• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

'Haseki Gelecek, Dertler Bitecek'

'Haseki Gelecek, Dertler Bitecek'
TOMARZA HALKI BAŞKAN ÖZHASEKİ'DEN BEKLENTİSİNİ SLOGANLAŞTIRDI

errrr-001.jpgh5.jpgh4.jpgh3-002.jpgKayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe ziyaretlerini Tomarza ile sürdürdü. Başkan Özhaseki'yi Tomarza'da büyük bir ilgiyle karşılayan ilçe halkı, 'Haseki Gelecek, Dertler Bitecek' şeklinde sloganlar atarak ilçede gittiği her yerde sevgi gösterisinde bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gittiği her ilçede olduğu gibi Tomarza'da da büyük bir coşku ile karşılandı. Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, AK Parti Tomarza İlçe Başkanı Davut Şahin ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Özhaseki'ye, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri eşlik etti. Çiçekler ve alkışlarla karşılanan Başkan Özhaseki, Tomarza programına ilçede kurulan pazar yerini ziyaret ederek başladı. Pazar yerinde esnaf ve vatandaşları dinleyen Başkan Özhaseki, seçim sonrası pazar yerinin üzerinin kapatılacağını söyledi. Başkan Özhaseki, esnaf ve vatandaşları ziyaretinin ardından Tomarza Spor Salonu'na geçerek 'Tomarza Büyükşehir ile Buluşuyor' adlı toplantıya katıldı. Özhaseki, salona 'Haseki Gelecek Dertler Bitecek' sloganları ve büyük bir tezahürat eşliğinde girdi.
Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Tomarza İlçe Başkanı Davut Şahin yaptı. Şahin'in selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Tomarza Belediye Başkanı ve aynı zamanda 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin başkan adayı olan Fahrettin Işık, Tomarza'nın Büyükşehir'e bağlanmasıyla daha büyük hizmetler alacağına inandığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de konuşmasında Tomarzalıların ilgisine teşekkür etti ve seçimlerde destek istedi.Bu konuşmaların ardından kürsüye 'Ufuktaki Kayseri' ve 'Ufuktaki Tomarza'yı anlatmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki geldi. Öncelikle Kayseri'de yapılan hizmetleri anlatan Başkan Özhaseki bir zamanlar borçlu ve perişan haldeki Kayseri'nin Avrupa'nın en modern şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi.
Kayseri'ye yapılan hizmetlerin ardından Tomarza ile ilgili projelerini anlatan Başkan Özhaseki, önce Tomarza'nın genel bilgilerini hatırlattı ve ardından yapılması gereken işleri sıraladı. Bugüne kadar hizmetin aksamasının nedenini sisteme bağlayan Özhaseki doğru bir kanunun çıktığını ve bu kanunun hizmetleri beraberinde getireceğini söyledi. Tomarza'nın bu bölgedeki en eski yerleşim yeri olduğunu dile getiren Özhaseki bu tarihi açığa çıkaracaklarını kaydetti. Tomarza'da ilk işin su ve kanal olduğunu ve bu konuda ciddi eksiklikler bulunduğunu ifade eden Özhaseki, "İlçelerde su ücreti artmayacak. Tüm köylerde ise su parası 70-80 kuruş bazı köylerde 1 liradan fazla iken 22 kuruşa düşecek. Köylerin sudan dolayı olan elektrik borçlarını da KASKİ üstlenecek. Su ve kanal işi bittikten sonra yola geçeceğiz. Modern yolların ardından da tarihi eserleri ayağa kaldıracağız. Bir başka hizmetimizde gençlik merkezlerinin de içinde olduğu sosyal ve kültürel tesis olacak. Bu tesiste istenilen kurslar açılabilecek. Elmalı Barajı ve Bağlar Mevkii'nde mesire alanları yapacağız. Kabak çekirdeği borsasının kurulması için çalışacağız. Modern bir hayvan pazarı kurulacak. Mezarlıkta taziye evi gibi bazı düzenlemeler yapılacak. Ulaşımda da hemen bir iyileştirme yapacağız" dedi.
Özhaseki, son olarak da bu dönemin ilçeler ve köylerin kalkınması için en önemli dönem olduğunu vurgulayarak ilkbaharla birlikte hizmete başlayacaklarını kaydetti.h2-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39