• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Hamdi Kınaş Hacı Boydak Mardin'de

Hamdi Kınaş  Hacı Boydak Mardin'de
Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, Mardin'de 10 bin aile ile gönül köprüsü kurdu.

Mardin merkez, 9 ilçe ve 550 köyde fakir ailelere kurban eti ve çeşitli yardımlar dağıtan gönüllüler, bölge halkının gönlünü fethetti. Atak Koleji'nde verilen yemekten sonra 2009 yılında 44 kişinin katledildiği Bilge köyünü ziyaret eden Kayseri Genç İş Adamları Derneği (GESİAD) Derneği Başkanı Hamdi Kınaş, Boydak Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Mardin Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Faruk Yücesoy ve Kayseri’den gelen bir grup iş adamı, köyde fakir ve mağdur olan ailelere kurban eti ve çeşitli hediyeler dağıttı. Yetim çocukları da unutmayan Kimse Yok Mu gönüllüleri, köy meydanında toplanan çocuklara çeşitli oyuncaklar ve hediyeler verdi.

Köyün girişinde katliamda öldürülen 44 kişinin defnedildiği mezarlığı ziyaret eden gönüllüler, burada ölen 44 kişinin mezarı başında dua etti.

KAYSERİ-MARDİN ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU

Bayramın ikinci gününde sabahın erken saatlerinde özel uçakla Kayseri’den Mardin’e gelen GESİAD ve iş adamı Hacı Boydak başkanlığında 265 kişilik iş adamı grubu havaalanında davul zurna ve halaylarla karşılandı. KÖYDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI Duygusal anların yaşandığı Bilge köyünde karşılarında Kimse Yok Mu gönüllülerini gören Bilge köyü sakinleri, gelen misafirlerine şeker ve kolonya ikram etti. Yaşanan olaydan sonra köyü bir tek Kimse Yok Mu Derneği'nin unutmadığını belirten köylüler gelen misafirlere teşekkür etti. Kayseri’den getirdikleri hediyeleri de kardeş aileleri ile paylaşan gönüllüler, köyde adeta duygu seline kapıldı. Her gittikleri evde misafirperverlik ve kardeşlik duyguları ile karşılaşan Kimse Yok Mu gönülleri, karşılaştıkları manzara karşısında gözyaşlarına hâkim olamadı. Köyde yetim çocuklara oyuncak dağıtımı esnasında gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına hâkim olamayan Kayseri’den anne ve babası ile birlikte gelen 13 yaşındaki Kimse Yok Mu gönüllüsü Rana Kıratlıoğlu ise gözyaşlarını tutamadı ve saatlerce ağladı.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE KARDEŞLİK BAĞLARI DAHA DA GÜÇLENDİ.
Kurban Bayramı'nda kendilerine böyle bir imkanı sağlayan Kimse Yok Mu Derneği ve GESİAD'a teşekkür eden BOYDAK Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 265 kişi ile Kayseri’den Mardin’e kardeş köprüleri kurmak için geldiklerini söyledi. Bu yıl ayrı bir güzellik yaşayarak Mardin’e aileleri ile birlikte geldiklerini belirten Boydak, ”2009 yılında Bilge köyünde yaşanan olayda 44 kişi hayatını kaybetti. Bu kardeşlerimizin hem kurban bayramlarını kutlamak için hem de onları unutmadığımızı göstermek için buraya geldik. Güzel bir bayram geçiriyoruz. Cenabı Allah böyle nice güzel bayramlara aylara kavuştursun.” dedi. Türkiye’de aylardan beri şehit haberleri gelmediğini ifade eden Boydak, şöyle konuştu: "Türkiye’de güzel bir barış ortamı var. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bunun devamını diliyorum. Mardin’de okuma salonlarında dershanelerde, öğretmenlere herkese teşekkür ediyorum. Burada güzel hizmetler yapıyorlar. Bunlarını devamını diliyorum." GESİAD Derneği Başkanı Hamdi Kınaş ise Kimse Yok Mu Derneği ile ortaklaşa düzenlenen program kapsamında Mardin’deki kardeşlerimizle bayramlaşmak için birliğimizi bütünlüğümüzü pekiştirmek için buraya geldiklerini söyledi. Kınaş,” Bilge köyünü ziyaret ettik. Buradaki arkadaşlara moral verdik. Burada bulunan çocukları sevindirdik. Bütün insanlar arkadaşımız dostumuzdur. Onlarla mutluluğumuzu paylaştık. Sevgi köprülerini daha da kuvvetlendirdik.” Kimse Yok Mu Derneği'nin, Mardin’de Kurban Bayramı'nda 10 bin aileye ulaştığını belirten Kimse Yok Mu Derneği Mardin Şube Başkanı Faruk Yücesoy ise Kayseri’den gelen Boydak Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve GESİAD Derneği Başkanı Hamdi Kınaş’ın bu duyarlı davranışlarından dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade etti. Yücesoy, "Burada kucaklaşma adına birlik beraberlik adına önemli bir organizasyon oldu. Burada çok büyük bir buluşmaya çok büyük bir kucaklaşma yaşandı. Güneydoğu’da şu anda her yerinde böyle güzel bir kucaklaşma olayları yaşanıyor. Allah bu organizasyonda emeği gecen herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahim Çelebi de yaşanan olaydan sonra kendilerini unutmayan Kimse Yok Mu Derneği'ne ve gönüllülere teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39