• BIST 8995.6
  • Altın 2279.308
  • Dolar 32.327
  • Euro 35.02
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

HAVA İLE ÇALIŞAN OTOMOBİL YAPTI

HAVA İLE ÇALIŞAN OTOMOBİL YAPTI
HAVA İLE ÇALIŞAN OTOMOBİL YAPAN KAYSERİLİ MUSTAFA ÖZKAYA:

KAYSERİ'DE-YAŞANAN-SONDAKİKA-HABERLER---KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DEN-TAKİP-EDEBİLİRSİNİZ...FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞENİ MERKEZİ....Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

Kayseri'de yaşayan Mustafa Özkaya, hava ile çalışan otomobil yaptı. 
Kayserili Mustafa Özkaya, gençlik yıllarından bu yana hayalini kurduğu hava ile çalışan otomobili 42 yaşında yaptı. Askere gitmeden önce ailesinin olumsuz tepki vermesi üzerine projesini rafa kaldıran Özkaya, askerden döndükten sonra maddi imkansızlıklardan dolayı da projesini yapamadı. 42 yaşına geldiğinde hava ile çalışan otomobilini yapmak için harekete geçen Mustafa Özkaya, aldığı bin 500 TL maaşın 500 TL'sini otomobile ayırarak, yıllardır kurduğu hayalini gerçekleştirdi. 

"19 YAŞIMDAYKEN KAFAMDA TASARLADIM"
3 çocuk babası olan Özkaya, "Ben bu aracı 19 yaşındayken kafamda tasarladım ve yapmak için çalışmalara başladım. 3-5 parça bir şey toplayınca annem ve babam 'Askere gideceksin, ne işin var' deyince, askerden gelince yapmaya başlarım diyerek bıraktım. Askerden gelince tekrar yapmak için uğraştım ama fakirlikten dolayı yapamadım ve bu zamana kadar kaldı. Bu aracı çok zorluklar içerisinde yaptım. Bin 500 TL maaşım var, 550 TL'si ev kredisine kesiliyor. Şimdiye kadar bu arabaya 5 bin TL para harcadım. Yapana kadar da çok zorluklar çektim. Evin içerisinde, oturduğumuz binanın içerisinde yapmak için çok uğraştım" ifadelerini kullandı.

"TAMAMEN HAVA İLE ÇALIŞIYOR"
Aracın sadece hava ile çalıştığını belirten Özkaya, "Bu aracımız motorlu bir araç. Motorlu bir araç ama zerre kadar yakıt kullanmıyor ve hava kirliliği yapmıyor. Araç, 2.5 metre boyunda, 30 santimetre eninde ve 300 kilogram ağırlığındadır. Piyasadaki normal arabaların eninde ve boyundadır. Aracımız, normal bir insan gibi nefes alıp vererek çalışıyor. Güneş enerjisi, benzin, mazot gibi yakıtlar kullanılmıyor. Eğer söylediklerimde en ufak bir yalan varsa devletimiz beni cezalandırsın. Araç hava ile çalışıyor. Ne kadar hava verirsek o kadar yol gidiyor. 20 dakika hava basarsak 20 dakika yol gidiyor. Tamamen hava ile çalışıyor" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39