• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Hakan Şükür'e Sert Eleştiri

Hakan Şükür'e Sert Eleştiri
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür’ün spor yorumculuğu yapmasına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten eleştiri geldi. Şükür, Çiçek'in sözlerine yanıt verdi.
TBMM Başkanlık Divanı toplantısında CHP Milletvekili Tanju Özcan, Hakan Şükür'ün televizyonda yorumculuk yapmasının Meclis'in ve milletvekilinin itibarını zedelediğini belirtti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek bu eleştiriye, “Bana yazılı yada sözlü başvurusu olmadı. Benden izin almadı. Yasada bir boşluk var. Ancak bencede yaptığı etik değil. Meclis'te bir etik kurulu olsa bu tür konuları değerlendirebilir” yanıtını verdi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; CHP'li Özcan yasal olarak kamuda ek iş yapamayan vekillerin özel sektörde de çalışmaması için divana öneri götüreceğini kaydetti. TBMM kulisinde gazetecilerin soruları üzerine Çiçek'in, “Etik değil” açıklamasını değerlendiren AK Parti Milletvekili Hakan Şükür “Bunlar önemli konular değil, Meclis buna mesai harcamamalı” diyerek şunları söyledi:

"ANLAYABİLİRİM"
Meclis Başkanı'nın ne söylediğini bilmiyorum. Yasa dışı bir şey yapmıyorum. Meclis Başkanlığı'na yazılı başvurmadım ama genel sekreterliğe sözlü olarak sordum. Yasalara uygun olduğunu bildirdiler. Meclis Başkanı'nı böyle bir konuda rahatsız etmek istemedim. Yasaları, Anayasa'yı iç tüzüğü okuyunca anlayabilecek durumdayım. Beyefendi de (Başbakan) yasaları biliyor, o uygun gördüğüne göre, yasalarda da engel olmadığına göre benim yaptığımda yanlış bir şey yok.

"KEŞKE ALSAM"
Aldığım söylenen paralar doğru değil, çok abartılı, 150 bin, 200 bin. Yok böyle şey ama bir prensip kararı var, benimle ilgili değil. O yüzden söyleyemem. Keşke öyle olsaydı.

"PAYLAŞMAYA HAZIRIM"
(“Sizi kıskanıyorlar mı?” sorusu üzerine) Ben öyle diyemem ama şunu söyleyebilirim. Şu anda yazı yazan, ticaret yapan milletvekilleri var. Birşey demiyorum. Helali hoş olsun. Ama ben bu durumda olmasaydım, başka bir vekil olsaydım içten içe kıskanabilirdim onları, gıpta ile bakardım. Eleştiriler çok doğal. Ama Meclis kürsüsünün bu konuyla meşgul edilmesi doğru değil. Yasalara bağlıyım, hukukun üstünlüğüne yemin ettik. Bu paraları aldığımı ispat etsinler ben paylaşmaya hazırım.”

Hakan Şükür ayrıca, bir kitap yazdığını, “hayatı, futbol ve inancı” gibi özel konuları anlattığını da aktardı.


habertürk
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39