• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Halaçoğlu Kayseri Türkiye'nin en kirli şehri

Halaçoğlu Kayseri Türkiye'nin en kirli şehri
MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeniden yargılanma ile Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağını ileri sürdü.

Yağmur ve kar yağmadığı için Kayseri’de müthiş bir hava kirliliği yaşandığını belirten Halaçoğlu, "Kayseri Türkiye’nin en kirli şehirlerinden ikincisi. Kayseri üzerine çökmüş sapsarı bir duman görebilirsiniz. Meclise bir araştırma önergesi vereceğim. Kayseri’de doğalgaz var ama hava kirliliğinin olmaması lazım. Doğalgazın pahalı olması ve kömür yardımları, kalitesiz kömürlerin yakılmasına neden oluyor” dedi.

Halaçoğlu, MHP il Başkanı Mete Eke ve MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özsoy ile birlikte partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de çok büyük bir operasyon gerçekleştirildi. 16 Aralık’ta hiç kimse kimseyi paralel devlet olmakla suçlamıyordu. Başbakan o tarihe kadar cemaat ile birlikte hareket ediyordu. 17 Aralık’tan sonra başbakan fikir değiştirdi” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bu olaylar ortaya çıkar çıkmaz, bakanların görevden derhal alınması gerekirken, aksine tutuklanan bakan çocuklarına rağmen bakanları görevinde tuttu ve onlara bir önemli operasyon gerçekleştirtti. Sonraki aşamalarda yüzlerce güvenlik görevlisinin yeri değiştirildi. Çoğunluk AK Parti’nin eline geçmiş oldu. Yolsuzluğun üzerine güzel bir kılıf uyduruldu. HSYK ile birlikte bu yeni bir biçime girdi. İleri demokrasilerde hukuk yürütmenin, yargı yürütmenin eline veriliyor demek ki. erşey, bir şeylerin önünü kapatmak için yapılan çalışmadır. HSYK ile birlikte 59 madde değiştirdiler. HSYK tamamen Adalet Bakanlığı’nın kontrolüne giren bir yargı haline geliyor. HBYK bu kararların tam olarak kanun haline gelmesinden sonra HSYK istediği bir savcıyı istediği bir göreve getiremeyecek. Yeni üyeler seçilmek durumunda kalacak".
Başbakan'ın niye faiz lobisinin önüne geçmediğini soran Halaçoğlu, "11 yıldır ülkeyi yönetiyorsun niye bunların önüne geçmedin. Bunun cevabını vermek zorundasın. Namaz kılmak bize Allah tarafından farz kılınmıştır. Sadece namaz kılmak Müslüman olarak gösterilmez. Namaz kılarken göstermelik kılmayacaksınız. Bütün medyaya göstererek namaz kılarsanız bunun içinde şirk vardır. Başbakan paralel yapılanmadan bahsediyor. Halbuki Güneydoğu’da gerçek bir paralel yapı oluşturuldu. İlginçtir ki Öcalan bile Başbakan’ı destekliyor. Başbakan’ın bu yeni yapılanmaya göz atması gerekir. Bu da göz ardı ediliyor. Demokratikleşme paketi adı altında hazırlanan paket içinde bu yapılanmayı destekleyecek olan kanun teklifleri var. Bunların başında adam öldürmemiş olan teröristlerin affedileceği ve bunlara siyaset yolunun açılacağı söz konusu. Yarın Karayılan adam öldürme ile itham edilmediği için Türkiye’ye gelir ve TBMM’ye milletvekili olarak girer. Diğer taraftan Balyoz ve Ergenekon ile ilgili olarak milletvekilleri serbest bırakıldı. Sadece Engin Alan içeride. Bununla ilgili olarak sözde girişimde bulunuyorlar. Yargılanmaların yeniden yapılmasını söylüyorlar. Yeniden yargılama meselesine karşı çıkıyoruz. Engin Alan’ın çıkması ile Abdullah Öcalan’ın çıkmasının yolunu açacak olan düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz. Yeniden yargılama yolu ile bugüne kadar yapılan yargılamaların tümü sorgulamaya alınabilir. Öcalan’a kadar uzanan bir yol açılabilir. Herhangi bir kişiyi öldürmekle suçlanmadığı sadece lider olduğu için serbest kalabilir. Türkiye bununla kesinlikle büyük bir kargaşa içine girecektir. Bir fedakarlık yapılacaksa Engin Alan bu fedakarlığı yapacağını söylemiştir" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39