• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Hasan Celal Güzel'den Çarpıcı Açıklamalar

Hasan Celal Güzel'den Çarpıcı Açıklamalar
İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah yazarı Hasan Celal Güzel, sabıkalı isimlerin "akil insan heyetine" seçilmelerine sert tepki gösterdi...
Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu Ceviz Kabuğu adlı programa telefonla bağlanan Hasan Celal Güzel, Akil İnsanlar Komisyonu üyelerinin bir kısmına sert eleştirilerde bulunarak “Özellikleri PKK’yı destekleyen, Kürtçü ve ırkçı olmaları. Bir taraftan bizim gibi düşünenleri itham ederken, bir taraftan da ırkçı, bölücü bir terör teşkilatını açıkça destekliyorlar. Bu 60 küsur kişi içinde yarısını saymak mümkün” dedi.

BU SÖZLERDEN SONRA YA SABAH'TA YAZDIRMAZLARSA...

Hasan Celal Güzel iktidara yakınlığı ve açık desteği ile bilinen Sabah Gazetesi'nde köşe yazıyor.

Haliyle barış sürecine karşı geliştirdiği bu sert söylem hükümetin pek hoşuna gitmeyeceğinden gazetedeki konumunu da tehlikeye atabilir.

Canlı yayında Güzel'e bu durum da hatırlatılıp, Sabah’ta yazdırılmama ihtimali sorulunca şu yanıtı verdi:

*“Yazdırmazlarsa yazdırmazlar, ben şimdiye kadar paramı Sabah’tan mı kazandım? Şimdiye kadar Başbakan çok güzel şeyler yaptı, müteşekkirim. Şimdiye kadar da beş kuruşluk menfaatim olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Ben elimden geleni yapıyorum.” dedi.

DİNDARLAR DA PKK'CILARDAN GERİ KALMIYOR

Güzel, komisyondaki dindar isimler hakkında da “Bu arada dindarlar var, onlar hükümet çevreleriyle daha yakın olan kişiler. Birkaç kişiyi hariç tutalım ama dindarların da önemli bir kısmı PKK’yı desteklemek konusunda diğerleriyle hemfikir. Dindar, sağ olmalarına rağmen PKK’yı destekleme konusunda hiç de liberal geçinen PKK’cılardan geri kalmıyorlar.” dedi.

O DA HEYET-İ NASİHA'YA BENZETTİ

Güzel, konuşmasının devamında, Akil İnsanlar Komisyonu’nu Sadrazam Damat Ferit Paşa zamanında kurulan “Heyet-i Nasiha”ya benzetti.

Güzel, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer bu kafada giderlerse bu akil olmayan, ‘akıl’ adamların kafasından giderlerse, ya da tersi, hiçbir zaman Türkiye’de milli birlik ve bütünlüğü devam ettiremezler. Ahenk olmaz, Başbakan’ın dediği gibi et ve tırnak gibi birleşemez, tam aksine yamalı bohçaya döner. Herkes ayrı baş çeker. Ve Türkiye’de çok kısa zamanda parçalanır, gider.”

SİLAHI ALIR DAĞA ÇIKARIM

Güzel, “Bir şey olursa ülkeyi terk ederim, demiştiniz. Ne o” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Çok üzülerek söyledim. Eğer Anayasa’dan Türk ve Türk milleti kelimeleri tamamen çıkarılırsa, artık bu Anayasa benim Anayasa’m değil, bu coğrafya da benim vatanım değil. O zaman çeker giderim. Bayrağımın dalgalandığı, kendime Türk diyebileceğim, milletimi Türk milleti olarak anabileceğim bir toprağa giderim. Orayı vatan bellerim. Ben buna bu kadar üzülüyorum. Halbuki ben vatanımdan bir hafta bile uzak kalamadım.

Başbakan’a sevgim, onu tutmaya devam etmekte tesir eder. Ama bir müddet sonra o beklemediğiniz sonuç gelirse, Allah göstermesin, o zaman önce vatan, önce millet deriz. Ona göre... Valla gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor? Ben niye yapmayım? Dedem yapmış. Atalarım Gaziantep davasında...”

AKİLLER YEMEYE ALIŞIK

Güzel, Hulki Cevizoğlu’nun yönelttiği “Akil insanlar maaş alacaklar mı” sorusu üzerine, “Çokları yemeye de alışıktır. Maaş da alırlar herhalde. Benim için sürpriz olmaz” dedi.

Cevizoğlu’nun “Söyledikleriniz hakaret kapsamına girebilir” uyarısı üzerine Güzel, şunları söyledi:

“60 küsur kişinin yiyici olduğunu söylemiyorum ama kendi ideolojileri, geçmişleriyle ilgili olmadan birtakım iktidar yanlısı gazetelerde büyük maaşlarla, 10 bin, 20 bin liralık maaşlarla çalışıyorlar. "
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39