• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Halaçoğlu Türklüğün şanı ayaklar altına alındı sesimiz çıkmadı

Halaçoğlu Türklüğün şanı ayaklar altına alındı sesimiz çıkmadı
Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu: “Türklüğün şanı ayaklar altına alındı sesimiz çıkmadı”

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Türklüğün şanı ayaklar altına alındı sesimiz çıkmadı” dedi.


Kayseri Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ‘Hayır’ konferansına Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ve Kayseri Milletvekili Yusuf halaçoğlu katıldı. 
İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili ‘düzenlenen Hayır’ konferansı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansta konuşan Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, "Türkiye demokrasisi son durakta. Sadece demokrasi mi, hayır. Devlet de aşiret ağalığına getiriliyor.

Tam da emperyalizmin istediği nokta. Sayın cumhurbaşkanı diyor ki ‘Eyalet sisteminden korkmayın. Osmanlı’da da vardı’. Türkiye’de böyle eyaletler yoktu. Osmanlı Devleti’nde vardı, ama hepsi gitti. Onlar Avrupa’daydı. Eyaletlerin hepsi gitti, Anadolu’da yoktu. Yoktu ki biz bu birlik yapısını koruyabildik. Hakkımızda devlet etmiş fermanı, ferman Bahçeli’ninse vatan bizimdir” dedi.


MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise “Türk ordusunun askerlerine çuval geçirildi. Kimse sesini çıkarmadı. Biz de toplum olarak tepki göstermedik. Halbuki orduyu aşağılayan, bizim gözümüzden düşüren en önemli hareketti. Ama toplum olarak sesimizi çıkarmadık. Sonra ordunun en mahrem yerine, odasına girdiler. Onları aldılar İsrail ve Amerika’ya verdiler. Ordunun tüm planlarıydı ve bir savaş halinde ne yapılacağının planlandığı yerdi. Ve tuttular, bir ad verdiler ki evlere şenlik, ‘Ergenekon’ dediler. Halbuki Ergenekon Türklüğün yeniden doğuş destanıdır. Balyoz dediler, Ergenekon dediler. Böylece bizim zihnimizde var olan Türklüğün şanını ayaklar altına alındı, sesimiz çıkmadı. Sonuçta önümüze 18 maddeden meydana gelen bir metin koyuyorlar. Değerli hemşehrilerim, öyle bir adım atıyoruz ki attığımız adımı çok iyi düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konferansa, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39