• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

HAK-İŞ KAYSERİ İL TEMSİLCİSİ VE HİZMET-İŞ KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI HALİL ÖZDEMİR:

HAK-İŞ KAYSERİ İL TEMSİLCİSİ VE HİZMET-İŞ KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI HALİL ÖZDEMİR:
SOMA'DAKİ MADEN FACİASI

 Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir Manisa'nın Soma İlçesindeki yaşanan maden faciasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak üzüntülerini kamuoyu ile paylaştı. 
Özdemir, Manisa'nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan göçükte 282 işçinin şehit olduğu bir çoğunun da hala göçükte mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, “İçeride kalan madenci arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Şehit olan arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Acımız çok büyük” dedi.
Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu da belirten Özdemir, “Bu kaza, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır ki her yıl yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan bu gibi felaketlerin ve iş kazalarının artık son bulmasını Türkiye’yi yasa boğan ve bizleri derin üzüntü içerisinde bırakan bu gibi olayları yaşamak istemiyoruz. Bundan dolayı sendikalaşma ve örgütlenmenin önü açılmalı, denetimler artırılmalı ve iş cinayetlerinin önüne geçilmelidir“ dedi.
Özdemir açıklamasında, Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği olarak, göçük altındaki madencilerin bir an önce kurtarılmasını temenni ettiklerini belirterek, “Yaralanan işçilere acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta işçilerimizin aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39