• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

HALEPÇE MAZLUMLARINI SAYGIYLA ANIYORUZ

HALEPÇE MAZLUMLARINI SAYGIYLA ANIYORUZ
Halepçe katliamının üzerinden 24 yıl geçti. 16 Mart 1988 de Irak diktatörü Saddam HÜSEYİN in amcaoğlu Ali Hasan El MECİDİ’nin emriyle Kuzey Irak’ın Halepçe kentinde gerçekleşen ve kimyasal silah atılarak yapılan bombardıman üç gün boyunca devam etmişti.
Bombalama sonucunda beş bin Kürt vatandaş ölmüş, yedi bin kişi yaralanmış ve bir milyon insanda bulundukları yerden göç etmek zorunda kalmışlardı.
Daha sonra Saddam yönetiminin devrilmesinin ardından, katliamın komutanı Ali Hasan EL MECİDİ idam edilmiş ve idam ipi Halepçe mazlumları için kurulan anıt müzeye konmuştur.
MAZLUMDER olarak 24 yıl önce Halepçe de işlenen insanlığın yüz karası katliamda hayatlarını kaybeden mazlum Iraklı Kürt vatandaşlarını rahmetle anıyor, bu bölgede HALEPÇE gibi bir katliamın bir daha asla yaşanmaması için bölge devletlerini ve insanlarını duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Ayrıca 2 ay kadar önce Kayserinin Kepez köyünden Irak’ın Kerbela kentine çalışmaya giden işçilerin Irak makamlarınca tutuklanması ve akıbetlerinden endişe edilmesi kamuoyunda endişeli bir bekleyişin meydana gelmesine neden olmuştur.
Aylar önce Irak’a çalışmak için giden ve içlerinde 43 gün önce gidenlerinde bulunduğu Talas’ın kepez köylülerinden bir grup, oturma izinlerinin olmadığına dair yapılan şikayet üzerine bunlardan 23’ü Irak makamlarınca tutuklanmış ve sağlıklı haber alınamadığı için bunların hayatlarından endişe ediliyordu.
Dışişleri Bakanlığı ve Bağdat büyük elçiliğine yapılan müracaatlar üzerine Irak hükümeti nezdinde yapılan girişimler sonunda Kerbela kentinde çalışan işçilerin herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıkları ve hayatlarından endişe edecek bir durumun olmadığı anlaşıldı.
MAZLUMDER Kayseri şubesi yetkililerinin Kepez köyü muhtarı Demir DEREBAŞI ile yaptığı görüşmede Kerbela da tutuklu bulunan işçilerimizin birkaç gün içinde mahkemeye çıkarılarak salıverilmelerinin beklendiği, işçileri Irak’a götüren taşeron firmanın oturum izni alması durumunda buradaki işçilerinde çalışmaya devam edecekleri bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39