• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Hırsızdan Başbakan olmaz

Hırsızdan Başbakan olmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının dinletti. Kılıçdaroğlu 'İlk kez bir hükümet devleti soymaya kalkıyor' dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal'e ait olduğu iddia edilen konuşmaları yayınladı. "Bir hükümet ilk defa devleti soyuyor" diyen Kılıçdaroğlu "Ya yurtdışına kaç ya da başbakanlıktan istifa et" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

VİDEO-Kılıçdaroğlu: Ya kaç ya da Başbakanlık'tan istifa et!

Bugün yeni bir gün. TC tarihinde de yeni bir gün. İzin verirseniz Anayasanın birkaç maddesine değinmek isterim. Birinci madde Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Ve önemli bir madde; Kanun önünde eşitlik. Anayasa der ki hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz
Seçimle bir iktidar gelir. Devlet olmaz, devleti yönetir. Başbakan'ın görevi, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüksek hak ve menfaatlerini gözetmek. Genel ahlakı ve kamu düzenini muhafaza etmek. Ahlak kavramı Başbakan'ın görevleri arasına girmiş durumdadır. Kendisi topluma örnek olacak.

VİDEO-Kılıçdaroğlu tapeleri dinletti

Yasalar böyle diyor ama gerçek nedir? 17 Aralık 2013'te 2 önemli olay oldu. Birinci olay genç bir çocuk Salih Yiğit Tekin TBMM önünde 'açım' diye kendini yaktı ve 10 gün sonra öldü. Hangimiz hatırlıyoruz. İkinci olayı artık bütün dünya biliyor. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu. Bilmek istemeyen bir kişi var. Onun da artık cilaları ağır ağır dökülüyor. Utanmıyor da zaten. Farklı bir insan. İnsanlar utanırlar. Ama bunda öyle bir kavramın olmadığını görüyoruz.

VİDEO-Kılıçdaroğlu'ndan Muammer Güler'e: Kendisini satmış bir adam 

'4 bakan istifa etmek zorunda kaldı'

Adı yolsuzluğa bulaşan 4 bakan hemen sonrasında bütün programlarını iptal edip Ankara'da kaldılar. Neden? Çünkü müdahale etmeleri gerekiyordu. Kamuoyu baskısı ile 4 bakan istifa etmek zorunda kaldı. Biri Başbakan'ı çok açık bir şekilde suçladı. Bu suçlamayı bir kez daha size okumak isterim...

'Rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı'

Bunu diyen Erdoğan Bayraktar.

Başbakan 'Oğlum Bilal'in üzerinden bana ulaşmaya çalışıyorlar' dedi

Başbakan 'Oğlum Bilal'in üzerinden bana ulaşmaya çalışıyorlar' dedi. O zaman toplum bunu kavrayamadı. Bugün o tablo çok daha net önümüzde duruyor. Savcıları ve polisleri değiştirdiler. Emniyet müdürlerini de yıldırım hızıyla değiştirdiler. Başbakan Aksaray Valisi'ni özel uçağıyla getirtti. İçişleri Bakanı yok ortada. Operasyonu yapan Başbakan.

'Kendini satmış adam'

4 Bakanı teslim alan bir Rıza Sarraf. O kadar teslim almış ki 4 bakanı. İçişleri Bakanı, Sarraf'a telefonda 'Sana bir şey olursa ben önüne yatarım' diyebilecek kadar kendini satmış bir adam. Biz şunu bekledik. Başbakan çıkacak TV'ye 'Yolsuzluğun üzerine sonuna kadar gideceğim' diyecekti. O zaman biz de 'Helal olsun. Böyle olur Başbakan' diyecektik. Ama tam tersini yaptı.
Ve ilk iş talimat verdi: Yargı kararlarını uygulamayın diye Adalet Bakanı Müsteşarı savcıya telefon açıyor. Biz bunu açıkladık. Tutanağı açıkladık. Sonra öğrendik ki sadece müsteşar değil Adalet Bakanı da telefon etmiş.

Bunlar yetti mi? Fezlekeleri geldi. Fezlekeler bekledi sonra iade edildi. Adalet Bakanı'nın fezlekesi TBMM Başkanlığı'ndan geri iade edildi. Adalet Bakanı'nın fezlekesinin nereye gideceği belli olmadı. Bakanların yolsuzluk fezlekeleri siyasi iktidar tarafından hasır altı ediliyor. Değiştirdikleri savcıları bir kez daha değiştirdiler. Bu da ilk kez oluyor. Apar topar adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. Önce haber vereceksin, sonra arama yapacaksın dediler. Ve Danıştay bu yönetmeliği iptal etti. Şimdi önemli bir adım daha atıyorlar. Yasal yollarla elde edilmiş delilleri yasalarla yok etmek istiyorlar.

Bunun için bir yargı paketi getirdiler. HSYK, MİT ve İnternet yasasını getirdiler. Bunların hiçbiri Bakanlar kurulunda görüşülen yasa tasarıları değil Sayın Başbakan'ın tuzluk diye tanımladığı kendi vekillerinin verdiği kanun teklifleri

'Zamanları yok'

Neden? Çünkü zamanları yok. Zamana karşı yarışıyorlar Bunlar Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kapatmak için yapılıyor. Yolsuzluğun boyutu o kadar büyük ki bunu örtecek bez yok Bunların bir bakanı var Babacan demiş ki ''Biz de olanı yabancılar anlamakta zorluk çekiyor'' demiş Onlar ahlaklı adamlar. Yolsuzluk oldu mu istifa eder. Topluma, inanca saygısı var. Senin gibi saygısız değil ki bunlar

Bunlar olduğunda Erdoğan için özel bir deyim kullanmıştım Başçalan diye. Ama artık bugün anladık ki kendisi Başçalan
Dün internete düşen ses kayıtları tüm gerçeği ortaya koyuyor.

Tapelerin yayınlanmasından sonra Kılıçdaroğlu konuşmasına devam etti. Salonda 'Hırsız Tayyip Erdoğan' sesleri yükseldi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İlk defa dünyada bir hükümet devleti soymaya kalkıyor"

Allah kimseyi yolundan şaşırtmasın. Meclis TV dahil bazı kanalların bu görüntüleri kestikleri söyleniyor. Milletin vicdanına sesleniyorum. Çocuğunuz işsizse kendinize sorun, geçinemiyorsanız kendinize sorun. Bu yolsuzluğun üstü kapatılamaz. İlk defa dünyada bir hükümet devleti soymaya kalkıyor Başçalan diyorum. Bilinçli söylüyorum.. Milletin vicdanına sesleniyorum. Çocuğunuz işsizse kendinize sorun, geçinemiyoruz diyorsanız kendinize sorun, emekliler kendinize sorun. Çünkü ilk kez bir hükümet devleti soymaya kalkıyor. Başçalan diyorum. Bilinçli söylüyorum.

"Yolsuzluğu ört diye sana kriptolu telefon verilmedi"

Operasyonun yapıldığı sabah Başbakan oğlunu arıyor. Oğlum evinde ne var ne yok çıkar diyor. Yolsuzluğu ört diye sana kriptolu telefon verilmedi. Ağrı Dağı ne kadar gerçekse, Erciyes Dağı ne kadar gerçekse bu kayıtlar da o kadar gerçek.

'Hırsızdan Başbakan olmaz'

Artık Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan diyemeyiz. Hep söyledim 'Yalancıdan Başbakan olmaz' Şimdi, 'Hırsızdan Başbakan olmaz'. İlk kez halkını soyan bir Başbakan ile karşı karşıyayız. Dünya tarihinde görülmedi. Hollywood'da film çekenlerin aklına gelmez. Anlatıyorum aşama aşama. Hala diyor ki kriptolu telefonları dinlemişler. İtiraf ediyor resmen. Ses mühendislerine sordum. Hepsi gerçek olduğu konusunda hem fikir. Burdan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: TİB kayıtlarını yayınla.

Medya patronlarına sesleniyorum. Korkmayın. Benim sesimi kesebilirsiniz. CHP'nin sesini kesebilirsiniz. Ama sokaktaki yurttaş sizi afettemez. Halk sizi havuz medyasıyla aynı kefeye koyar. Medyanın da etik kuralları var. O kuralları uyacaksınız. Başbakan aile boyu pisliğin içinde. Ama siz görmeyeceksiniz. Dünya görecek ama siz görmeyeceksiniz. Başçalan kadar sizin de sorumluluğunuz var.

Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Başbakan'ın hırsızlık yapacak. Sen yayını kestireceksin.

"Ya kaç ya istifa et"

Ya yurtdışına kaç helikopteri al, ya da Başbakanlıktan istifa et. Devleti soyan Başbakanlık koltuğunda oturamaz

kaynak cumhuriyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39