• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

HDP hendeğe düşecek...

HDP hendeğe düşecek...
Yeni Akit Sinan Burhan Köşe yazısı

Bu aralar gündem hendekler. Diyarbakır Sur’da, Hakkari Cizre’de PKK’lı teröristler hendek kazarak öz yönetim ilan ediyorlar. Halbuki ne de çok ümitlenmiştik Kürt sorunu barışçıl bir yöntemle çözülecek diye. Ama olmadı.

PKK-HDP siyaseti terörü seçti. 7 Haziran seçimleri öncesinde Selahattin Demirtaş ve HDP’liler Türkiye Partisi olacaklarını ilan ettiler. Bazı mitinglerinde Türk Bayrağı bile dalgalandırdılar. Hem Kürt halkı, hem de Türk halkı barıştan yana oldukları için HDP, Türkiye Partisi olsun diye oy bile verdiler.

Aman terör son bulsun anaların gözyaşları dinsin dediler. Terör nedeniyle yıllarca hem Türk Halkı şehit verdi hem de Kürt Halkı can kaybına uğradı. Devlete terörün maliyeti bir trilyon doları aştı. Halbuki bu kadar büyük para ile okullar açılır, fabrikalar yapılırdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu en az iki kat daha büyürdü. Hem can kaybı hem de mal kaybı oldu. Terörden bıkan halkımız artık yeter diyerek HDP’nin mecliste olmasını istedi.

Bugün gelinen noktada ise HDP tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. 7 Haziran seçimlerindeki barışçıl dilini 1 Kasım seçimlerinde terk etti. O nedenle hem Kürtler hem de Türkler bu partiden uzaklaştılar.

Şu anda ise HDP bir siyasi parti olmaktan çoktan çıktı. PKK terör örgütünün hendek siyasetinin takipçisi oldu. Öyle ki, PKK’yı bile geçti. Terör örgütüne yapmayın, etmeyin diyeceklerine onları daha da cesaretlendirdiler. Şu an PKK terör örgütünün hendeklerini HDP’li belediyeler açıyor. Öz savunma adı altında kazdıkları çukurlarla halka zulmediyorlar.

Halka zorla isyan fikrini aşılıyorlar. Kürt kardeşlerimiz hendek siyasetini tutmadı. İnsanlar akın akın batıya göçüyorlar. PKK’yı yalnız bırakıyorlar. Bir nevi onlara terörist muamelesi yapıyorlar. Kendi halkından yüz bulamayan PKK ve , izledikleri siyasetle kendi kazdıkları kuyuya düşecekler. HDP kendi kazdığı hendeğe düşecek.

Oysa bu parti ülkemizin normalleşmesine katkı sağlayabilirdi. HDP’liler ne talepleri varsa mecliste söylemeleri gerekirdi. Uluslararası toplum da HDP’ye kredi açtı. Onlar da HDP’nin mecliste olmasını istiyorlardı. Öyle ki, Demirtaş’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine bile ikame etmek istediler. Demirtaş’tan bir özgürlük kahramanı oluşturmak istediler. Nişantaşı’ndaki beyaz Türkler, AK Parti’den kurtuluşun adresi olarak Demirtaş’a yardım ve yataklık ettiler.

Demirtaş ve HDP hendek siyasetine teslim oldu. Sadece hendek siyasetine teslim olmadı. Son günlerde yaptığı ziyaretlerle bu memlekete ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Rusya’ya giderek Putin’e selam çaktı. Türkiye’nin Rusya’nın uçağını düşürmesini eleştirdi. Milli ve yerli olan her şeye düşman oldukları için ülkemize de düşmanlar. Demirtaş, Türkiye Rusya ile savaşırsa hiç şüpheniz olmasın ülkemizin karşısında Rusların yanında savaşır.

O nedenle diyorum ya. Bu siyaset hendeğe düşecek. Bu topraklar dualı topraklar, o nedenle bu adamlar hendeklerinde boğulacaklar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39