• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Hani sandık her şey değildi be BRADER..!

Hani sandık her şey değildi be BRADER..!
7 Haziran’da Türkiye seçimini yaptı.

Sessiz kalabalıklar ve sandığın esas sahipleri olan aziz milletimiz tek başına hiç bir partiye iktidar şansı tanımadı. Halkın tercihi başımızın tacıdır, üstüne daha söz söylenmez sorgulanamaz. Halkın iradesine saygı duymak her siyasiden beklenen en asgari davranış şeklidir. Ülkemize ve demokrasimize hayırlı uğurlu olsun.

9_b.jpg

Önümüzdeki yol haritasında görünen o ki bundan sonra güçlü iki farklı yol bulunmaktadır. Koalisyon hükümeti ya da erken seçim. Koalisyonları ve yaklaşık on üç yıldır unuttuğumuz birçok şeyi yani o eski hantal Türkiye’yi yeniden hatırlamanın zamanı geldi sanırım. Evet bu sonuçlara göre vatandaş sandıkta;uzlaşın, beraber düşünün ve birlikte hükümet olun dedi. Lakin bizim ‘’Koalisyon’’ sabıkamız o kadar kötü ki koalisyon kelimesi bile eski Türkiye’nin o zor dönemlerini yaşamış kuşakların tüylerini diken diken etmeye yetiyor bile… Ak Parti’nin olmadığı bir koalisyon hükümetini zaten ben hiç düşünemiyorum bile.. Koalisyon olursa da Ak Parti’nin geçmişte yaşanan kötü koalisyon örneklerinin aksine yine ezber bozarak en güzel bir hükümet ortaklığı sergileyeceğine de bütün kalbimle inanıyorum.

Bu ülkenin ciddi bir muhalefet sorunu olduğu aşikardır. Müzmin muhalefet CHP, MHP ve diğerleri‘’Biz bu işi kıvıramıyoruz ne olur gel muhalefet nasıl yapılırmış sen bize göster’’ diyerek hep birlikte HDP’yi meclise taşıdılar. Emeği geçenleri Allah’a havale ediyorum. Tabii yine bu süreçte özveri ile çalışan paralel yapıya, derin baronlara ve üst akıl’a da teşekkür etmeyi(!) ihmal etmemek lazım. Yerlerini inanılmaz bir şekilde sağlamlaştıran Kürtleri artık bundan sonra kimse siyasetin dışında düşünemez. Alayınızı tebrik ediyorum süpersiniz büyük iş başardınız…(!) Son tahlilde güven ve istikrara fazlası ile ihtiyacımızın olduğu bu dönemde yedi düvel bir araya gelerek ve emanet oylarla el birliği yapıp parlattıkları proje partisi HDP’ye barajı atlattırıp on üç yıllık Ak Parti hükümetine son verdirdiler…

Kazananın belli olmadığı seçimler.

Seçim sonuçlarını irdelediğimizde birileri için vazgeçilmez olan parlamenter sistemin azizliğine uğrayan gönüllerimizin partisi, ümmetin umudu Ak Parti % 41 gibi ezici çoğunluğun desteği ile yine birinci oldu. Tarihimizde ilk kez üst üste dördüncü kez genel seçimlerde birinci gelmesine ve en yakın rakibine de % 16 fark atmasına rağmen iktidar olamadı.Kazanmış bir partiye kaybetti demek biraz saçmalık olurdu herhalde. Aklımla dalga geçip, bunu benden beklemeyin lütfen! Yine öte taraftan HDP ve MHP oylarının az da olsa artıyor olması Türkiye sekülerleşiyor mu sorusuna en güzel cevap olsa gerek. Bu seçim bir de etnik duyarlılığın, dini duyarlılığın önüne geçtiğinin en güzel delilidir.

Hepsini anladım da AK Parti’nin çözüm süreci ile birlikte aldığı riskin ve yapmış olduğu büyük fedakarlığın karşılığını mütedeyyin Kürt kardeşlerimiz böyle mi verecekti? Birlik, beraberlik, kardeşlik vurgusu yaparak Kürtlerin bu mücadelesinde onların yanında olan Ak Parti’ye sandıkta yapılanlar yakışmadı. Bu tutumundan dolayı seçim meydanlarında MHP, HDP ve CHP tarafından yapılan sözlü ve fiili saldırılara ve hakaretlere maruz kalan Ak Parti’ye sırt çevirip, HDP’ye yönelmelerini bir türlü havsalam almıyor. Kesinlikle şartlar ne olursa olsun, Kürtlerin bu tavrını, ne Ak Parti ne de bilhassa Cumhurbaşkanı Erdoğan, asla ve asla hak etmedi.

Evet itiraf etmek gerekirse Ak Parti ve tabanı bir miktar şokta… Ak Parti tabanında büyük bir kesim biraz oylarda düşme olsa da Ak Partinin iktidarını sürdüreceğini düşünüyorlar idi. Ama olmadı.. Ak Parti bunun ince muhasebesini ilgili kurumları ile kendi içinde mutlaka yapacaktır. Seçimin ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü CHP, MHP, HDP’de ise mağlubiyetin zafer çığlıkları ve kutlamaların sarhoşluğu hala devam ediyor!! Dolayısıyla bu ortamda kısa sürede henüz sağlıklı bir karar çıkmaz. Ak Parti sonrası da zaten bundan böyle hiçbir şeyde eskisi gibi olmayacak gibi görünüyor.

Halbuki kaybedecek hiç zamanımız yok!

Bir eli yağda diğer eli balda huzur ve istikrar içinde büyüyen yeni kuşak gençler sokaklarda şimdi kakarakikiri galibiyet(!) ve sevinç naraları atıyorlar. Ne zaman ki lüksleri kısıtlanıp, işsizlikle karşı karşıya kalıp kazanımlarını kaybetmeye başlayacak işte o zaman anlayacak istikrarın önemini ve kıymetini… Hiç bilmediği, anlamadığı, o eski koalisyonların çirkin yüzünü bundan sonra maalesef yüzlerce kötü senaryoyla ve kaos’la yüzleştiğinde bizzat yaşayarak öğrenecekler. Özellikle Ak Partinin dahil olmadığı Koalisyon yapısında, Siyasetin gerçek dilini, hukukunu öğrenecek gençler! Meydanlarda ağızlara alınmayacak şekilde birbirlerine hakaret eden ve dahi mecliste yumruk yumruğa giren vekillerin nasıl naylondan bir araya gelerek kol kola hükümet olduklarını gülücükler saçtıklarına şahit olacaklar.

Evet bir süre sonra muhtemelen bir koalisyon hükümeti kurulacak. Ak Partinin olmadığı bol yamalı derme çatma siyasi mühendislik harikası ‘’Nur topu’’ gibi bir koalisyon hükümetimiz olursa vay halimize. Hali hazırda yürüyen projeler; Yeni Anayasayı, Başkanlık sistemini, Kanal İstanbul’u, 2023 hedeflerini, 3'üncü Havalimanı, 2071 hedeflerini, Avrupa’da ilk on ülke içinde olma hayalini, 3'üncü Köprü, Körfez Geçişi, Raylı tüp projesi, Uzay Üssü vb. projeleri de hızlıca rafa kaldırmada ya da kokmayacak şekilde iyi bir dipfrize koymakta çok fayda var dostlar. Çünkü kurulacak koalisyon hükümetinin artık ne böyle gündemleri olacak  ne de didişmekten fırsatları …

Yeni bir fetih için yeniden Bismillah..

Ak Parti’nin boynunu karartmasına hiç gerek yok! Kendi ister ve mevcut bu durumu kabullenirse, koalisyonun büyük ortağı olarak yine bu ülkeyi alır sürükler ve götürür. Ortada siyasi bir yenilgi de yok çok şükür. İnce bir özeleştiri ve muhasebe ile önceki gücüne kısa sürede hızla döneceğine itimadım ve inancım sonsuzdur. Halkımızın gücü ve desteği hala arkasında. Ak Partili olsun yada olmasın kızgınlar ve küskünler durumun buraya evrileceğini sanırım maalesef  hesaplayamamıştı. Şu birkaç günlük sokak izlenimim ‘’bir uyaralım kulağını çekelim istemiştik’’ diyen pişmanların sayısı hiç de azımsanacak bir sayı değil. Velhasıl bana göre seçimin asıl galibi kısa vadede şimdilik Paralel Yapı gibi gözüküyor. Aldığım duyuma göre valizini toplayan abiler, şimdilerde eşyalarını tekrar gardroplarına yerleştiriyorlarmış…

Kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün Tayyip Erdoğan’sız bir Ak Parti’yi sevemedi bu millet. Evet şimdi Cenab-ı Hakkın uyarısını dikkate alıp özeleştiri yapmanın zamanı geldi. Peki ne dedi bu seçimde Ak Parti seçmeni? Ey Ak Parti! Ülkem, ümmet ve bu dava için yaptıkların için sana minnettarım. Ağır bir imtihandan geçiyorsun yorgunsun yıprandın ve ben senin arkanda yine kapı gibi duruyorum. Ortada çok ağır düzelemeyecek gibi ne bir sorun ne de bir sıkıntı var. Haydi hemen harekete geç kaybedecek zamanımız yok!

Bir kere şu içine sızmış safrayı bir at ve rahatla! Kulağı seste, rüzgara göre pozisyon alan omurgasız ‘’mış’’ gibi yapıp senden olmayanları içinden bir ayıkla. On üç yıl çok koşturdun, yıprandın yeni yapılacak erken seçime kadar, ya da koalisyon sürecinde biraz geriye çekil ve dinlen. Kuruluş felsefene geri dön ve derhal kendine gel! Yanlış aday tercihlerini, üç dönem kuralını, çözüm sürecini, rehavete kapılan teşkilatlarını, Cumhurbaşkanımızın meydanlara inmek zorunda kaldığını, Başkanlık sisteminin vatandaşa tam olarak anlatılamadığını, Paralel yapı ile olan güdük mücadeleni, kafanı iki elinin arasına al ve düşün! Evet kimsesizlerin kimi olmaya devam edeceksin! Bu süreçte şahsi ikbal için sana yanaşan liyakatsızları ve sistem dışında kalan ve asla sisteme yaklaştırılmayan ‘’gerçek dava adamlarını’’ artık çok iyi tahlil edeceksin!

Şimdi derhal milletin huzuru ve istikrarı için rasyonel sağlam adımlar atılmalıdır. Partinin emektarları ve ağır topları ile partinin çıkarları milletin menfaati neyi gerektiriyorsa o konuda fedakârlık yapılmalıdır. Üç döneme takılanların da engeli ortadan kalktığı için partinin ağır toplarını yeniden görevlendirmelidir. AK Parti teşkilatları yeniden dizayn edilmeli, gönlü kırılan küstürülenlerden helallik istenerek ve zaman geçirmeden acilen 2002 ruhuna tekrar dönülmelidir.

Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığının bir araya getirdiği ve zafer kazandıklarını zanneden yeminli karşıtlarabuyurun meydan sizin denildiğinde başlarına gelecekleri kıymetli halkımız artık çok daha iyi biliyor. Halkımız onların sözlerine zaten hiç itimat etmedi ve inanmadı. Karşılık da bulmadı zaten meydanlarda attıkları altı boş söylemler.. Noterden tasdikli, bayatlamış, işkembeden desteksiz attıkları vaadler.. Emeklilere çifte ikramiye, asgari ücretlilere yüksek maaş, çiftçilere ucuz mazot, dar gelirli ailelere bol para, işsizlere iş, evsizlere ev felan felan.. Çünkü bu halk aynı filmi daha önce defalarca seyretmiş her defasında da kandırılmıştı.

Evet asıl şimdi Durmak yok, Yola son gaz devam..!

AK Parti aldığı oy oranı ile büyük kitleleri arkasından sürükleyen hala birinci partidir ve Türkiye’nin en güçlü partisidir. Bana göre aslında Türkiye’nin iktidar değil çok ciddi muhalefet sorunu vardır. Zaten bir türlü yapıcı muhalefet olamayan partilerin sorunudur şu anki tablo..

Ve şimdi, Ak Parti kadrolarının yeniden bir araya gelerek, acilen mevcut durumdan ders çıkartarak, kırıp dökmeden yapıcı eleştirilerle yeni hamlelere hazırlanmasının vaktidir. Yolumuz dikenli ve meşakkatlidir. Ayağını sevenler, bu imtihanda dökülenler olacak elbette. Evet bu imtihanda başarılı olan gerçek dava adamları AK Parti’nin yeniden güçlü iktidarının da temellerini atacaklardır. Bunalmak üzülmek ye’s düşmek bize yakışmaz.!

"Onların bir planı varsa, Allah'ında bir planı vardır." Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. Sorumluluğumuz büyük bizim; Çevremiz ateş çemberi, acımasız savaşlar veriliyor hemen sınırımızın yanında. Her gün yüzlerce Müslüman katlediliyor. Kartlar yeniden açılıp yeniden dünya düzeni kuruluyor. Gazzeli, Filistinli, Arakanlı, Suriyeli, Kosovalı, Mısırlı, Tunuslu, Keşmirli, Libyalı ve dünyanın bir çok ülkesindeki kardeşlerimiz Türkiye’deki bu duruma gördüklerine inanamıyor ve olup bitenleri hala anlamaya çalışıyorlar..

Bu dava büyükse, sahibi de büyüktür..!

Kıymetli dostlar, oynanan büyük oyunu ve üst aklın piyonlarını görün artık. Bu iş parti meselesi olmaktan çıkmış memleket meselesi haline gelmiştir. Dünyanın bir çok yerinde, özellikle Avrupa’da ve İsrail’de düşmanlarımız sevinç çığlıkları atıp Cumhurbaşkanımız hakkında ‘’Bin yılın Selahaddin Eyyubi’si durduruldu’’ diye sevinç naraları atmaktadırlar. Gazetelerinin manşetleri ve düşmanlarımızın sevinç söylemleri bile Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşlarının ne kadar doğru yolda olduklarını anlamamıza yetiyorda artıyor bile.. Ve biz de diyoruz ki ‘’Son gülen iyi gülermiş, sizin ekmeğinize yağ sürmeyeceğiz Allah’ın izni ile…’’

Candan sevdiğimiz Reis’e olan itimadımız ve bağlılığımız bin kat daha arttı. Bundan böyle davamıza daha da sıkı sarılacağız. Halkımızın yapmış olduğu bu uyarıyı iyi okuyup iyi değerlendireceğiz. Reisin liderliğinde ve Ahmet Hoca’nın başbakanlığında Ümmet-i Muhammed’in ümidi olmaya Yeni Türkiye’yi kurmaya bizler devam edeceğiz. Problemler küçük insanların şevkini kırar, büyük insanların ise azmini arttırır. Rabbim mutlaka bir çıkış yolu verecektir. Elbette ülkemiz hükümetsiz, ümmet sahipsiz kalmayacaktır. Allah hayırlısını bu ümmete nasip etsin inşallah.

Bir demokrasi şenliği içinde geçen ve kazasız belasız bir şekilde sonuçlanan seçim sonuçlarının ülkemize milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. Öte yandan başta Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan ‘’samimi ve gerçek’’dava arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Allaha emanet olun, kalın sağlıcakla.

Twitter: @MK19038 /  Facebook: muzaffer.kahraman19038

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39