• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Harikalar Diyarı İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Harikalar Diyarı İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve Kayseri'de sosyal ve kültürel hayata renk katacak Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'nde devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve Kayseri'de sosyal ve kültürel hayata renk katacak Anadolu Harikalar Diyarı Projesi'nde devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgiler aldı.

Belediye yetkilileri ile projenin uygulandığı Cırgalan Bölgesi'ne giden Başkan Özhaseki, burada inşaat halinde olan bilim merkezi, spor sahaları, sosyal tesisler, otoparklar, yürüyüş yolları, hayvanat bahçesi, su kayağı parkı, buz pateni pisti inşaatlarını gezdi. İnceleme gezisinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yaz dönemini de dolu dolu geçirdiklerini belirterek "Kayseri'ye iz vuracak, yıllara sari olarak ileride hep anılacak, insanların istifade edeceği çok büyük projelerin başındayız." dedi.

Kış döneminde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni tanıttıklarını ve Erciyes'te inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Başkan Özhaseki, "Dağın her bir tarafında karınca gibi insanlar çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

SIRA KEYİFLİ PROJELERDE

Kayseri'de insanların keyif yapabileceği mekanların oluştuğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Senelerce altyapıya ve üstyapıya çok emek verdik. Hala da veriyoruz. Ama artık eğlence projeleri ile kültür sanat projelerine sıra gelmişti. Bu projelerden bir tanesinin şimdi içinde bulunuyoruz ve bu projenin çok büyük bir proje olduğunu da ifade etmeliyim. Cırgalan mevkiinde 716 bin metrekare üzerinde yaklaşık 10 ayrı etkinliğin yapılacağı bir yerdeyiz. Önümüzde bir sene kadar bir süre var. Bu bir senelik süre içerisinde kış şartları girmeden çok hızlı bir şekilde inşaatlarımızı bitirmek durumundayız ve önümüzdeki yaz başında da bu alanı tüm Kayserili hemşerilerimizin hizmetine sunacağız."

Anadolu Harikalar Diyarı Projesi kapsamında 60-65 dönümlük bir araziye eğlence merkezi kurulacağını ve burada Türkiye'de Büyükşehirlerde bile olmayan heyecan verici aktivitelerin bulunacağını hatırlatan Başkan Özhaseki, bu mekana çevre illerden de vatandaşların geleceğini söyledi.

25 MİLYON LİRALIK BİLİM MERKEZİ

Eğlence Merkezi'nin yanı sıra buz pateni pisti ve Bilim Merkezi'nin de Anadolu Harikalar Diyarı'nın içinde kurulacağını kaydeden Başkan Özhaseki iki gün önce TUBİTAK ile Kayseri'de kurulacak bilim merkezi için imzaların atıldığını hatırlattı. Kurulacak Bilim Merkezi'nin özelliklerini anlatan Başkan Özhaseki, bu merkezde bilimsel buluşların, deneylerin ve sergilerin yapılacağının altını çizdi.

Başkan Özhaseki, Bilim Merkezi binasını Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını içerisindeki tüm tefrişini ise TÜBİTAK'ın üstlendiğini kaydederek "TUBİTAK bu merkez için 25 milyon lira para ayırdı. Bu çok ciddi bir rakam. Özel bir konsept hazırlanıyor. Bütün okullarımızın ve gençlerimizin ilgi alanı olacak müthiş bir merkez doğuyor burada. İnşaat süresi olarak yine bir seneyi gösteriyorum. TÜBİTAK da bina tamamlandığında birkaç ay içerisinde içini tefriş edecek" dedi.

Harikalar Diyarı içerisine kurulacak Su Kayağı Parkı hakkında da bilgiler veren Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "İçerisinde su oyunlarının olduğu, insanların kontrollü bir şekilde sörf yapabileceği, sosyal tesislerin bulunduğu ve kır düğünün yapılacağı çok keyifli bir adanın da olacağı bir mekan kurulacak. Yine hayvanat bahçesi Harikalar Diyarı'nın içinde yer alacak. 160-170 dönüm üzerinde dünyanın çok değişik yerlerinde yaşayan hayvanların kendi doğal ortamında hayatlarını sürdürebilecekleri bir mekan yapılıyor. Hayvanat bahçesinin kaba inşaatı 20 milyon liraya mal oluyor. Yine Harikalar Diyarı, sportif aktivitelerin de yapılacağı, spor alanlarının bulunduğu bir yer olacak. İşte burada 716 bin m² üzerinde çok değişik etkinliklerin bulunduğu inşaatlar çok hızlı olarak devam ediyor. Ben öyle inanıyorum ki bir sene içerisinde bu projeyi bitirdiğimizde buraya gelen insanlar oldukça keyifli vakit geçirecek. Bu mekanı gezmek insanların en az bir gününü alacak. Hafta sonları aileler burada hoşça vakit geçirecekler."

Harikalar Diyarı Projesi'nin uygulanacağı yeri belirlerken raylı sistem güzergahına yakın almasına dikkat ettiklerini kaydeden Başkan Özhaseki, "Belsin'den, Organize Sanayi'den gelecek bir hemşehrimiz, raylı sisteme binerek çok rahat buraya ulaşabilecek. veya Kayseri'nin değişik mekanlarından otobüslerle Meydan'a ya da başka bir yere gelen hemşehrimiz raylı sisteme aktarma yaparak buraya kadar ulaşabilecek. Mimarsinan Kavşağı'nda kalan raylı sistem hattını da zaten uzatıyoruz. Buradan İldem'e kadar gidecek raylı sistemi çok rahat kullanarak hemşehrilerimiz buraya gelecekler. Bütün bu kültür sanat projeleri bittiğinde inşallah Kayseri çok daha keyifli bir şehir haline gelecek." dedi.

FATMA TEYZEDEN AYRAN İKRAMI

Başkan Özhaseki'nin incelemeleri esnasında elinde ayran ile Başkan Özhaseki'yi karşılayan Fatma Teyze ilgi odağı oldu. Torunları ile birlikte Başkan Özhaseki'ye ayran ikram eden Fatma Keyin, bölgede devam eden çalışmaların kendilerine ve gelecekte çocuklarına büyük getiriler sağlayacağını söyleyerek Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.

SONRAKİ DURAK: KARTAL KAVŞAĞI

Harikalar Diyarı'ndaki incelemelerini tamamlayan Başkan Özhaseki daha sonra Kartal Kavşağı'na giderek burada devam eden kavşak düzenleme çalışmalarını da yerinde inceledi. Projenin hem Erciyes Üniversitesi-Talas, hem de Hisarcık-Erciyes yollarının birleştiği noktada araç trafiğini daha akışkan hale getireceğini söyleyen Başkan Özhaseki, çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını da sözlerine ekledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39