• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

HACILAR'DA YILIN YEREL YÖNETİCİLERİ ÖDÜLLERİ

HACILAR'DA YILIN YEREL YÖNETİCİLERİ ÖDÜLLERİ
YILIN YEREL YÖNETİCİLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Yılın Yerel Yöneticileri’ ödülleri sahiplerini buldu.
Hacılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz, amaçlarının Türk belediyeciliğine katkı sağlamak olduğunu söyleyerek, “Belediye başkanlarımızın ve hatta belediye çalışanlarımızın bir projeyi üretme ya da uygulama aşamasında emsal teşkil edecek, başka belediyelerimizden ve belediye başkanlarımızdan, onların tecrübelerinden istifade etmeleri yerel yönetimlerimize önemli kazanımlar sağlayacak, aynı zamanda Türk belediyeciliğinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu noktada köprü vazifesi görmek biz Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi ailesinin başlıca hedefleri arasındadır” dedi.
9 ayrı kategoride ödül alan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bu tür ödüllerinin çalışmalarında kendilerini şevklendireceğini kaydederek, “Takdir edersiniz ki yerel yönetimlerde, belediyelerde hizmet insan hizmettir. Dolayısıyla insana hizmet etmenin Hakk’a hizmet etmenin aynı kapıdan çıktığına inanlardanız. Tabi ki verilen bu ödüller bizlerin çalışmalarına şevk katacaktır. Bu ödülü almamda hak ettiklerine inandığım Karslı hemşehrilerimize, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tarihi ve Kültürel Mirası koruma dalında Malatya’nın Mirası Aslantepe Projesi ile ödül alan Malatya’nın Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yapılan hizmetlerin takdir edilmesi çalışmalarda kendilerine şevk katacağını dile getirerek; “Belediye başkanlığını biz şu şekilde algılamıyoruz. 5 yıllı zaman dilimi içerisinde hapsedilmiş bir belediye başkanlığı anlayışı içerisinde hiç olmadık. Belediye başkanı bir geçmiş bin yılların belediye başkanı, gelecek yüzyılların belediye başkanı vizyonu içerisinde olması lazım. Geçmiş bin yılların belediye başkanı nasıl olursunuz? Geçmiş bin yılların oluşturduğu tarihi ayağa kaldırırsınız, bin yılların belediye başkanı olursunuz. Aslantepe’nin kalelerini ayağa kaldırırsanız geçmiş 9 bin yılın belediye başkanı olursunuz. Vermiş olduğumuz hizmetler de gelecek yüzyıllara vasıl olur, o zaman da gelecek yüzyılların belediye başkanı olursunuz. Biz bu anlayış içerisinde hareket ediyoruz, bu ödüllerin bize teşvik anlamında, toplum nezdinde yapmış olduğunuz hizmetlerin takdir edilmesi, çalışmalarımızda bize şevk katması açısından önemli bir anekdottu. Bu ödülü kazanan bütün meslektaşlarımı takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ödül töreninde konuşan ev sahibi Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici amaçlarının her konuda huzurlu bir ilçe olduğunu kaydederek; “Demokrasi sadece ülke genelinde değil, insanların yaşadığı en küçük mekanlardan büyük şehirlere kadar milli iradenin tecelli etmesi demektir. Başka bir deyişle demokrasinin kökü yerel yönetimlere dayanır. Bizim hedefimiz huzurlu bir ilçedir. Huzurlu bir ilçe derken sadece asayiş olarak değil, sağlıktan eğitime, spordan sosyal iletişime kadar geniş bir alanı kastediyoruz” dedi.
Programda ödül almaya hak kazanan diğer belde ve belediye başkanlarına da ödülleri takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39