• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Hayırsever Osman Akgöz gözyaşlarını tutamadı

Hayırsever Osman Akgöz gözyaşlarını tutamadı
KAYSERİ’DE AĞLATAN AÇILIŞ

Kayseri Talas’ta Osman Akgöz ve eşi Neyire Akgöz tarafından yaptırılan Osman Nevriye Akgöz İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışında hayırsever Osman Akgöz gözyaşlarına boğuldu. 
Kayseri’nin Talas ilçesinde hayırsever Osman Akgöz ve eşi Neyire Akgöz tarafından yaptırılan Osman Neyire Akgöz İmam Hatip Ortaokulunun açılışında hayırsever Osman Akgöz gözyaşlarını tutamadı. Açılışa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Müftüsü Şahin Güven ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da katıldı. Açılışta konuşma yapan Vali Orhan Düzgün Kayseri’nin hayırseverlik özelliğinin kendilerini memnun ettiğini belirterek “Kayseri’de gün geçmiyor ki kayserinin hayırseverlik özelliğini yaşamayalım. Kayserili vatandaşlarımız iş adamlarımız, bütün hizmetlere temel atmalarla açılışlarla katkı vermeye devam ediyorlar. Son 10 yılda sadece ilk, ortaokul ve liselere yaklaşık 200 milyon TL hayırseverlerimiz tarafından katkı sağlanmış. Bu ilimiz için oldukça önemli. Bunun dışında sağlık yatırımları, camiler, kuran kursları, üniversitelere yapılan destekler bunun dışında. Bu hayırseverlerimizi de saygıyla anıyorum. Bu okullarda eğitimler devam ettikçe buralardan kendilerine, ailelerine ve vatana hayırlı evlatlar yetiştikçe bu hayırseverlerimizin de bu hayır defterleri kapanmayacak” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu geçmişini bilen geleceğe emin adımlarla yürüyen bir nesil hedeflediklerini vurgulayarak “Eğitimde öğretimde başarı tabiki lazım biz bunun için çalışıyoruz. Milli ve manevi değerleri önceleyen bir yaklaşım da en büyük önceliğimiz. Geçmişini bilen ve geleceğine sağlam adımlarla yürüyen bir nesil şuan bakanlığımızın en büyük hedefleri arasında. Bu çalışmaları da destekleme adına hayırseverimiz çok güzel bir yaklaşım ortaya koydular. Burada 571 öğrencimiz onların evladı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Hayırseverlerin bu tür projelere yoğun ilgisinin olduğuna dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu “Talas’ta muazzam bir seferberlik var. Geçtiğimiz günlerde katıldığım bir televizyon programına bir hayırseverimiz aradı ve bir okul sözü verdi. Şuan hayırseverlerimiz için arsa bulmakta zorlanıyoruz. Hayırsever sayımız oldukça fazla. Dualarımızın arasında her zaman Allah hayırlı, bol rızık versin diyoruz ama ilave olarak da bu kazançları hayırlı yerlere harcamamız hayırlı işler yapmamız çok önemli. Şuan 2 imam hatip 2 normal olmak üzere 4 okulun inşaatı bitmek üzere. 1 sene içerisinde 4 okulun yapımına başlanması ve bitirilmesine hem büyükşehir belediyemiz hem de hayırseverlerimiz katkı sunuyor. Biz insanların mutlu olduğunu görmekten mutlu oluyoruz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.
Programda konuşma yapan hayırsever Osman Akgöz geleceğe yapılacak en güzel yatırımın okul yaptırmak olduğunu ifade ederek “Sayın Valim, Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm, Sayın İl Müftüm ve Talas Belediye Başkanım. Bizleri bu güzel günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Kayseri’de yardım kültürü oldukça yaygınlaşmıştır. Beni de hayırsever kervanına katan rabbime şükrediyorum” açıklamasında bulundu.
Osman Neyire Akgöz İmam Hatip Ortaokulu yapılan Kuran tilaveti ve kurdele kesilmesinin ardından açıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39