• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

HİSARCIK'A ERCİYES AYARI

HİSARCIK'A ERCİYES AYARI
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince yapımına başlanılan Hisarcık Meydan düzenlemesi çalışmasının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.
Bütünlük projesi kapsamında Hisarcık Meydan Düzenleme projesi hazırlandığını ve bu projeler hakkında Meclis Üyeleri ile bölge halkının bilgilendirildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin en büyük projeleri arasında yer alan Erciyes Dağı Kış Spor Merkezi’nin ilçe sınırları içerisinde bulunduğunu ve proje için Erciyes Caddesinden başlayan bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.
Hisarcık Meydanında yer alan ev, işyeri, pasaj ve dükkân cephelerinin yenilenmesi çalışmasının Erciyes Dağı Kış ve Doğa Sporları merkezinin ilk aşamasını oluşturduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, "İlçe sınırları içerisinde yer alan Hisarcık Meydan düzenleme çalışması için projeler hazırladık. Bu projeleri Meclis Üyelerimiz ile beraber istişare ettik. En son hali ile yapılmasına karar verdik. Ancak Hisarcık Meydanında yer alan ev, işyeri, dükkân ile pasaj olarak kullanılan yapıların dış cepleri çok farkı ve adeta görüntü kirliliğine sebep oluyordu. Bu açından ilk etapta bu yapıların dış ceplerinde bir standart oluşmak istedik. Bunun için ihale açtık. İhale ile yapılacak dış cepheler, çevresi, doğası ve bölgenin yapı geleneği ile bütünleşecek” dedi.
Hisarcık Bölgesi Erciyes Mahalle Muhtarı Yusuf Tayyar, yapılan çalışma ile Hisarcık Yerleşim bölgesinin çehresinin değiştiğini karmaşanın, çevre ve görüntü kirliliğinin yer aldığı adeta virane gibi yapıların şu anda çevresi ile bütünleşen ve Hisarcıklılara yakışan bir Meydan Düzenleme çalışması yapıldığını söyledi.
Çalışma alanında dükkânları bulunan esnaflar ise, yapılan çalışmalar ile hem kendilerinin daha nezih ve sağlıklı mekânlara da iş yapabileceklerini hem de müşterilerin temiz ve modern alış veriş merkezlerinde alış veriş yapmasına imkan tanındığını dolayısı ile yapılan çalışmadan herkesin memnun kaldığını belirttiler.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39