• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

HAKEM ODALARINDA GİZLİ KAMERA ŞOKU

HAKEM ODALARINDA GİZLİ KAMERA ŞOKU
Süper Lig'de geçen sezon oynanan bazı maçlarda hakem odalarına gizli kamera ve dinleme cihazı yerleştirildiği ortaya çıktı.

Süper Lig maçlarının oynandığı bazı statlardaki 'hakem odalarının izlendiği' bilgisi hakem camiasını şoke etti. Olay, Sapanca'daki yaz seminerinde Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer'in konuşmasında ortaya çıktı. İddialara göre, Tanfer, "Üç statta temsilcilerimiz kontrol yaparken gizli kamera buldu." dedi. "Kameraları kim yerleştirdi?" sorusuna ise cevap vermedi.
Zaman Gazetesi'nin bu iddiası Süper Lig'de geçen sezon oynanan bazı maçlarda haspor gündemine bomba gibi düştü. Gazetede yer alan habere göre; Hakem odalarına gizli kamera ve dinleme cihazı yerleştirildiği ortaya çıktı. Zaman'a göre, hakem camiasını şoke eden olay, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun, 2013-2014 sezonu öncesinde Sapanca'da düzenlediği yaz seminerinde patlak verdi.
Üst klasman hakemleri ile gözlemci ve mentörleri yeni talimatlar hakkında bilgilendiren Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Fatih Tanfer'in, kürsüden skandal sayılabilecek bir bilgiyi paylaştığı belirtildi. İddialara göre Tanfer, temsilcilerin maçtan önce neler yapması gerektiğini anlatırken "Süper Lig maçlarının oynandığı üç statta temsilcilerimiz bu kontrolleri yaparken birkaç gizli kamera buldu." dedi. Statların hangileri olduğunu ve kameraları bulan temsilcilerin isimlerini ise açıklamadı. Tanfer, İstanbul bölgesi Süper Lig yardımcı hakemlerinden Alpaslan Dedeş'in "Statlara kamera yerleştiren kulüpler ve kişiler kimlerdir? Bu konuda ne gibi bir işlem yaptınız?" sorusu karşısında ise "Gereği yapıldı." demekle yetindi. Olaydan tedirgin olan hakem, yardımcı hakem ve Merkez Hakem Kurulu üyeleri hakem odalarına gizli kamera yerleştirilmesinin ciddi bir konu olduğunu ifade ederek sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.
Sapanca'daki toplantının amacı, sezon başlamadan önce hakemleri çeşitli konularda bilgilendirmekti. 19 Temmuz'daki seminerin birinci gününün konuşmacıları arasında Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Fatih Tanfer de yer alıyordu. Tanfer, kürsüden üst klasman hakemleri ile gözlemci ve mentörlere yeni talimatlar konusunda bilgiler verdi. Fatih Tanfer maçların temsilcileri olarak yaptıkları uygulamaları toplantıda şu şekilde aktardı: "Temsilciler her maç öncesi stadı gezer, soyunma odalarını ve maçla ilgili alanları denetler; gördüklerini rapor haline getirir. Aynı statta oynanan bir sonraki maçta temsilci, bu raporlara bakarak eksiklerin giderilip giderilmediğini denetler."
Tanfer, konuşmanın devamında skandal sayılabilecek bir bilgiyi de kürsüden paylaştı: "Süper Lig maçlarının oynandığı üç statta temsilcilerimiz bu kontrolleri yaparken birkaç gizli kamera buldu." Fatih Tanfer, burada stat isimlerini ve temsilcilerin kimler olduğunu söylemedi. Konuşmanın ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Gizli kamera olayı salonda ciddi bir etki uyandırdı. Hakemler, yardımcı hakemler ve Merkez Hakem Kurulu üyeleri gizli kamera konusunun ciddi bir mesele olduğunu ifade ederek konunun aydınlığa kavuşturulmasını istedi. İstanbul Bölgesi Süper Lig yardımcı hakemlerinden Alpaslan Dedeş, söz isteyerek, "Sayın Başkan, bir ayrıntıyı size soracağım. Statlara kamera yerleştiren kulüpler ve kişiler kimlerdir? Bu konuda ne gibi işlem yaptınız?" sorusunu yöneltti. Temsilciler başkanı Fatih Tanfer, olayın detayına inmekten kaçınarak, "Gereği yapıldı" cevabını verdi. Olay o gün orada kapansa da gizli kamera olayı tüm hakem camiasını tedirgin ediyor.
Sporda Şiddet yasasına göre böyle bir olay karşısında sadece Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurulları değil, Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma yapabilir. Ayrıca TFF kendi görev ve yetkilerini kullanarak kanaate dayalı küme düşme işlemini de uygulayabilir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39