• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Her derde deva Burak Yılmaz!

Her derde deva Burak Yılmaz!
Süper Lig'in 6. haftasınnın açılış maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Ankaragücü'nü ağırladı. Bordo mavili takım iki kez yenik duruma düştüğü karşılaşmayı Burak Yılmaz 'ın kritik golüyle 3-2 kazanarak CSKA maçı öncesinde önem
Spor Toto Süper Lig 6. hafta mücadelesinde Trabzonspor, kendi sahasında Ankaragücü'nü konuk etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı bordo mavili takım 3-2 kazanarak üç puana uzanan taraf oldu. Karşılaşmada Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Pawel Brozek, 66. dakikada Celustka ve 79. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Ankaragücü'nün 19. Turgut Doğan Şahin ve 63'te Theo Weeks'le bulduğu goller galibiyet için yeterli olmadı.

Bu karşılaşmanın ardından Trabzonspor 11 puana yükselirken Ankaragücü ise 1 puanda kaldı. Bordo-mavili takım 18 Ekim tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova deplasmanına konuk olurken 22 Ekim tarihinde ise Bursaspor deplasmanına konuk olacak.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor ile Ankaragücü arasında yapılan karşılaşmaya kadın ve çocuk taraftarlar, yoğun ilgi gösterdiler.

Türkiye Futbol Federasyonunun bilet ücretlerini karşıladığı kadın ve çocuk taraftarlar, kendilerine kapalı ve VIP tribününde ayrılan toplam 3 bin kişilik yeri doldurdular.
Kadınlar bulundukları yerden coşkuyla takımlarına destek verirken stadın diğer bölümlerinde ise yer yer boşluklar olduğu gözlendi. Karşılaşmayı 15 bine yakın bordo-mavili taraftar izledi.

GLOWACKI KESİK YEDİ

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Glowacki, Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Ciddi bir sakatlığı bulunmayan bordo-mavili futbolcunun UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile hafta içinde yapılacak karşılaşma öncesi riske edilmediği öğrenildi. Bu oyuncunun yerine savunmada Mustafa Yumlu görev yaptı.

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, milli takım kampından dönen Marek Cech ile eşi doğum yaptığı için önceki gün gittiği Almanya'dan dönen Halil Altıntop'u yedek kulübesinde oturttu.

YENİ ÇİMDE İLK MAÇ

Trabzonspor, yeni saha zemininde ilk maçını Ankaragücü ile yaptı. Pazartesi günü sökülen eski çimlerin yerine Hollanda'dan 24 tırla getirilen çimler ile yeni saha zeminine kavuşan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bordo-mavililer, ilk karşılaşmasını oynadı.

TURGUT DOĞAN ŞAHİN İNCE GÖRDÜ

Mücadeleye istekli ve arzulu futboluyla başlayan Trabzonspor, maçın ilk dakikalarıyla birlikte oyunun kontrolünü eline aldı. Rakip yarı sahaya etkili biçimde yayılan bordo mavili takım, sürpriz bir gol yiyerek maçın henüz başında yenik duruma düştü.

Karşılaşmada dakikalar 19'u gösterdiğinde Turgut Doğan Şahin sol çaprazda topu önüne aldı. Bu bölgeden kaleyi net gören Turgut, köşeye sert bir şut çıkardı. direk dibine giden topu kaleci Tolga çıkaramadı ve Ankaragücü, güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçti.

Yediği golün ardından rakip kaledeki baskılarını arttıran bordo mavili takım Adrian ve Volkan Şen'le önemli pozisyonlar yakaladı. Bu pozisyonların en önemlisi ise 30. dakikada yaşandı. Adrian önce kaleci Özden ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanladı. Pozisyonun devamında ceza sahasına yapılan ortaya Brozek bomboş durumda kafayı vurdu ancak Özden bu pozisyonda da kalesini gole kapadı.

PAWEL BROZEK EŞİTLİĞİ GETİRDİ

Ancak mücadelede dakikalar 38'i gösterdiğinde Trabzonspor eşitliği Polonyalı golcüsüyle yakaladı. Burak Yılmaz ceza sahasına hareketlenen Adrian'a şık bir pas verdi. Adrian da bekletmeden içeriye çevirdi ve altı pas içindeki Brozek topu ağlara gönderen isim oldu. 1-1



İlk yarıda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

TRABZONSPOR SAVUNMASI ZORLANDI

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarı da Trabzonspor'un oyun üstünlüğü ile başladı. Volkan ve Adrian'la gol arayan Karadeniz ekibi, Ankaragücü savunmasına zor anlar yaşattı. Savunmada Mustafa Yumlu giray ikilisinin Weeks ve Tisdell gibi çabuk futbolcular karşısında zorlandığı gözlenirken golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın Hürriyet'in markajından kurtulamadığı gözlerden kaçmadı.

ÜST ÜSTE İKİ GOL!

Hızlı hücumlarla ilk yarıda olduğu gibi Trabzonspor kalesinde gol arayan Ankaragücü takımında Theo Weeks takımına ikinci golü getiren isim olmayı başardı.

Karşılaşmanın 63. dakikasında Kağan Sözlemezgiller savunmanın arkasına sarkan Weeks'e müthiş bir pas attı. Kaleci Tolga'yı çalımlayan Weeks topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı. 1-2

Bu golden yalnızca 3 dakika sonra sahneye çıkan isim olan Celustka, maça ikinci kez beraberliği getiren isim oldu. Sol kanattan kendi çabasıyla içeriye katetti. Çek futbolcu ceza sahasına girer girmez kaleye vurdu. Köşeye giden top ağlarla buluştu. 2-2

SON SÖZÜ YİNE O SÖYLEDİ!...

2-2'lik skorun ardından rakip kalede gol arayan Trabzonspor takımı, üçüncü golü bulmak için baskılarını arttırdı.

78. dakikada kazanılan serbest vuruşun ardından topun başına geçen isim Burak Yılmaz barajın yanından gönderdiği topu ağlarla kaleci Özden'in yanından buluşturdu ve skoru 3-2'ye getirdi. Golcü oyuncu bu golün ardından ligdeki gol sayısını da 8'e yükseltti.

Bu golün ardından tribün desteğini de arkasına alan Trabzonspor takımı sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
4. dakikada Turgut Doğan'ın pasında, sol çaprazdan ceza alına sokulan Thisdell'in şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
14. dakikada Volkan Şen'in kafa ile pasında, ceza alanı içinde topla buluşan Pawel'in gelişine sert şutunda, top üstün auta gitti.
19. dakikada Ankaragücü öne geçti. Bu dakikada taşıdığı top ile soldan ceza alanına doğru hareketlenen Turgut Doğan'ın şutunda, yerden seken top kaleci Tolga'nın solundan filelere gitti: 0-1
28. dakikada ceza alanı sağ tarafından rakiplerinden sıyrılarak son çizgiye doğru inen Burak'ın açısının daralmasına karşın yaptığı vuruşta, top kaleci Özden'de kaldı.
29. dakikada Trabzonspor art arda iki önemli fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikada Colman ile ver-kaç yaparak rakibinden de sıyrılan Adrian'ın vuruşunda, top kaleci Özden'den döndü. Dönen top ile sol taraftan köşe vuruşu noktasına yakın bir yerde topla buluşan Volkan Şen'in ortasında, yakın mesafedeki Pawel, meşin yuvarlağı kafa ile filelere göndermek istedi ancak kaleci Özden bir kez daha gol izni vermedi.
33. dakikada Serkan'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda, kaleci Özden'i geçen top, üst direkten oyun alanına döndü. Ankaragücü savunma oyuncuları daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
36. dakikada soldan ceza alanına giren Adrian'ın yerden çıkardığı topa altı pası içinde kaleci Özden sahip oldu.
38. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Bu dakikada Adrian'ın soldan yerden pasında, altı pas içindeki Pawel, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-1
45. dakikada Rajnoch'un ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Tolga'da kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Kaan'ın ara pasında sağdan ceza alanına giren Thisdell'in sert şutunda, kaleci Tolga'nın güçlükle müdahale ettiği top kornere çıktı.
59. dakikada Adrian'ın kullandığı serbest atışta, kaleci Özden sol direk dibinden topu çıkardı. Dönen topu Pawel kafa ile kaleye göndermek istedi ancak savunma çizgi önünden tehlikeyi uzaklaştırdı.
63. dakikada Ankaragücü, tekrar öne geçti. Bu dakikada Kaan'ın ara pasına hareketlenen Theo Weeks, ceza alanı içinde kaleci Tolga'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi: 1-2
66. dakikada Trabzonspor, bir kez daha eşitliği sağladı. Bu dakikada ceza alanı sol tarafında iki rakibinden sıyrılan Celustka, yerden sert bir vuruşla topu kaleci Özden'in solundan filelerle buluşturdu: 2-2
79. dakikada Trabzonspor, maçta ilk kez öne geçti. Bu dakikada Burak'ın kullandığı serbest vuruşta, baraja da çarpan top kaleci Özden'in sol köşesinden filelere gitti: 3-2
90+1. dakikada Rajnoch'un kafa ile indirdiği topu uygun durumda Atilla yakın mesafeden kötü bir vuruşla üsten auta gönderince konuk takım beraberlik fırsatını değerlendiremedi.

Trabzonspor: 3 - Ankaragücü: 2
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Volkan Narinç Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Zokora, Colman, Volkan Şen (Dk. 68 Sapara), Burak, Adrian (Dk. 85 Cech), Pawel (Dk. 60 Alanzinho)
Ankaragücü: Özden, Uğur (Dk. 83 Atilla), Ediz, Aydın, Özgür, Rajnoch, Hürriyet, Kaan (Dk. 67 Güven), Turgut Doğan, Theo Weeks, Thisdell (Dk. 90 Cerny)
Goller: Dk. 19 Turgut Doğan, Dk. 63 Theo Weeks (Ankaragücü), Dk. 38 Pawel, Dk. 66 Celustka, Dk. 79 Burak (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 53 Serkan, Dk. 67 Mustafa (Trabzonspor) Dk. 78 Ediz, Dk. 82 Uğur, Dk. 90+2 Rajnoch (Ankaragücü)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39