• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Herkes Kayseri’nin son 50 yılına bakması lazım

Herkes Kayseri’nin son 50 yılına bakması lazım
TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU:

Kayseri’de düzenlenen ‘Gelecek Kayseri’de ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin seçimden sonra önünde 4 yıllık bir süre var. Seçimden sonra Türkiye yapısal reformlara odaklanmalı” dedi. 
"Gelecek Kayseri"de ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sadık Yakut, Yaşar Karayel, İsmail Tamer ile birlikte Türkiye Oda ve Borsalar Birliği’ne bağlı odaların başkanları ile iş adamları katıldı.
Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, “Ticaret Odası 77 milyona kutup yıldızını gösteriyor, Gelecek Kayseri’de. Herkes Kayseri’nin son 50 yılına bakması lazım. Kayseri ticaretin başkentiydi ama daha sonra kendi becerisiyle sanayici oldu. Türkiye’nin en önemli sanayi merkezi oldu. ‘Kayserili parayı sever’ derler. Ben bundan gocunmuyorum. Parayı sever ama başkalarının yapamadığını yapar. Hayırda da Türkiye’nin bir numarasıdır. Kazandığını hayra yatırma noktasında Kayseri bir numara” dedi.
Hisarcıklıoğlu, “Kayseri’nin bir eksiği vardı. Turizm noktasında eksiği vardı. Sayın Özhaseki bu konuda dünyadaki rakiplerine, eşit merkezlere rakip olabilecek bir kış tesisine kavuştuk. Dışarıdan bir Kayseri’ye bakın. Kayseri’nin gelişmesi ders kitaplarına konu olacak bir iş. Kayseri’de deniz yok, liman yok, toprak desen verimli toprak yok. Otobanımız yok, hızlı trenimiz yok, komşu ülkemiz yok. Ama baktığınız zaman coğrafi olarak hiçbir avantajı olmamasına rağmen kuru söğütten düdük yapıyor. Bu işlerin yapılmasında bir sır var. ‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var’ diyor. Formül bu, sır budur” dedi.
Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Son bir yılda Türkiye’de açılan şirket sayısı yüzde 16 artarken Kayseri’de yüzde 56 artıyor. Yani Türkiye’nin ortalamasının 4 misli üstündeyiz. Gelir vergisi mükellef sayısı Türkiye’de yüzde 1, Kayseri’de yüzde 4 artmış. İhracat Türkiye’de yüzde 4 artarken, Kayseri’de yüzde 7 artmış. Tüm göstergeler Kayseri’yi Türkiye’nin bir adım önünde gösteriyor.
Türkiye bir seçim arefesinde, 20 gün sonra seçim var. Sonda 4 yıl süre var. Türkiye’de 4 yıl seçim yok. Büyük bir avantaj var. Seçimlerin olduğu dönemde ekonomi konuları fazla gündeme gelmez. Biz tekrar hamle yapmak istiyoruz. Orta gelirden yüksek gelirli ülke olmak istiyoruz. Önümüzdeki 2 yılda yapılması gereken yapısal reformları yaparsak Türkiye 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girer. Türkiye seçimi bitirdikten sonra tek bir yola odaklanmalı. Yapısal reformlara odaklanmalı. Türkiye’nin meselesi bu. Ben ülkemin geleceğinden umutluyum. Türk özel sektörüne değer verildiği zaman neler yapabileceğimiz son 30 yılda gösterdik. Önümüz açık, bizi milletler arası yarışta kimse durduramaz.”
Vali Orhan Düzgün ise yaptığı konuşmasında, “Kayseri’nin 50 yılına damga vurmuş olan büyüklere ödül verecek. Kayseri’nin ilk 10’a girerek derece alanları tebrik ediyorum. Kayseri’nin gelişmesi istihdamın artması demek. Kayseri’nin örnek bir il olmasından dolayı katkı verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39