• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

HAKAN ŞÜKÜR TÜRK FUTBOLUNU DEĞERLENDİRDİ

HAKAN ŞÜKÜR TÜRK FUTBOLUNU DEĞERLENDİRDİ
Eski milli futbolcu Hakan Şükür, Türk futbolunun en tepe noktasının nasıl el değiştirildiği ve kimler tarafından işgal edildiğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

turk-futbolunun-en-tepe-noktasinin-nasil-isgal-edildigi-sorgulanmali-cha-1554026-1-t.jpg

Altın Ayak ödülü için Monaco'da bulunan Kral lakaplı eski milli futbolcu ve İstanbulBağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Bugün TV’ye açıklamalarda bulundu.

İlk olarak ödülü alacağını öğrendiğinde neler hissettiklerini anlatan Hakan Şükür, "İlk daveti aldığımda çok heyecanlandım, gururlandım. Çok sık takip ettiğim uluslararası organizasyonların hemen hemen en büyüğü.

Ülkem adına kendi adıma çok büyük heyecan yaşadım. 1 ay önce bu daveti aldım. Bu süreç ben ve ailem için çok heyecanlı geçti. Bugün de buradayız. Daha önce burada ayak izini bırakmış bu ödülleri almış oyuncuların olduğu yerleri geziyoruz ve takip ediyoruz. İnşallah bundan sonra ömür boyu burada olacak. Ülkem adına her şeyden önce büyük bir gurur. Bireysel olarak da çok çalıştığım için ayrı bir gurur. Buradaki ilgi de beni ayrı mutlu ediyor. İyi de bir tanıtım.

Monaco Avrupa'nın merkezi sayılabilecek önemli bir turizm yeri. Ama içimde de bir burukluk var. Ülkemizde şehitler verdik. Öncelikle ailelerine sabırlar diliyorum, başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin de mekanı cennet olsun. Bir hayli üzüldük. Ama buraya da geldik artık. Bu ödülü alıp bu gururu hep birlikte yaşayacağız." diye konuştu.

Monaco'nun kendisi ve ailesi için de ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Hakan Şükür, "Inter ve Milan'da oynarken izin günlerimizi eşimle Monaco'da değerlendiriyorduk. O zaman kızım yeni doğmuştu. İlk adımlarını burada Cafe De Paris bölgesinde attı. Hemen ona yakın bir yerde bende ayak izimi bırakacağım.

Aslında onun seneler önce bıraktığı ayak izi şimdi babasının ayak izi ömür boyu olacak. Bu da ayrı bir gurur. Biz UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra Galatasaray Süper Kupa'yı da burada Real Madrid'i 2-1 yenerek kazandı. Monaco'nun bu anlamda bizde çok farklı bir yeri var." şeklinde konuştu.

'Golden Foot yani altın ayak ödülünü kazanmak için hangi kriterler gerekiyor?' sorusuna ise Hakan Şükür, "Bizim isimlerimizin altında legend (efsane) yazıyor. Aslında efsane kelimesi çok yaşlı oyuncular için geçmişte çok işler yapmış oyuncular için değerlendiriliyor. Ama iki kategori var. Aktif sporcular için şuan oynayan futbolcular bölümü bir de futbolu bırakmış örnek kişiliği, ahlaklı sporculuğu ve başarı kriterleri, ülkemizde milli takımda ve diğer takımlarda gösterdiğiniz iş disiplini ile alakalı kriterler. Piontek döneminden sonra bir jenerasyonun getirdiği ürünüm ben.

Jenerasyon bana çok şey kattı. Arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Umarım o jenerasyon tekrar yakalanır. Ama çalışmak çok önemli. Hayatınızın her anını oynadığınız, yaptığınız işe vermeniz lazım.

Başka hayaller peşinde koşarsanız oynarken , istikrarsız olursanız burada olmanız çok zor. Ama ben inanıyorum Türkiye’den buraya gelmek isteyen çok arkadaşımız olacaktır. Bende bunu bekliyorum tabi ki." diye cevap verdi.

'Bir çok ödüle sahipsiniz. Bu ödülün başka bir anlamı olacak mı sizin için?' sorusuna ise efsanevi futbolcu, "Önümüzü açacak bir şey. Burada çok önemli insanlarla tanışıyoruz. Belki uluslararası alanda bir şey yapabilmek adına burada değişik davetler de aldık. Hem sponsorluk anlamında Çin’den, İngiltere’den teklifler geliyor. Hem isminizin değerlendirilmesi anlamında hem de milletvekili olduğumu bilmedikleri için farklı tekliflerde aldım. Türkiye’de son dönemlerde bir sıkışmışlık var. Umarım Türkiye feraha kavuşur. Bunları sağlıklı bir kafayla düşünme imkanımız olur." şeklinde cevap verdi.

FUTBOLUN EN TEPE NOKTALARININ KİMLER TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİĞİ SORGULANMALI

Ülke adına önemli şeyler yaptığını ifade eden Hakan Şükür, "Hakikaten önemli şeyler yaptım ülkem adına. Bu ülkemde ne kadar değer buldu tartışılır. Ülke futbolunun yaptığımız işin en tepe noktalarının nasıl el değiştirdiğini kimler tarafından işgal edildiği düşünüldüğünde çok farklı şeyler sorulması gerekiyor. Ama maalesef bugün için bunlar konuşulmuyor. Yabancıların ya da yabancı ülkelerde dünya sınırları kalktı artık. Buralarda bu ödüle layık görülmeleri, bizi burada görmek istemeleri açıkçası beni çok mutlu etti. Ülkemde aslında bu bir işaret.

Kendi adıma söylemiyorum ülkemizde çok değerli oyuncular var. Ama maalesef kriterler çok farklı. Başarı kriteri yok. Bununla ilgili bir kitap yazsam ki önümüzdeki süreçte bir kitap yazıyorum o kitapta da çok farklı şeyler söyleyeceğim. Ne kadar yer bulur onu bilemem tabi." şeklinde konuştu.

Prensin elinden alacağı ödül için ise Hakan Şükür, "Özel bir duygu. Bizim de bir sürprizimiz olacak Monaco prensine. Ortam müsait olursa eşimin de mesleği ile ilgili bir hediye vermek istiyoruz. Güzel bir anı olacak bizim için. Prensin elinden ödül almak, Monaco’da bütün dünyanın gözü önünde bu prestije kavuşmak açıkçası benim uykularımı kaçırıyor." dedi.

'Bu ödülün daha önceki sahipleri Pele, Maradona, Zidane, aktif olarak Ibrahimoviç, en son Drogba ile birlikte ayak iziniz Monaco sokaklarında olacak. Bu ne ifade ediyor sizin için? İlk defa bir Türk futbolcu yer alacak. Bunun anlamı nedir?' sorusunu da cevaplandıran Şükür, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çok büyük bir gurur. Saydığınız oyuncularla aynı platformda anılmak sadece bugün değil gelecek nesillere de çok önemli veri. Bu kendimden çok ülkem için büyük bir gurur. Annem babamın da bana verdiği emek, değer, başta babam bana 12 yaşında seni dünya karmasında oynarken göreceğim deyip o güvenini beyan etmese, annemin fedakarlıkları, kardeşlerimin de öyle hepsine teşekkür ediyorum. Beni burada tutan Galatasaray ve milli takımdaki başarılarım sevgili eşim Beyda Şükür, çocuklarım o sürece takabül ediyor. Fatih Terim, çok değerli sporcu arkadaşlarım hep bana destek oldular."

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39