. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi. Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan Kentsel Dönüşüm Projesinin detayları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

bbb20456-537b-4c76-9258-8b4df41cf250.jpg

Başkan Ekici, Hacılar ilçesinin bundan sonra çağ atlayacağını ve Kayseri'nin en gözde ilçelerinden biri olacağını söyledi. Kentsel Dönüşüm Projesinin başlangıcından itibaren her zaman desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Hacılar İlçemiz ve bizim olmazsa olmazımız olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başladık. Bu bağlamda her türlü fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdik. Projemiz, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı, resmi gazetede yayınlanmasını bekliyoruz. 

Alanın bulunduğu bölge Tutamseki sokak Şehit Rüştü Bayram cad. - Dereboğaz caddesi arasında kalan kısımda yer almaktadır. Alan sınırları içerisinde Camiikebir ve Gürdoğanlar İlköğretim okulu bulunmaktadır. Toplam alan 130.000 metrekare ( 13,5 hektar) Alanda toplam 536 yapı bulunmaktadır. Yapıların yüzde 34'lük kısmı yani 230 adedi harabe duruma gelmiştir. Dönüşümünde kabul edilmesinin en büyük etkeni bu oldu. Alanda bulunan yapılar az katlı olup yüzde 60'lık kısmı bir katlıdır.

Toplam bağımsız bölüm sayısı 672 adettir. Alanda 884 adet tapulu arazi yer almaktadır. 884 adet tapunun hissedarları ile toplam 923 kişi malik olarak tapuda tescil edilmiştir. Alan 130.000 metrekare olmasına rağmen, alanda bulunan toplam 923 kişinin hisse karşılığı olarak 610 adet hisse 10 metrekare'nin altında malik durumundadır.

776d0ba2-855b-477a-b54a-2d8e0fb95322.jpg

Metrekaresi küçük olan yerlerde Bakanlık tarafından veya belediyemizce kamulaştırma yapılacaktır. İnşallah bu sayede ilçemiz Kayseri'nin en gözde ilçesi olma yolunda emin adımlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kentsel Dönüşüm projemizin ilçemiz ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bakanlar Kurulu kararının resmi gazetede yayımlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca oluşturulan heyet tarafından alanda inceleme yapılacağını bunun yanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verilerek analiz ve veri çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade eden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, yapılacak olan çalışmaların uzun soluklu çalışmalar olduğunu,

vatandaşlara adım adım bilgilendirmeler yapılacağını sözlerine ekledi. Başkan Ekici'nin konuşmasının ardından Kentsel Tasarım Müdürü Ersel Elcuman'da proje hakkında teknik bilgiler aktardı. İlçede 55 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılması gerektiğini ancak bu işlerin etap etap yapılabileceğini, 1. etap olarak çalışmalara 13 hektarlık alanda başladıklarını belirterek, "Alanımız sadece iki mahalleyi kapsıyor. Alanımız 55 hektarlık bir alan ancak, tüm Türkiye'de gerçekleştirilen çalışmaya göre etaplara bölünmesi gerekliydi,

hepsinin aynı anda olacak bir çalışma değildi. Alanımıza Orta ve Aşağı mahalle giriyor. Orta mahalleden 22.600 metrekarelik kısmı, Yukarı mahalleden de 11.000 metrekarelik kısmı giriyor. İlçemizin merkezinde bir çöküntü alanı olması ayrıca sokakların dar olması nedeniyle hiç bir şekilde ne belediyemiz kepçesi nede bir itfaiye arabası giremiyor. Biz hiç bir hizmet ulaştıramadığımız yerde vatandaşlarımızı neden mağdur edelim dedik ve böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Alan işlevselliğini kaybetmesinin yanı sıra yeşil alan bulunmamaktadır.

Alanda yeni planlama yaparken daha çok yeşil alan ve hatta pazar yeri olarak da planlamayı düşünüyoruz. Bizim 6306 sayılı yasayı seçmemizin en büyük sebeplerinden bir tanesi mali açıdan belediyemizi herhangi bir sıkıntıya sokmamak hem de bakanlık eliyle bu işi daha hızlı çözmekti. 6306 sayılı yasayla vatandaşımızın mülkü ve bedeli eğer yetişmezse 2 yıl ödemesiz, 10 yıl faizsiz kredi çekebilecekler, bunun yanında kira yardımından faydalanabileceklerdir. Başkanımızın talimatı doğrultusunda vatandaşlarımızın mağdur olmamaları göz önünde bulundurularak bu yasa seçilmiştir." diye konuştu.

3170e9ab-514f-4333-9b9e-7825d4ff57a0.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39