• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

HALK SORDU CUMHURBAŞKANI GÜL CEVAPLADI KÖŞK'E KİRA VERİYORMUSUNUZ

HALK SORDU CUMHURBAŞKANI GÜL CEVAPLADI KÖŞK'E KİRA VERİYORMUSUNUZ
Cumhurbaşkanlığı tarafından uygulamaya konulan "Cumhurbaşkanı'na sorun" projesi ile vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e her türlü soruyu iletebiliyor.
"Köşke kira veriyor musunuz? Çocuklarınız sizi üzüyor mu? Maaşınızı nerelere harcıyorsunuz? Mutfak giderlerini siz mi yoksa devlet mi karşılıyor?" gibi sorular dikkatlerden kaçmıyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yıl başı itibariyle hayata geçirilen "Cumhurbaşkanı'na sorun" uygulaması, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Halkı devletin zirvesiyle aracısız irtibata geçirmek için başlatılan uygulamaya bir hafta içinde yüzlerce vatandaş soru gönderdi. Vatandaşlar, Türkiye kamuoyunu meşgul eden gündem maddelerinden Gül ailesinin özel yaşamına kadar pek çok konuda merak ettiklerini Cumhurbaşkanı Gül'e sordu. Anayasa çalışmalarından öğretmenlere kadro taleplerine, engelli vatandaşların sorunlarından emeklilerin sorunlarına kadar hemen her konuda sorularını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ileten vatandaşlar, hayli ilginç sorular da yöneltiyor.

Uygulamaya katılan vatandaşların en çok ilgi gösterdiği konular; anaysa çalışmaları, terörle mücadele, öğretmen atamaları ve engelli vatandaşların istihdam sorunları oldu. Çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni Anayasa çalışmalarına destek vermesini istedi. Vatandaşlar, Gül'ün anayasa çalışmalarından umutlu olup olmadığını da sordu.

Vatandaşın bir diğer gündem maddesi de terör olayları ve Uludere'de meydana gelen 35 vatandaşın hayatını kaybettiği olay oldu. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül'den olayın takipçisi olmasını istedi.

'DARBECİLERLE VE DERİN YAPILANMALARLA MÜCADELE'

Vatandaşlar, yargılaması devam eden darbe planı iddialarıyla ilgili de soru yönetti. Darbecilere ve derin yapılanmalara karşı gerçekleştirilen mücadelenin çok yeni olduğunu belirten bir vatandaş, "Sayın Cumhurbaşkanım; içerisinde her kim olursa olsun darbecilere ve milleti kendi vesayeti altına almak isteyen derin yapılanmalara karşı gerçekleştirilen haklı mücadele çok eski değil. 27 Nisan 2007 tarihi akıllara geldiğinde sizce de henüz tatmin edici bir boyuta ulaştı mı? En derin saygılarımla." şeklinde soru yöneltti.
Vatandaşlar, Türkiye'nin önemli gündem maddelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül'e özel hayatıyla ilgili de sorular yöneltti. Cumhurbaşkanı Gül'ün bir gününün nasıl geçtiğini çok merak ettiğini söyleyen bir vatandaş, "Merhaba! sorum şu, ya da isteğim diyeyim; Cumhurbaşkanımın ya da eşinin bir günü nasıl geçiyor. Cumhurbaşkanımın bir günü boyunca yanında olup gözlemlemek isterim. Sıradan bir vatandaş olarak çok istiyorum." diyerek misafir olma isteğini iletti.



'T.C. Aşkı' rumuzuyla sisteme giriş yapan başka bir vatandaş ise, Cumhurbaşkanı Gül'e şu soruları yönetti: "Cumhurbaşkanı maaşını nereye harcar? Diyen vatandaş, "Sayın Cumhurbaşkanım! hep merak etmişimdir; Cumhurbaşkanları maaşını nelere harcar? Mesela ben vatandaş olarak ev kirası öderim, Cumhurbaşkanları Çankaya Köşkü'ne kira öder mi? Mutfak giderlerini kendileri mi karşılar yoksa devlet mi? Örneğin tatil için erken rezervasyon indirimlerini takip ederler mi?"

'COCUKLARINIZ SİZİ DİNLEMEYİP ÜZÜYOR MU?'

Cumhurbaşkanı Gül'ün özel yaşantısını çok merak eden Ata Gündüz Kurşun isimli vatandaş ise, "Sayın Cumhurbaşkanım! ben sizin özel yaşantınızı merak ediyorum. Mesela Abdullah Gül evde nasıldır? Ayrıca tek başınıza veya ailenizle Köşk'ten dışarıya çıkma şansınız oluyor mu? Giderseniz, nerelere gidiyorsunuz? Bu arada çok şık giyiniyorsunuz. Hayrunnisa Hanım size bu konuda yardımcı olur mu?" sorusunu yöneltti.
'Messs' rumuzu ile sisteme giren başka bir kişinin, Sayın Cumhurbaşkanım! çocuklarınız büyüdüğü halde sizin sözünüzü dinlemeyip üzdükleri zaman oluyor mu? Saygılar." sorusu dikkatlerden kaçmadı.

'GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİNİZ HAYALİNİZ VAR MI?'

2 Ocak Pazartesi günü 'bilgin' ismiyle soru gönderen bir diğer vatandaş ise Cumhurbaşkanı Gül'e hayallerini sordu: "Hayatta yapmak isteyip de yapamadığınız hayaliniz var mı? Kendinizi kısıtlanmış baskı altında hissediyor musunuz? Sinirlendiğiniz hiç oldu mu ses tonunuz hiç yükselmiş midir?"
İbrahim Kapucu da Gül'e Cumhurbaşkanlığı döneminde anne ve babasını Köşk'te ağırlayıp ağırlamadığını sordu.



EN ÇOK OYU ALAN, SORUSUNU GÜL'E YÜZ YÜZE İLETECEK

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2012 başından itibaren başlatılan uygulama, tüm vatandaşlara açık. Cumhurbaşkanına soru sormak isteyen vatandaşlar, http://cbsorun.tccb.gov.tr/sorular sayfasına girerek kendi belirledikleri rumuz ve mail adresleriyle sorularını iletebiliyor. Her posta adresi için tek dönemde sadece bir soru sorma hakkı verilen uygulamada, 300 karakter sınırlaması getirilmiş. Vatandaşlar oylama ekranında yer alan 'beğendim', 'beğenmedim' seçenekleriyle sorulara oy verebiliyor. Dönemin üçüncü periyodunda vatandaşlar tarafından en çok ilgi gören sorunun sahibi, Çankaya Köşkü'ne davet edilerek sorusunu bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sorma fırsatı yakalayacak.

CİHAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39