• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

HODRİ MEYDAN YANITI

HODRİ MEYDAN YANITI
Başbakan Erdoğan, 'hodri meydan' diyerek kendisine yüklenen MHP Lideri Bahçeli'ye yanıt verdi: "Madem ki hodri meydan dedin, bütün hesabı ortaya çıkaracağız. Yalanı ortaya koymak durumundayız."


MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan şunları söyledi: "Milliyetçilik devletin kasasını boşatmak değildir. Milliyetçilik, milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır. Milliyetçiyim diyenler milli bankamız Merkez Bankası'nın kasasını bize 27.5 milyar dolarla teslim ettiler. Şu anda Merkez Bankası'nın döviz rezervi 127 milyar dolarla tarihi zirveye çıktı. Bahçeli hakaret ettin, çık da şunları söyle. Hodri meydan dedin. Bütün bu hesabı ortaya çıkaracağız, millete takdim edeceğim. Sen gittin IMF'ye borçlandın. Önümüzdeki ay son taksidi ödeyerek IMF'yle borç ilişkisi bitmiş oluyor. O hükümetin olduğuna göre sen de mesulsun. Biz yalanı ortaya koymak durumundayız. Madem ki hodri meydan dedin, bununla ilgili çalışmalar başlar."

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kılıçdaroğlu bizim tarihi bilmediğimizi söyledi. Biz CHP tarihini de, cumhuriyet tarihini de iyi biliriz. Bu kürsüden de başka kürsüden de Dersim hakkında, demokrasi hakkında defalarca tarih dersi verdik. Hani bir şarkı var yı, mazi kalbimde bir yaradır. Mazi Kılıçdaroğlu'nun kalbinde yara olduğu için verdiğimiz tarih derslerini bir türlü öğrenemedi. Kılıçdaroğlu'nun tarih karnesi Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır, İstanbul şehir tarihi sıfır, futbol tarihi sıfır, Lefter'i kaleye geçirecek kadar sıfır, Türkiye tarihi yıldızlı sıfır. Suriye'nin başkenti Şam'ı son aylarda ziyaret ettiler, gözleri de kapalı olduğu için Selahattin Eyyübi türbesini görmediler, öğrenemediler. Bu partinin bizi tarih bilmemekle itham ediyor. Biz tarihi iyi biliriz, ibret de alırız. "

Akil insanların çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, CHP ve MHP'nin eleştirilerine karşın sürecin son derece başarılı yürüdüğünü belirtti. Bu sürece muhalefet partilerinin katılması için samimi yaklaşım içinde olduklarını kaydeden Erdoğan "TBMM'de araştırma komisyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Meclis'te çözüm süreciyle ilgili komisyon kurulması için bizden önce CHP'nin verdiği bir önerge var. Biz çözüm sürecini değerlendirme komisyonuyla ilgili bir adımımız oldu. CHP vekillerinin imzaları geri çekilmiş olsa da, bizzat CHP'nin verdiği önergedir. CHP bu konuda samimiyetsizliğini sergiledi. Kılıçdaroğlu, çark etme politikasını bu olayla yasamaya da taşıdı. Oyunu bozan mızıkçı çocuklar gibi biz oynamayız deyip kenara çekiliyorlar. Ey CHP siz hani çözmek istiyordunuz. Ne oldu, niye vazgeçtiniz? CHP bunun izahını yapmak zorundadır. Allah CHP'yi bu zihin bulanıklığından kurtarsın diyorum" dedi.

MALUL OLANLARIN YAKININA İSTİHDAM HAKKI
Vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişlettiklerini ifade eden Erdoğan, "Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir istihdam hakkı getiriyoruz. Silah altındayken hayatını kaybeden ya da malul olanların yakınlarına bir istihdam hakkı getiriyoruz. Kapsamda olup da daha önce istihdam hakkı bulunmayanlara istihdam hakkı tanıyoruz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39