• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Haziran seçimleri muhalefet partilerinin kimyasını bozdu

Haziran seçimleri muhalefet partilerinin kimyasını bozdu
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Merkel de katılacak mı?

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI SİNAN BURHAN

Haziran seçimleri muhalefet partilerinin kimyasını bozdu bozmasına da Avrupalı sözde dostlarımızın kimyasını niye bozdu anlamış değilim. Seçim, sandık, halk iradesi, demokrasi önemli. Haziran seçimlerinde herkes eteğindeki taşı dökecek. Ak koyun kara koyun belli olacak. Seçimler şenlik havasında geçsin istiyorum. Ancak keşke bel altı kumpaslar, üst akıl projeleri olmasa. Er meydanına çıkın abidik gubidik işler yapmayın millet ne derse de razı olun. Görünen o ki akşamdan sabaha çok şeyler değişecek. 

Demirel siyasette yirmi dört saat çok uzun demişti. Hakikaten bir günde siyasette deprem yaşandı. Sayın Akşener “Grup kurmak için abidik gubidik iş yapmayız” demişti. Ancak daha sözünün mürekkebi kurumadan vekil transferi yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisinden 15 milletvekili İYİ Partiye geçti, geçirildi, yollandı. Bu eyleme hülle, hile diyenler olduğu gibi demokratik bir eylem, CHP’yi tebrik ederim diyenler de var. Kabul etmek gerekir ki bu strateji hem hülle hem de hile. Şimdilerde hemen herkes Güneş Motel olayını örnek veriyor. Malumunuz CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit AP’den istifa eden 12 vekille, CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil’in organizasyonuyla belediyeye ait Florya’daki Güneş Moteli’nde görüştü. 12 vekile CHP’ye geçişleri karşılığında bakanlık önerilmişti.

CHP lideri Ecevit bu görüşmelerde Tuncay Mataracı, Şerafettin Elçi, Mete Tan, Hilmi İşgüzar, Orhan Alp, Hasan Korkut, Cemalettin İnkaya, Ali Rıza Septioğlu, Oğuz Atalay, Enver Akova, Ahmet Karaaslan ve Güneş Öngüt ile görüştü. 9 AP’li vekil istifa ederek hükûmetten desteklerini çekti. Onları Elazığ Bağımsız Milletvekili Ali Rıza Septioğlu ve AP’li Enver Akova ve Ahmet Karaaslan takip etti.

Tarih tekerrür ediyor. Güneş Motel olayında 12 vekil CHP’ye geçmişti. Şimdi de CHP’den 15 vekil İYİ Parti’ye geçti. Siyasi ahlak uygun bir davranış olmadı. Hadi içeride Erdoğan karşıtlığını anladık da Almanya’ya ne oluyor. Almanya, Cumhurbaşkanımızın ya da Ak Partili yetkililerin kendi ülkelerinde miting yapmasına müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan düşmanlıkları nedeniyle bu kararı aldılar. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yabancı siyasilerin Almanya’da seçim kampanyası yürütmesine izin verilmeyeceğini söyledi. Merkel de aldığı talimatı açıkladı. Merkel sanki Cumhurbaşkanımızın rakibi. Bakan şöyle dedi:

“Bizim bu konudaki tavrımız net. Yabancı bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay önceki dönemde, Almanya’da seçim kampanyası yürütülmeyecek. Bu hangi ülkeden geldiklerinden bağımsız olarak herkes için geçerli” demiş. Biz biliyoruz ki Almanya’daki gurbetçilerin oyu Sayın Erdoğan’a gidiyor. Bu oy akışını durdurmak için miting yasağı kararı aldılar. Almanların aldığı bu karar bizim gözümüzü açmalıdır. Bağımsız Türkiye yerine bağımlı bir ülke istiyorlar.

Bu karara Hollanda ve Avusturya da iştirak edeceklerini açıkladı. Avrupa’nın bu üç ülkesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşamayacak. Milli ve yerli üretim, bağımsız Türkiye diyen Erdoğan’ın konuşmasını elbette istemezler. Görünen o ki Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek istemeyenler korosuna bu üç ülke de katıldı. Seçimlere kadar yerli ve yabancı birçok operasyon, kumpas olabilir. Millet olarak uyanık olmalıyız.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39