• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

HİÇYILMAZ’DAN GENÇLERE TAVSİYELER:

HİÇYILMAZ’DAN GENÇLERE TAVSİYELER:
“HİÇBİR ZAMAN ÇİZGİNİZDEN SAPMAYIN”

 

www.kayserinews.com kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik Sanayi ve ticaretin Sırları’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. 


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, “Girişimcilik dersimizde bugün sizlere Kayseri Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut Hiçyılmaz Bey’i davet ettik.

Hem çekirdekten yetişme ticaretçi, sanayici bir işadamı; hem de şuanda Kayseri Ticaret Odası başkanı olarak ticaret ve sanayi ile uğraşanların sorunlarını çözmek, yardımcı olmak, yönlendirmek adına 2013’te göreve gelen, geldiğini de yapmış olduğu icraatlarıyla hissettiren, yerinde durmayan, hareket halinde olan ve sürekli yenilik peşinde koşan hatta göreve geldiği günden itibaren ‘Sizlerden yardım bekliyoruz, bizi yönlendirin, sanayicilere yeni yöntemler, yeni arayışlar konusunda sizden aldığımız ilhamla sanayicilerimizi aydınlatalım’ dedi. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

20160427aw730895_02.jpg


Konferansta öğrencilere kendisi hakkında bilgiler veren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, öğrencilik hayatında edindiği tecrübeleri de salondakilerle paylaştı. Hiçyılmaz, “O yıllarda Türkiye şartlarında okumak zordu. İngiltere’ye gitmiş olmak her insana nasip olmazdı.

Yurtdışında insanın neler kazandığı hususunu özellikle yaşamış biri olarak sizlere de imkanınız olursa bırakınız kendi evinizden dışarıda kalmayı özellikle yurtdışına gidip orada kendi başınıza neler yapmanı gerektiği hususunu tecrübe etmenizi özellikle öneriyorum. Çünkü insan evinden, barkından, annesinden, babasından, vatanından ayrı neler yaşayabileceğini ve bu yaşadıklarına karşı neler yapabileceğini öğreniyorsunuz. Hayat tecrübesi olarak da insana çok şey katıyor” ifadelerini kullandı.


“HİÇBİR ZAMAN ÇİZGİNİZDEN SAPMAYIN”
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, “İyi olmayan, tatlı acı günleri insanlar hayatında görüyor. Ama bir şeyin çok önemli olduğunu ifade etmem gerekiyor. İnsan ne yaparsa yapsın insan sağa, sola, yukarı, aşağı hareket edebilir fakat çizginizi muhafaza etmeniz gerekiyor.

Bir ana çizginiz olması gerekiyor. İnsanların belli bir yaşa kadar kişiliğinin oluşması, o kişiliğinin yanında biraz sağa, sola hareketler olsa bile hiçbir zaman ana çizginizden sapmamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü yetiştirilme tarzınız, dünya görüşünüz, tarzınız bunlar sizin hayatınıza yön veren konular olması gerekir diye düşünüyorum. Zaman zaman değişik toplum içinde olsanız bile, değişik arkadaşlıklar edinseniz bile o kişiliğinizi sürekli muhafaza edip ileride size çok lazım olacağını düşünmeniz gerekiyor. Çünkü ne yaparsanız yapın siz sizsiniz, başkası olamazsınız. Bir defa kendinize hedef koymanız gerekiyor. Hedefsiz hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39