• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

HALAÇOĞLU'NDAN 81 İLE ANIT TEKLİFİ

HALAÇOĞLU'NDAN 81 İLE ANIT TEKLİFİ
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Hocalı Katliamı nedeniyle Ülkücü İşçiler Derneği tarafından hazırlanan 'Hacalı Katliamı' Sergisi'nde, 81 ile Hocalı Katliamı Anıtı dikilmesi teklifinde bulundu.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyarete açılan sergiyi gezen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Aslında insanlığın ve insani değerlerin bittiği bir dönem yaşanmıştır. Bunlar fotoğraflar ve kameralarla Batı dünyasının kendi kameramanları tarafından kaydedilmiştir. İtiraz durumu olmayan bir katliamdır. Bu uluslararası hukuka göre tamamen soykırım olarak adlandırılacak bir durumdur" dedi.
Halaçoğlu, Batı dünyasının 1915 yılında görmedikleri, sadece kulaktan duydukları ile Ermeni Soykırımı'nı kabul ettiğinin altını çizerek, "Bu katliam, Ermenilerin gözlerinin önünde cereyan eden katliamlarını görmezden gelen Batı dediğimiz bir coğrafyanın da iflası demektir. Artık Türkiye şunu iyi bilmelidir. Nasıl Çanakkale'de bizi yok etmeye çalışan insanlar Batı medeniyeti ise, milli mücadelede tek tek hunharca cinayet işleyenler, bizim peşinden gittiğimiz Batı medeniyetidir. Zaten dikkat ederseniz
peşinden gittiğimiz Avrupa Birliği kendi içinde parçalanıyor. Çünkü zulümle payidar olunmaz. Hukuku ve insan haklarını ayaklar altına alan coğrafyaya karşı Türk milleti kendi çıkarları için Türk Dünyası Birliği kurmalı. Başkalarının politikalarına alet olmadan kendi politikasını üretmeli" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin bu konuyu iyice düşünmesi gerektiğinin altını çizen Halaçoğlu, "Azerbaycan'ın acısını paylaşıyoruz. Bu şuur içinde ülkemizin dış politikasını belirlemeliyiz. Ermeni açılımı ile bu iş olmaz. Ermenistan Cumhurbaşkanı, 'Biz karabağ'ı aldık, siz Ağrı Dağı'nı almalısınız' diyor. Buna göre hareket etmeliyiz. Ermenistan'a karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunları unutturmamamız gerekiyor. Her ilimizde Hocalı'da ve 1915'te katledilen bizim insanlarımız için de birer anıt yapmalıyız. Bu anıt tarihi hafızamızı canlı tutan bir anıt olacak. Düşmanlık yansıtmayan ama tarihi hatırlatan bir anıt olmalı. Gençlerimize tarihi unutturmaya çalışıyorlar. Bu şekilde tarihi gençlere unutturmayız. Yetkililer bu konuyu gündemine almalı."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39